"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Havalimanlarında güvenlik önlemleri artırılacak

29 Haziran 2016, Çarşamba 21:47
Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yla ortak basın toplantısında Yeşilköy Havalimanı'na yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Yıldırım, saldırı hakkındaki soruşturmayla ilgili; “Çalışmalar, DEAŞ (IŞİD) olduğuna işaret ediyor. Herhalde 1-2 gün içerisinde çalışmalar tamamlanır. Canlı bombaların kimlikleri dahil bütün bilgiler kamuoyu ile paylaşılmış hale gelir” dedi.

“Havaalanlarımızın girişlerinde özel eğitilmiş güvenlik elemanlarımızın mevcudiyetini artıracağız”

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti; “Dün ki terör hadisesi ile ilgili bir hususu vatandaşlarımızın bilmesinde yarar var. ‘Havaalanının güvenlik zafiyeti var mı, yok mu?’ tarzında muhabbetler oluyor. Kamuoyunun bilmesinde yarar var. Teröristler, normal güvenlik sisteminden geçemeyince; tarayıcılardan, polis kontrolünden, güvenlik kontrolünden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla gelişi güzel  orada güvenlik kontrolü yapan insanlara ateş açmak suretiyle içeriye girebilmiştir. Bir tanesi dışarıda kendisini patlatmış. Diğer ikisi de o ateş açma sırasındaki panikten yararlanarak içeriye girmiş ve içeride patlatmıştır. Farklı yorumlara itibar edilmemesini vatandaşlarımızdan bekliyorum. Bu bize şunu gösterdi, demek ki havaalanında fiziki kontrol, x-ray kontrolü yetmez. Dışarıdan silah ile yapılacak herhangi bir saldırıya karşı, belki ilave tedbirler hazır bulundurmak gerekiyor.  Bu bağlamda havaalanlarımızın girişlerinde özellikle özel eğitilmiş güvenlik elemanlarımızın daha fazla mevcudiyetini artıracağız.”

“Aklınıza gelebilecek bütün alanlarda ilişkilerin normalleşmesi süreci başlamıştır”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi de değerlendiren Yıldırım, “Görüşme çok verimli ve yapıcıdır. Sayın Putin terörün her türlüsünü lanetlediğini açıkça ifade etmiştir. Memnun edici şey, kendisi; ‘Yaşanan bu olayın ilişkilerin normalleşme sürecini daha da hızlandırması gerektiğini göstermiştir’ diye bir irade ortaya koydu. Bu ne demek? Artık süreç başladı. Bugün, yarın alacakları karar ile birlikte; tekrar Türkiye ve Rusya kriz öncesindeki günlere  süratle dönmüş olacak. Aklınıza gelebilecek bütün alanlarda ilişkilerin normalleşmesi süreci başlamıştır. Ayrıca, terör örgütlerine karşı mücadelenin daha etkin ve birlikte yapılması konusunda da tam bir irade birliği konmuştur” dedi.

DHA

Etiketler: binali yıldırım
Okunma Sayısı: 1441
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı