"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Tutturmuş başkanlık, olmayacaksın kardeşim

05 Ocak 2016, Salı 17:13
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD terör örgütünün 70 ilde taban tuttuğunu söyledi.

"IŞİD terör örgütü var Diyanet İşleri Başkanlığı ne yapıyor?"

Kılıçdaroğlu "70 ilde taban tutan bir IŞİD terör örgütü var. Diyanet İşleri Başkanlığı ne yapıyor? Binlerce camimiz var. Kendi vatandaşlarımıza Müslümanlığı anlatamamışsak kime anlatacağız" diyerek tepki gösterdi.

"Asgari ücretini almadan iğneden ipliğe her şeye zam geldi"

Kılıçdaroğlu, "Daha asgari ücretini almadan iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Zam alacağım diye sevinirken mutfağın yangın yerine geldi. Zam yaparak yönetilen başka bir ülke var mı? Her şeye zam yaptınız. Daha bin 300 liranın cebini görmediği süre içinde mutfağında yangın çıkardılar. Bunu daha iyi önümüzdeki günlerde göreceksin. Belki şunu diyeceksin; keşke bu zammı yapmasalardı mutfağımda bu kadar yangın olmasaydı. Hesap sor" ifadelerini kullandı.

"Dilimde tüy bitti, çözüm adresi Meclis"

Kılıçdaroğlu, "Kandırılan bir hükümetten bu ülkeye hayır gelmez. Ben sana 50 defa söyledim dilimde tüy bitti. Bu sorunu çözmek istiyorsan adres İmralı değil, Meclis dedik. Sorunun çözümü TBMM'dedir. Buyur git. Gittin de ne oldu? Bu sorunu çözmek için samimi dürüst olacaksınız, gizli kişisel ajandanız olmayacak, millete hesabını veremeyeceğin vaatlerin altına girmeyeceksin" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu'na anayasa sorusu

Görüşmede Başbakan Davutoğlu'na, "Bu anayasada sizin görev yapmanızı engelleyen bir hüküm var mı?" sorusunu yönelttiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu soruyu hiç beklemiyorlardı, birbirlerine bakıp 'hayır' dediler. 'Ben size darbe anayasasından örnekler vereceğim' dedim ve verdim. Anayasa 'Basın hürdür, sansür edilemez' diyor. 'Basımevi kurmak izin ve mali teminat şartına bağlanamaz'. Darbe anayasası söylüyor. 'Devlet basın ve haber alma hürriyetini sağlamak için tedbirlerini alıyor' diyor. Döndüm şu soruyu sordum, 'Peki bugün Türkiye'de basın hür mü? İki gazeteci arkadaşımız Silivri Cezaevinde. Bunun anayasayla ne alakası var? Siz darbe hukukunu değiştirmediğiniz sürece bu ülkeye demokrasi getiremezsiniz."

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra görüşmede Başbakan Davutoğlu'na aktardığını söylediği toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına ilişkin anayasa maddesini de okudu. Kılıçdaroğlu görüşmelerinde Davutoğlu'na, yargı bağımsızlığı, üniversiteler ve Cumhurbaşkanının yetkilerine ilişkin de mesajlar verdiğini aktardı. Türkiye'deki sorunların anayasadan değil, "darbe hukuku" dediği yasalardan kaynaklandığını söyleyen Kılıçdaroğlu,  "Sayın Davutoğlu'na, Cumhurbaşkanının yetkilerinin fazla olduğunu söyledim. O yetkiler Kenan Evren'e göre ayarlanmış" dedi.

Kılıçdaroğlu, siyasi partiler yasası, seçim kanunu, seçim barajı gibi konularda önerilerini paylaştıkları Başbakan Davutoğlu'nun "12 Eylül darbe yasalarını tarayacakları" sözü verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Şimdi onlar da bir darbe hukuku araştırması yapıp, bir liste çıkaracaklar. Çok memnun oluruz, eğer bu listeyi çıkarırlarsa o zaman demokrasi yolunda adım atılmış olur" diye konuştu. 

Hitler Almanyası açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hitler Almanyası örneğini vermesine de değinen Kılıçdaroğlu, "Allah büyüktür. Başkan, başkan, başkan diye yanıp tutuşan, en sonunda Hitler örneğini verdi. Pes yani. Konuşuyor. Bir zamanlarda 'evlatlarıma helal lokma yedirmedim' dedi. Hitler örneğini Başkanlık için önerdin. Çünkü o geçiyor içinden. Kendi cümlesini Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde sansürledi. Kendisine sansür uygulayan bir Cumhurbaşkanı" dedi.

Nazi Almanyası'nın Propaganda Bakanı Göbels'in bir sözünü hatırlatarak, "Gazeteciler bir piyanonun tuşu gibi olmalı, hangi tuşa basıyorsak o sesi çıkarmalı' diyor. Aynen bunların  istediği gibi. Hitler de milletin önüne çıkarken, 'ben fakirim, fukarayım' demişti. 'Benim yüzüğümden başka bir şeyim yok' demişti. Oysa dünyanın en zengin cumhurbaşkanları birisi" ifadelerini kullandı.

"Başkan olamayacaksın"

Kürsü dokunulmazlığı dışında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasından yana olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine ilişkin şunları dile getirdi:

"Başkanlık sisteminin özelliği nedir? Ülkeyi bölmek, parçalamak istiyorsan başkanlık sistemini getireceksin. Neyimiz eksik bizim? Parlamenter sistemde 200 yıllık bir tecrübemiz var. 200 yılı çöpe atıyorsunuz. Varsa bir eksiğimiz giderelim. Hayır illa başkanlık istiyorum. Yav ülke ateş yerine dönmüş. Gencecik fidan gibi çocuklar hayatını kaybediyor. Her gün şehitlerimiz geliyor. Tutturmuş illa başkanlık. Olamayacaksın kardeşim olamayacaksın bir kere bunu bil."

Okunma Sayısı: 2102
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    5.1.2016 22:57:03

    Adam olacak çocuk ..dan belli olur derler.Başkan değil normalde parti başkanı dahi olamıyacağı tescillenmiş birine birde başkanlığı verin,sonra kadayıf teline dönen ülkeyi birleştirmek için ha gayret desenizde olmaaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı