"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bülent Arınç: Vicdanlar yaralandı

12 Kasım 2015, Perşembe 16:51
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'daki Paralel Yapı operasyonunda polisin gözaltı uygulamasıyla ilgili, "Siz insanları küçülterek, insanlara hakaret ederek, insanların haysiyetlerini yerlerde çiğneyerek soruşturma yapamazsınız" dedi.

Uşak Valiliği ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen "Ege İlleri Tanıtım Günleri"nin açılış törenine katılan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasında, kadın şüphelilerin kelepçelenerek gözaltına alındığı Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonuna değindi. Arınç, Manisa'da yaşanan olayın vicdanları yaraladığını bildirdi.

Türkiye'de bir hukuk devleti ve bir adli yargı varsa bunun gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Ancak mayıs ayından bu yana bu tür operasyonların hiçbir ciddi delile dayanmadığını, Manisa'nın temiz insanlarının lekelenmek istendiğini, bunların birer 'adi mücrimler' gibi güpegündüz, 50-60 polisle iş yerleri basılarak teşhir edilmelerini yanlış bulduğumu ifade ettim. Sonunda iş nereye geldi? Masum iki tane kadıncağız, başındaki örtüsü, bu yaşanan olay için o kadar önemli değil, sadece başörtülü iki kadına reva görüldüğü için böyle bir eylemi lanetliyor değilim. Bir kadın, başında örtü olur veya olmaz. Biz insanları kategorize etmeyiz, onlar kendi tercihleriyle başını örter veya örtmez. Ama basit bir soruşturma nedeniyle ellerine kelepçe takılarak teşhir edilmeleri, zannediyorum ki sizin de vicdanınızda üzüntüye yol açtı."

AA

Okunma Sayısı: 2693
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sezer

    13.11.2015 13:40:14

    bu insanlara yapılanlar medyaya yansıdığı için eski mazlumlardan bazen birkaç cılız ses çıkıyor gerçi seslerini biraz gürleştirseler de onlara da paralel deniliyor ama bu insanlar çok samimi olsalar ne denildiğine aldırmadan her türlü hukuksuzluğa en güçlü sesi verirlerdi medyaya yansımayan yada yansısa bile gereği gibi anlatılamayan o kadar çok zulüm var ki bu kelepçe meselesi hikaye gibi kalır her şeye rağmen hiç bir zalimin zulmü ebediyete kadar sürmedi sürmez bizim açımızdan önemli olan zulme alkış tutup tutmadığımızdan ibarettir

  • Hüseyin İLHAN

    13.11.2015 00:00:00

    Bunlar kadar riyakar görmedi bu ülke.ZİNAYI KOLAYLAŞTIRAN,FAİZİ MÜSLÜMANIN HANESİNE VE DİNADAMINA BULAŞTIRAN,YAHUDİYE DESTEK ÇIKAN,DİN KARDEŞİNİ,SİYONİSTE SATAN,HAKSILIKLARI AYYUKA ÇIKAN sorsan hala ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMAN.Get len işinize.Sizden başkası zarar veremez dinime.HIRSIZI KOLLAYAN BUNLAR,ÜLKEYİ İTİBARSIZLAŞTIRAN UTANMAZLAR,ADALETSİZLİKLERİ İLE KRALLAŞANLAR le gidin işiniz bre.Layıktır YAHUDİ CESARET ÖDÜLü size.

  • Kubilay

    12.11.2015 18:46:29

    maşaallah maşaallah! Demek bülent bey sabahın tatlı uykusundan uyandı!Sabah-ı Şerifiniz hayrola.Hayrolacağa da benzemiyor ya!Fakat bülent bey sizler sorumluk taşıyan yetki sahibi bir insandınız.Mayıs ayından bu yana haksızlıklar yapılıyor bunu biliyorsunuz ama makam dünyevi menfaat elden gitmesin diye ses çıkarmıyordunuz.Tek kelimeyle "özrü kabahatinden büyük"hani milli görüş gömleğini henüz çıkarmadan önce 70 li 80li yıllarda adalet partilileri zor durumda bırakmak için tüm hizbinizle koro halinde"haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır,zulme rıza zulümdür"deyip duruyordunuz.Bu gün yapılan zulümler ve haksızlıklar karşısında susanlar necidir acaba

  • Reis68

    12.11.2015 17:56:33

    Hakikaten büyük bir zulüm. "Aksi ispatlanıncaya kadar herkes masumdur." şeklindeki hukuk akîdesini ayaklar altına alan bir uygulama. Esarete hürriyet namı verilmiş. Zulüm, başına adalet külâhını geçirmiş.

  • Hüseyin ŞAHİN

    12.11.2015 17:46:25

    SAYIN BÜLENT ARINÇ HEP İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA, ZARAR VUKU BULDUKTAN SONRA KONUŞABİLİYOR... BU ZAMANA KADAR BUNLARI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPTI ACABA??? NİÇİN YAPMADI??? VE DE ŞİMDİ NİÇİN KONUŞUYOR.????? HATTA KONUŞMALARININ ARKASINDA DA DURMUYOR...

  • sedar

    12.11.2015 17:28:05

    insanlar dilinin bağını söz sahibi ilken çözecekdi..'' yargıya intikal etmiş bir olayda bizim yorum yapmamız yanlış olur.'' B.A ... sözünün arkasına sığındın. zalimler için yaşasın cehennem

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı