"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Artık torba yasa yok

17 Eylül 2014, Çarşamba
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, son çıkan ve kamuyounda çok tartışılan geniş hacimli torba yasa konusunda, “Artık bu kadar yüksek maddeli, çok maddeli tasarılar Meclise gönderilmeyecektir. Bir torba yasa çalışması veya hazırlığı içinde değiliz” ifadelerini kullandı.
Arınç: Artık torba yok
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Artık bu kadar yüksek maddeli, çok maddeli tasarılar Meclis’e gönderilmeyecektir” dedi. Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, maden işçileri ve taşeronlukla ilgili yeni bir düzenlemenin olacağına yönelik bazı açıklamaların olduğunu belirterek böyle bir çalışmanın Bakanlar Kurulunda ele alınıp alınmadığını sorması üzerine, Arınç, “Bugün konuştuğumuz konu, İstanbul’da meydana gelen iş kazası çevresinde iş güvenliği konusunda bir eylem planı hazırlanmasına yöneliktir. Bu konu detaylı olarak görüşüldü ancak önümüzdeki Bakanlar Kurulunda da sonuçlandırılacağını ifade ettim” karşılığını verdi.

“Umarım görmeyeceksiniz”
Son çıkan çok maddeli kanuna kamuoyunda “torba” denildiğini ancak kendisinin bu sözü kullanmamaya özen gösterdiğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: “İnşallah bundan sonra da bu ismi hiç kullanmamak istiyoruz. Yani çok maddeli yasa tasarıları yerine sadece o işle ilgili tasarıları getirmeye gayret edeceğiz. Yoksa her kanunun bir maddesini değiştiren, sonunda da maalesef haklılık payı da olan ‘torba’ gibi bir lafı yasama literatürüne sokma gayreti içinde değiliz. Bunu literatürümüzden çıkaracağız inşallah. Bundan sonra bu kadar maddeli bir tasarıyı umarım ki görmeyeceksiniz, Sayın Başbakanımızın talimatı budur. Artık bu kadar yüksek maddeli, çok maddeli tasarılar Meclis’e gönderilmeyecektir” dedi.  Ankara / aa
Okunma Sayısı: 1051
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı