"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’de Çiller hazırlığı

06 Eylül 2017, Çarşamba 18:30
AKP’nin 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 51’i bulmak için MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ve eski başbakan Tansu Çiller’i başkan yardımcısı yapmayı planladığı kulislere yansıdı.

Hürriyet’tin haberine göre AKP, 2014’teki yerel seçimde muhalif cephenin birleşerek Yalova Belediyesi’ni almasına benzer bir olayın 2019’daki seçimlerde tekrarlanmamasını sağlamak için adım atacak. Partide ‘Yalova sendromu’ olarak anılan durumu engellemek için parti tabanı haricinde daha geniş bir kitleyi kapsayacağı düşünülen isimlere görev verilmesi gündemde. AKP’nin yaptırdığı son araştırmalara göre partinin oyu yüzde 46-48 bandında seyrediyor. Ancak bu 2019’daki seçimlerin ilk turu için yeterli değil.

Bahçeli ve Çiller’e başkan yardımcılığı 

AKP’nin yüzde 50’yi geçmek için başkan yardımcılıklarına parti dışından isimler düşündüğü iddia ediliyor. Kulislerde ise AKP’nin ‘referandum ortağı’ Bahçeli ile Çiller’in adının geçtiği öne sürülüyor. Çiller, sonuncusu 30 Ağustos resepsiyonu olmak üzere cumhurbaşkanlığının etkinliklerine sıkça çağırılan bir isim. AKP yönetimi, MHP’den ihraç edilip yeni parti kurma aşamasına gelen Meral Akşener’i de hesaba katıyor. Ancak Çiller’in partideki Kürt oylarına olumsuz anlamda etki edeceği de düşünülüyor.

Etiketler: akp, çiller
Okunma Sayısı: 4095
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı