"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kürt vekiller birbirine girdi

27 Şubat 2016, Cumartesi 12:16
AKP'li Orhan Miroğlu Meclis'te "Cizre'yi, Sur'u, Nusaybin'i yakıp yıktınız." dedi, HDP'li Baluken cevap verdi: Ape Musa mezarından kalksa seni Mardin'e kadar kovalardı.

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 2016 yılı bütçesine ilişkin, "Biz bir savaş bütçesi yapmıyoruz. Bu kavramlar 70'li, 80'li yıllara ait kavramlar. Bu savaş bütçesi değil, bu bir inşa bütçesidir" dedi.

Miroğlu, TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında şahsı adına söz aldı.

Muhalefet partisi liderlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine işaret eden Miroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan, bu siyasi hareketin lideridir" diye konuştu.

Erdoğan'ın, görüşlerini toplumun her kesimiyle paylaşan bir lider olduğunu dile getiren Miroğlu, bilgi kirliliği ve dezenformasyon üzerinden söylenen sözleri kabul etmenin mümkün olmadığını kaydetti.

"CİZRE'Yİ, SUR'U, NUSAYBİN'İ YAKIP YIKTINIZ"

Miroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz bir savaş bütçesi yapmıyoruz. Bu kavramlar 70'li, 80'li yıllara ait kavramlar. Sayın Baluken üzerine basa basa savaş bütçesi dedi. Asla böyle bir şey yok. Bedirhanilerin ve Mem-u Zin'in yaşadığı şehir olan Cizre'yi yakıp yıktınız, yeniden inşa ediyoruz. 5 bin yıllık Nusaybin'i yine yakıp yıktınız. Desteklediğiniz hareket yakıp yıktı. Nusaybin'in de 5 bin yıllık tarihini iade edeceğiz, yeniden inşa edeceğiz. 9 bin yıllık Sur'u ne hale getirdiniz, ibret verici bir durumdur. Biz Sur'u da inşa edeceğiz. Bu savaş bütçesi değil, bu bir inşa bütçesidir. Değişen ne AK Parti'dir, Çözüm Süreci'nin tarihine giderek söylemek istiyorum, ne de Sayın Cumhurbaşkanıdır. Ama değişen sizsiniz. Dönüp kendinize bakınız."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yerinden söz alarak, Miroğlu'nun partisine yönelik sözlerini kınadığını, AKP Grubunun İbrahim Kalın'ın sözlerine yönelik bir açıklama yapmaktan ısrarla kaçınmasını da yadırgadığını söyledi.

"APE MUSA MEZARINDAN KALKSA SENİ MARDİN'E KADAR KOVALARDI"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de sataşma nedeniyle geldiği kürsüde Miroğlu'na yönelik, "Sen Nusaybin'i, Cizre'yi yakan yıkanlarla gidip oralarda ziyaretler yaparsan buraya da gelip yalan yanlış bilgiler verirsin. Cizre'yi, Nusaybin'i, Sur'u yıkmak için PKK'nın tankları mı var? O binaların tanklarla yıkıldığını görmedin mi? Ape Musa mezarında rahat yatmıyor. Ape Musa mezarından kalksa seni Mardin'e kadar kovalardı" ifadelerini kullandı.

"CEHENNEMDEN KAÇAN KÜRT ÇOCUKLARI"

Tekrar kürsüye gelen Miroğlu ise HDP'li Baluken'in Mardin ziyareti sırasında güvenlik güçlerinin elini sıkarken çekilen fotoğrafından bahsettiğini anlatarak, "O askerlerin elini sıkarken, o askerlerin omuzlarında taşıdıkları Kürt çocukları, sizin yarattığınız cehennemden kaçırdıkları Kürt çocukları... O askerlerin ve polislerin elini sıkarken sizin cehenneminizden kaçırdıkları, omuzlarında, sırtlarında taşıdıkları yaşlı Kürt ve Türk kadınları geliyor. Ben demokratım ve bir Kürt'üm. Ama siz Esad'ın elini sıkan bir siyasi geleneğin içindesiniz" diye konuştu.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı'nın maddelerine geçilmesi, oylanarak kabul edildi.

Daha sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman, alınan karar gereği 2016 yılı bütçesinin görüşmelerine devam edilmesi için birleşimi saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

AA

Okunma Sayısı: 2448
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı