"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gorbaçov: Nükleer savaş çıkabilir

10 Ocak 2015, Cumartesi 17:36
Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya ile Batı arasında aşırı güven kaybı yaşandığını, Ukrayna krizi üzerinden artan gerilimin nükleer bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. Krizde ABD’nin sorumluluğu olduğunu kaydeden Gorbaçov’a göre, Rusya ve Avrupa geniş çaplı bir savaşa girebilir.

Alman Der Spiegel dergisine özel açıklamada bulunan Gorbaçov, geniş çaplı savaşın beraberinde nükleer savaşı tetikleyebileceğini, birilerinin kendini kaybetmesi durumunda geleceğin görülemeyeceği uyarısında bulundu. Gorbaçov, “Bunu rastgele söylemiyorum. Gelişmelerden endişe duyuyorum.” uyarısında bulundu.

ABD’nin NATO’yu genişletme çabalarının mevcut Avrupa güvenlik yapısını olumsuz etkilediğini kaydeden Gorbaçov, “ABD mega imparatorluk kurma peşinde. Kremlin’de kim olursa olsun bunu dikkate almak zorunda.” ifadelerini kullandı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi ve Rusya’nın istikrarsızlaştırılması yönündeki çabaları “tehlikeli ve aptalca” olarak değerlendiren Eski Sovyet lideri, Ukrayna krizinden Almanya’yı da sorumlu tuttu.

Almanya’nın her yere müdahale etmeye çalışmasını sert bir şekilde eleştiren Gorbaçov, “Almanya İkinci Dünya Savaşı’nda bunu denedi. Yeterince ders almamış gözüküyor… Almanya’da birçok insan Avrupa’nın yeniden bölünmesini istiyor.” dedi.

Sovyetler Birliği’nin barışçıl bir şekilde dağılmasını sağlayan ve Berlin Duvarı’nın yıkılmasında etkili olan Gorbaçov, daha önce yaptığı açıklamalarda Ukrayna krizinde tansiyonun düşürülememesi durumunda yeni bir Soğuk Savaş’ın başlayabileceği uyarısında bulunmuştu.

Etiketler: mihail gorbaçov
Okunma Sayısı: 896
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı