"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Telafer’de yağma var

22 Eylül 2014, Pazartesi
Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Nurettin Kaplan, IŞİD’in Telafer’deki boş evlere, militanların ailelerini yerleştirdiğini ifade ederek, şunları anlattı: “Örgüt, Suriye’den getirilen 200 militan ailesini, benim evim de dahil boş evlere yerleştirdi. Bu evlerin kapısında ‘Bu hane IŞİD’in mülküdür’ ibaresi yazıldı. Ayrıca çok sayıda dükkân ve iş yeri yağmalandı.”
CAN GÜVENLİĞİ YOK
Ailesiyle Telafer’den kaçan Ganim Muhammet, ilçede yaşadığı zor günleri anlattı. Eşi ve 6 kızıyla 12 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından Kerkük’e gelen Muhammet, “Telafer’de can güvenliği yok. İnsanlar, Irak ordusuyla IŞİD arasındaki çatışmalar arasında kalıyor” dedi.
Irak savaş uçaklarının, Telafer için hayatî önem taşıyan su deposu, devlet hastanesi, buğday ambarı ve elektrik santrallerini vurduğunu aktaran Muhammet, “hava bombardımanı dolayısıyla travma geçiren çocukların geceleri uyuyamadığına” dikkati çekti.
 
Telafer’de IŞİD yağması
Telafer’den kaçan görgü şahitlerinin anlattığına göre IŞİD terör örgütü, hava saldırılarına karşı sivilleri “canlı kalkan” olarak kullanmak için ilçeden kaçışlara sınırlama getirdi. Ayrıca bazı devlet memurları ile Türkmen siyasetçiler, cezaevine atıldı. Her gün yeni bir yasak getiren IŞİD, Şiî Türkmenlerin kaçışıyla boşalan evleri kendi mülküne geçirdi. Bu evlere militanların aileleri yerleştirildi. Çok sayıda kamu kurumu, dükkân ve iş yeri de yağmalandı.
 
DÜKKÂNLAR YAĞMALANIYOR
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi ve Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan da IŞİD’in boş evlere, militanların ailelerini yerleştirdiğini belirterek, “Örgüt, Suriye’den getirilen 200 militan ailesini, benim evim de dahil boş evlere yerleştirdi. IŞİD, diğer evlerin bir kısmını silâh, mühimmat ve yiyecek deposu olarak kullanıyor. Bu evlerin kapısında ‘bu hane IŞİD’in mülküdür’ ibaresi yazıldı. Ayrıca çok sayıda dükkân ve iş yeri yağmalandı” ifadelerini kullandı. 
 
TÜRKMEN SİYASÎLER CEZAEVİNE ATILDI
IŞİD’in Telafer’de gerçek yüzünü göstermeye başladığını dile getiren Kaplan, ilçe ve dışındaki kontrol noktalarının arttırıldığını, Talefer’i terketmek isteyenlere ise izin verilmediğini bildirdi. Örgütün son iki hafta içerisinde polis, asker, Türkmen siyasetçi ve aşiret reislerinin de arasında olduğu 30 kişiyi cezaevine attığını aktaran Kaplan, bu insanlardan hiçbir şekilde haber alamadıklarını ifade etti. Türkmen halkın yaşadığı Telafer’in, 16 Haziran’da IŞİD’in eline geçmesinin ardından Şiîler, ilçeyi terk ederek, Bağdat, Erbil, Duhok, Kerbela ve Necef’e sığınmıştı. Telafer’de kalan Sünnî Türkmenler de Irak ordusunun hava saldırılarına hedef olmamak için bölgeyi terk etmek istiyor. Ancak IŞİD’in, halkı “canlı kalkan” olarak kullanmak istediği için çıkışlara izin vermediğini belirtiliyor.
Okunma Sayısı: 881
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı