"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan: Kurunun yanında yaş yanmayacak

18 Ağustos 2016, Perşembe 22:59
Çankaya Köşkü'nde Diplomatik Misyon Şefleri onuruna yemek veren Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı

Başbakan Binali Yıldırım Diplomatik Misyon Şefleri onuruna verdiği yemekte konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"O gün CHP'li yoktu, MHP'li yoktu. Herkes bir olmuştu. Tek hedef vardı demokrasiyi yaşatmak. İş dünyamız, medyamız, sivil toplum örgütlerimiz dünyada eşi benzeri görülmeyen bir destan yazmayı başardı. Bizler de bu gücü aziz milletimizden aldık."

"Türkiye'de demokrasinin ne kadar güçlendiğini ve sahip çıktığını, bu uğurda canını vermekten bile kaçınmadığını dünyaya gösterdi. 15 Temmuz sonrası Türkiye'de demokrasi daha da güçlenmiştir. Bizim yolculuğumuz milletimize doğrudur. Diplomasi ve dış ticarette aktif, çok boyutlu politika izlemeye devam edeceğiz."

"14 YILDA İHRACATIMIZI 4 KAT BÜYÜTTÜK"

"14 yılda ihracatımızı 4 kat büyüttük. Ticaret hacmimizi 350 milyar doların üzerine çıkardık. Dış ticaret yaptğımız ülkeleri çeşitlendirdik. 2015 yılında AB ülkelerine 64 milyar, diğer Avrupa ülkelerine 14 milyar dolarlık ihracat yaptık. 31 milyar dolar, diğer Asya ülkelerine 11 milyar dolar ihracat yaptık. 2002 yılında sadece 120 milyon olan Güney Amerika ihracatı, 2015'te tam 11 kat artarak 1.3 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu rakamların büyüklüğü hükümetimizin bütün dünya ülkeleriyle dostane ilişkileri ve iş birliğine verdiği önemin göstergesi."

"AVRUPA BİRLİĞİ İLE YARIM ASIRLIK YOLCULUĞUMUZ VAR"

"Rusya'ya bir ziyarette bulundu. Bu ziyarette Türkiye-Rusya ilişkileri, uçak krizi öncesindeki haline geldi. Türkiye olarak Rusya ile Orta Doğu ile Uzak Doğu ile Afrika ülkeleriyle ilişkimizi geliştirmenin Avrupa Birliği ya da ABD'nin alternatifi olmadığını açık şekilde ifade ediyoruz. ABD ile ilişkileri geliştireceğiz. Ama Avrupa Birliği ile yarım asırlık bir yolculuğumuz var. Bunu yok sayamayız. AB ne kadar samimi olursa biz de aynı şekilde bu yolculuğuna olan kararlılığımızı sürdüreceğiz.

"DIŞ POLİTİKADA DOSTLUKLARI ARTTIRMAK, DÜŞMANLIKLARI AZALTMAK"

"Türkiye Rusya ile, Orta Doğu ile Körfez ülkeleriyle, Arabistan'la ilişkilerini geliştirmesinin ne Avrupa'ya, ne ABD'ye, ne de Afrika kıtasına alternatif olmadığını belirtmek isterim. Dış politikanın amacı dostlukları arttırmak, düşmanlıkları azaltmak. İsrail ve Rusya ile ilişkileri normalleştirdik. Bölgenin kanayan yarası Suriye ile de ümit ediyorum ki bölgede, bölge ülkeleriyle el ele vererek, ABD ve Rusya'nın da katkılarıyla işler normale döner. Daha fazla kan dökülmesinin önüne geçeriz. 500 bin masum insan öldü. Ne için? Bunun cevabını hiç kimse veremiyor. Ama Rusya'da işlerin yeniden yoluna girmesinin şartlarından bir tanesi Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına bağlı."

"SİZE BİR DOST TAVSİYESİ"

"Yaşla kurunun aynı anda yanmaması için uğraşıyoruz. Bunun ne kadar zor olduğunu takdir edersiniz. Bu örgüt saydam değil, kapalı bir örgüt. Sizin ülkelerinizde de bu örgütün faaliyetleri var. Size bir dost tavsiyesi. Bunlarla ilgili tedbir almazsanız bu tehdit sizin ülkelerinizin en büyük tehditi haline gelebilir. O bakımdan bizim size tavsiyemiz, talebimiz, hele hele 15 Temmuz'u yaşadıktan sonra bu örgüte ülkenizde izin vermeyin. Türkiye'yi üzmüş olmazsınız. Gelecekte karşılaşacağınız büyük bir tehlikeyi ıskalamış olursunuz. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum."

 

Etiketler: binali, açıklama
Okunma Sayısı: 2690
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kim Doğru

    19.8.2016 17:42:15

    Ellerine aldıkları metinleri ezberleyip ezberleyip okuyorlar yaş ve kurudan bahsedenler geçmişlerine baksınlar tabi geçmiş derken çok eskilere değil ALLAH c.c bunları görmüyormu duymuyormu sanırlar acaba suriye ırak filistin hepsinin kanları bizden sorulacak RABBİM Bizleri doğru yolu gösterip doğru yoldan ayırmasın INŞAALLAH.

  • vahdet

    19.8.2016 10:53:22

    tutuklamadık kimse kalmamışken bu palavraları nasıl utanmadan dillerine doluyorlar. Korkuyorum mazlumların Ahı sizden çok güzel çıkacaktır merak etmesinler

  • Mehmet

    19.8.2016 03:35:40

    Bati cephesinde yeni birsey yok

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı