"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri Ahtem Çiygöz’ün tutuklanmasını kınadı

30 Ocak 2015, Cuma 21:43
Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün dün Kırım’da fiili kontrolü elinde bulunduran makamlar tarafından gözaltına alınıp tutuklanmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çiygöz’ün tutuklanmasının, bir süreden beri devam eden Kırım Tatarlarının meşru temsil organı Kırım Tatar Milli Meclisi'ni hedef alan baskı ve sindirme uygulamalarının yeni bir tezahürü olarak değerlendirildiği vurgulandı. 

Bu tür gayrimeşru uygulamaların kimsenin çıkarına hizmet etmeyeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kırım Tatarı soydaşlarımızın demokratik ve insan haklarına saygı gösterilmesini ve Çiygöz'ün bir an önce serbest bırakılmasını önemle bekliyoruz.

Daha önce de çeşitli vesilelerle vurguladığımız üzere Türkiye görüşlerini her zaman demokratik yollardan ifade etmiş olan Kırım Tatar soydaşlarımızın haklarını her platformda savunmayı ve durumlarını yakından izlemeyi sürdürecektir."

Rusya Federasyonu Sorgu Komitesi’nden dün yapılan açıklamada, Çiygöz'ün, 26 Şubat 2014'te Kırım parlamento binası önünde yapılan mitingle ilgili olarak, kitlesel olay çıkarma iddiasıyla açılan dava kapsamında gözaltına alındığı belirtilmişti.

AA

Okunma Sayısı: 845
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı