"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhsanoğlu: Soğuk kanlı üsluba dönülmeli

18 Aralık 2017, Pazartesi 20:29
MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, “Türkiye, Arap Baharı hadiselerini tam kavrayamadı. Bugün her şeyden önce yapılması gereken husus, dış politikamızın bulunduğu istikametsizlik halinden, milli menfaatleri önceleyen, soğukkanlı üsluba dönmek lazım. Çok yönlü politikalar yürütülmeli, sakin diplomasiye önem verilmeli” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu Dışişleri Bakanlığının bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’daki olağanüstü toplantısında alınan Kudüs kararlarının önemine işaret etti. İhsanoğlu, “Ben Kudüs ile ilgili siyasi olmayan bir plan yaptım, bu planı birçok zirvelerden geçirdik, ülkeler imza attı ama uygulamaya gelindiğin de her ülke ‘Ben zaten Filistin’e yardımda bulunuyorum’ dedi. Ben, İstanbul’daki zirvenin kararlarının takip edilmezse uygulanmayacağından korkuyorum” diye konuştu.

Türkiye, Arap Baharı hadiselerini tam kavrayamadı

Arap Baharında bölge insanının hürriyet, emek, onur peşinde büyük kavgalara giriştiğini, despotların tek tek gittiğini, kalanların da gideceğini çünkü insanların hür yaşamak, demokrasi ve iyi yönetilmek istediğini vurgulayan İhsanoğlu, “Türkiye, 2011’deki, Arap Baharı hadiselerini tam kavrayamadı. Çok farklı sinyaller vermeye başladı. Bugün her şeyden önce yapılması gereken husus, dış politikamızın bulunduğu istikametsizlik halinden, milli menfaatleri önceleyen, soğukkanlı üsluba dönmek lazım. Çok yönlü politikalar yürütülmeli, sakin diplomasiye önem verilmeli” dedi. Ortadoğu’daki hadiselerin ancak bölgedeki güç boşluğunun doldurulmasıyla son bulabileceğini belirten İhsanoğlu, “Ortadoğu’da güç dengesi yok. Çünkü biz çıktıktan sonra ganimet peşindekiler yeni sistemi kuramadı” ifadesini kullandı. MHP’li İhsanoğlu, Dışişleri Bakanlığının daha iyi çalışması için bölge uzmanlarına ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

 

AA

Etiketler: ihsanoğlu
Okunma Sayısı: 1557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Şerif

    19.12.2017 10:30:29

    soğukkanlı davranış kahveye, sokağa gaz vermez.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı