"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güvenlik belgemiz

M. Fahri UTKAN
02 Şubat 2016, Salı
İnsan zayıflığı ve acizliği ile öne çıkar. Bu nedenle her an başına bir musibet, belâ veya kaza gelebilir.

İnsanlar tek tek tehlikelere maruz kaldıkları gibi topluluklar halinde de bazı tehlikelere az veya çok maruz kalabilirler.

Tehlikeler, her an ve yerde karşımızdadır. Yürürken, otururken, konuşurken, yemek yerken, işte, okulda, evde, yolda nerede olursak olalım ve ne yaparsak yapalım her yanımızı adeta kuşatırlar.

Biz insanlar için maddi yönden tehlike ihtimali olmayan yer ve an yoktur diyebiliriz.

Gerçek bu olmasına rağmen, bu tehlikelerin olma ihtimali ve başımıza geldiğinde, bize vereceği zarar önemlidir.

Tehlikeli halin bir kaza olma durumuna risk diyoruz. Bu riskin insan için önemi; ne zaman olur, olduğunda yaralanma ihtimalimiz var mıdır?

Dünyada yaşadığımız her yerde, çeşitli işlerde, çalıştığımız işyerinde, yolda, evde, okulda bulunduğumuz müddetçe güvenliğimiz için ne gereklidir?

İşte bu düşünceden yola çıkarak, güvenlik konusunu hemen her şeyde ele almak durumundayız ve zaten alınmaktadır.

Okulda, evde, işyerinde ve yolculuk esnasında başımıza gelebilecek kazalar için, devlet, İş Sağlığı ve Güvenliği kanun ve yönetmelikleri, yolculukla ilgili olarak Trafik Güvenliği kanunu ve genelgeleri yayınlamaktadır. İnsanlar da bir çeşit Güvenlik Belgesini olan ehliyet olmadan araba süremezler.

İşyerlerinde kimyasal maddelerin zararlarından ve etkilerinden korunmak için de o maddelerle ilgili MGBF Malzeme Güvenliği Bilgi Formu) formları yayınlanır

Bütün bu belgeler, (MGBF, EHLİYET vb.) günler geçtikçe, değişiklik oldukça, gözden geçirilerek revize edilir ve uygulamaya konur ki, vazifesini yani güvenliği tam sağlasın.

Aynen bunlar gibi olmak şartıyla, insanların ahiret hayatlarını güvence altına alacak, onları bu gittikleri doğru yollardan saptıracak, tehlike ve tuzaklara karşı, sonuçta da en büyük, en tehlikeli yer olan Cehennem’den koruyacak bir Güvenlik Belgesine/vesikasına sahip olmaları gerekli olduğu ortadadır. 

Peki, insanların bu vesikaya/Güvenlik belgesine sahip olmalarını nasıl sağlayacağız? Ne ile bu güvenlik konusunu halledeceğiz? Böyle bir Güvenlik belgesi/vesikası bu dünyada var mıdır, acaba?

Böyle bir belge vardır ve rumuzu da İKMGB’dir. Yani; İman Kurtarma Muhafaza etme Güvenlik Belgesi. 

Ahiret yolculuğumuzda başımıza gelebilecek her türlü mânevî tehlike, varta ve tuzaklardan İman vesikası ile kurtulabileceğimize göre, o belgeyi en iyi ve güzel bir şekilde elde ettirecek, muhafaza ettirecek güvenlik belgesi, zamanımızda Risale-i Nur külliyatıdır. 

100 yılı aşkın bir süredir Bediüzzaman Said Nursî’nin telif etmiş olduğu Risale-i Nur külliyatı, bu İman Kurtarma Muhafaza işini güvenli bir biçimde yapmaktadır. Buna, Türkiye dâhil bütün Dünyadaki Risale-i Nurlarla imanlarını kurtaran ve muhafaza eden binlerle, milyonlarla insan şahittir.

İman sahibi bu insanların kalplerine gelebilecek fesat, fitne ve şüphelerin tamirinde de(İmanı Muhafaza etmede) Risale-i Nurlar en güvenli bir belge hükmündedir.

Demek, insanları, imansızlık çukurlarına düşmekten, ahlâksızlık derelerinde/denizlerinde boğulmaktan, özellikle de ahirette Cehennemin o dehşetli durumlarından kurtaracak, güvenliğini sağlayacak en sağlam vesika/Belge; İman ve onu tahkiki bir şekilde perçinleyen Risale-i Nurlardır.

Risale-i Nur’lar aynı zamanda güvenlik konusunda alınması gereken iki tedbirin en etkili olanı önleyici faaliyet  (PROAKTİF) kapsamındandır. İnsanları felâkete, belâlara ve imansızlık kuyularına düşmeden uyarmaktadır. 

Ne mutlu bu Güvenlik Belgesine sahip olup İmanla ve güvenli bir şekilde ahiret yolculuğuna çıkanlara.

Okunma Sayısı: 1192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı