"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'li Engin Altay: CHP bu kafayla bin yıl iktidar olmaz

08 Aralık 2015, Salı 15:33
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay partisinin bu kafayla giderse bin yıl daha iktidar olamayacağını söyledi.

CHP Beylikdüzü ilçe kongresine katılan Grup Başkanvekili Engin Altay partisi hakkında çok tartışılacak sözler sarfetti. "Biz bu kafayla bin yıl daha iktidar olamayız" özeleştirisini yapan Altay, "Sen başını kapa sen aç söylemleriyle sosyal demokratlık olur mu?" diye sordu.

Konuşmasının tamamında partisini eleştiren Altay, CHP'nin bir türlü devletin direksiyonuna geçemediğini, Türkiye çok partili hayata geçtikten sonra ise tek başına iktidar olamadığını hatırlattı. Ahmet gitsin Mehmet gelsin mantığının CHP'ye hiçbir fayda sağlamayacağını savunan Altay, “Önemli olan birbirimizi kırmadan, incitmeden, hakaret etmeden özeleştiri yapmaktır” ifadelerini kullandı.

65 yıldır iktidar olamıyoruz! 

Uzun süre tartışılacak bir konuşma yapan Engin Altay itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Bir sonraki genel seçimler için 4 yıl kaldığını anımsatan Altay, bu 4 yıl içerisinde CHP’nin neden iktidar olamadığına dair herkesin iç hesaplaşma yapması gerektiğini anlattı. Bu iç hesaplaşma sürecinde partililerin birbirlerini incitmeden hareket etmesi gerektiğini de vurgulayan Altay, “65 senedir biz çok partili hayata geçtikten sonra iktidar olamadık” diyerek herkesin bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti. 

Sorun Kılıçdaroğlu değil 

CHP’nin iktidar olamamasından ötürü partiye hizmet etmiş genel başkanların sorumlu olmadığını da vurgulayan Altay, “Bu sorun kişilerle ilgili olsaydı herhalde saydığım isimlerden birisi bu partiyi iktidara taşırdı. O yüzden şunu söylüyorum; Değişme ve yenilik taleplerini saygıyla karşılıyorum. Ama değişme talebinden umulan; Ahmet gitsin Mehmet gelsin ise bunun bu partiye hiçbir hayrı olmayacaktır. CHP’nin bunları bırakıp topluma dönüp özeleştiri yapması lazım” ifadelerini kullandı.

Bin yıl geçse de olmaz! 

CHP’nin yıllarca cumhuriyeti korumak peşine düştüğünü ve insanları ihmal ettiğini anlatarak, partisine yönelik özeleştirilerini sürdüren Altay, “Ben size söyleyeyim; Biz bu kafayla bu mantıkla bin yıl daha iktidar olamayız! Çok açık söylüyorum, her yerde söyledim. Sosyal demokrat bir partiyiz diyoruz, hem hak ve özgürlükleri en temel alan ideolojiyi parti programına alacağız ondan sonra diyeceğiz ki; sen başını kapa sen aç. Böyle sosyal demokratlık olur mu?” diye sordu. “CHP çok daha önce özeleştiriler yapsaydı şimdi burada iktidar partinin ilçe kongresini yapıyor olurduk” diyerek sözlerini sürdüren Altay, “Parlamentoya başörtüsü girdiği zaman da eleştiri aldık. Ne oldu? Laiklik elden mi gitti? Cumhuriyeti ve laikliği bu millet benimsemiştir, bunlara bir şey olmaz. Bizim bunları artık ileri taşımamız lazım” şeklinde konuştu. 

Hep devleti sahiplenmişiz 

Kongrede adeta soğuk rüzgârlar estiren ve çok konuşulan açıklamalarını yapmayı sürdüren CHP Grup Başkanvekili Altay, partisinin 65 yıldır hiç iktidar olamamasına rağmen 65 yıldır devleti sahiplendiğini anlattı.

Farklı örnekle veren Altay, “Hiç direksiyonuna çıkmadığımız devleti hep sahiplendik. Devleti elbise gibi düşünün. Hiç giymemişiz ama; aman ütüsü bozulmasın ama üstüne çamur sıçramasın demişiz. İnsanı ikinci plana koyup varsa yoksa devlet deyip devletle yatıp kalkmışız. Bunları ben doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anıl BODUÇ / GAZETEMİSTANBUL.COM

 

Okunma Sayısı: 2550
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı