"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Leyla Zana ile ilgili yemin tartışması büyüyor

20 Kasım 2015, Cuma 11:40
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın, kendi ideolojisi doğrultusunda yemin metnini değiştirerek okumasını kınıyorum" açıklamasında bulundu.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinde halkın hür iradesini ortaya koyduğunu belirterek, seçimler sonucunda siyasi partilerin gösterdikleri adayların, aldıkları oy oranı doğrultusunda halkın temsilcisi olarak parlamentoya girmeye hak kazandığını hatırlattı.

Anayasada belirlenen kaideler çerçevesinde seçilen milletvekillerinin ettikleri yeminin ardından görevlerine başlayabildiklerini aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yemin töreninde yemin metnine sadık kalmayarak, kendi ideolojisi doğrultusunda ifadeleri değiştirerek yemin metnini okumuştur. Tüm siyasi partilere, tüm siyasi görüşlere saygımız sonsuz olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda belirlenmiş tüm kanunlara her kim olursa olsun koşulsuz uymakla yükümlüdür. Bu doğrultuda belirlenmiş olan yemin metnini hiç kimse kendi görüşü doğrultusunda değiştiremez. Bu anlamda HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın, kendi ideolojisi doğrultusunda yemin metnini değiştirerek okumasını kınıyor, bu ülkenin bir mensubu olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek tüm etnik gruplar ile birlikte barış ve huzur içinde yaşayacağına olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum."

AA

Okunma Sayısı: 1535
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı