"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Davutoğlu pazartesi, seçilmiş genel başkan olup olmadığının sınavını verecek'

07 Ağustos 2015, Cuma 16:57
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

Koalisyonun hala bir umut olup olmadığı sorusuna Altay, hayat devam ettiği sürece umudun da devam edeceğini söyledi. "Siyasette herşey mümkündür, hiçbir şey imkansız değildir." diyen Altay, koalisyon sürecinin uzun zamandır çeşitli engellemelere ve saray kaynaklı gecikmelere rağmen devam eden bir süreç olduğuna dikkat çekti. 

Saray muhafızlarının bu süreci sabote etmek için ellerinden geleni yaptığını anlatan Altay, Türkiye'nin ihtiyacının 7 Haziran'dan sonra bir an önce bu parlamentonun geniş tabanlı hükümete kavuşması olduğunu kaydetti. AKP'nin yaptığı tahribatı gidermek için blok hükümeti istediklerini ancak MHP'nin bu kapıyı çok erken ve keskin kapattığını anlatan Altay, bu noktada siyasi partiler arasında bir fark ve ayrım gözetmediklerini kaydetti. Hiçbir siyasi partiyi yok saymadıklarının altıın çizen Altay, devam eden bir süreç olduğunu ve liderlerin pazartesi günü görüşeceklerini hatırlattı. 

"BU HÜKÜMET YOK HÜKMÜNDEDİR, İŞ YAPMA YETKİLERİ YOK"

Başbakan Davutoğlu'nun bir hükümet kurma arzusu içinde olduğuna inananlardan olduğunu ifade eden Altay, Davutoğlu'nun sorununun, üzerindeki vesayet olduğuna dikkat çekti. "Davutoğlu pazartesi günü, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurultayından seçilmiş bir genel başkan olup olmadığının da sınavını verecek." diyen Altay, öyle olursa bunu ispatlamış olacağını kaydetti. Koalisyon için CHP'nin değil ülkenin menfaatlerini gözeterek çalıştıklarını belirten Altay, başından beri CHP'nin ekonomik ve siyasi istikrarı için ülkenin hükümete kavuşması için fedekarlık gösterdiklerini söyledi. 

İyi bir sonuç olmasını dileyen Altay, olmazsa da Türkiye'nin bir seçime de gidiyor olabileceğini kaydetti. Seçim hükümetiyle seçime gidilmesi gerektiğinin altını çizen Altay, "Bu hükümet yok hükmündedir, düşmüştür, istifasını vermiş ve kabul edilmiş bir hükümetle, zaten 2 ay görevde kalmış, şimdi 3 ay daha düşük bir hükümeti nasıl görevde tutacağız, ne bekleyeceğiz o hükümetten ve iş yapma yetkileri yok. 7 Haziran'a rağmen bu hükümetin 3 ay daha hükümet etmesi, hukuken ve ahlaken imkansız." diye konuştu. Seçimin Nisanda olmayacağını, olacaksa Kasımda olması gerektiğini belirten Altay, bunu belirleyecek olanın Parlamentonun iradesi olduğuna dikkat çekti.

 

Okunma Sayısı: 2257
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı