"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş: Göstericilerin eline silah alıp 'özerklik ilan ettik' demesini doğru bulmuyorum

30 Ağustos 2015, Pazar 14:46
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “anayasal garanti altına alınmadığı” için Doğu ve Güneydoğu’daki özerklik ilanlarına sıcak bakmadığını söyledi.

"Özerklik talebinin, baskılara karşı sivil bir isyan olduğunu” ifade eden Demirtaş "Tabii ki kentlerde silah kullanılmasını, bazı yerlerde göstericilerin eline silah alarak 'özerklik ilan ettik' demesini doğru bulmuyorum. Bu bir sivil inisiyatiftir. Doğru olan tutum budur. Sivil alanda kalmasında her halükârda fayda görüyorum" dedi.

Demirtaş, “Türkiye'de şiddetin aynı düzeyde devam etmesi halinde 1 Kasım'da seçim sandıklarının kurulabileceğini düşünmediğini” kaydetti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın millet iradesine el koyduğunu savunan Demirtaş, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiilen bir darbe yaptığını" savundu.

Hollanda'nın Lahey kentinde HDP tarafından düzenlenen  programda katılan Demirtaş’ın gazetecilere yaptığı açıklamalar BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın aktarımıyla şöyle:

AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın yurtdışı oyları sonucu parlamentoya girmesi nedeniyle HDP açısından Avrupa'daki seçmenin özel bir önemi var. Bu nedenle 1 Kasım öncesi yurtdışı seçim çalışmasını ilk başlatan lider HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş oldu.

Demirtaş, Viyana'dan sonra Lahey'de seçmenleriyle buluştu. Hollanda Kürt Federasyonu'nun toplantısı öncesi HDP lideri ile söyleşi yapmayı planladık. Ancak sürenin kısıtlı olması ve başka röportaj talepleri nedeniyle görüşme basınla sohbet toplantısı şeklinde geçti. Toplantıda Demirtaş, temel konuları 4 maddede özetledi. Bunlar; son günlerde sıkça dile getirilen özerklik konusu, seçim güvenliği, PKK'nın HDP'ye yönelik açıklamalarına yanıt ve "Türkiye'deki rejime yönelik darbe" tartışmalarıydı.

Okunma Sayısı: 1720
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yigido

    31.8.2015 02:27:28

    Tunceli de hanidir özerklik ilan eden PKK saatlerce trafik kontrolü yapiyor. Devlet nerede? 15 dakikada Tunceli'nin her noktasinda olabilecek ucak, helikopter varken niye olaylara müdahele edilmiyor. PKK ile gizli bir anlasma mi var?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı