"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Öcalan'ın cezaevi değişmeyecek'

16 Ekim 2014, Perşembe 15:23
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan başka bir cezaevine gönderileceği yönündeki iddiaları yalanladı. Atalay, “Böyle bir konu gündemde değil” dedi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni güvenlik paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Atalay, "Özgürlük-güvenlik dengesinde sapma olmayacak. Alman modeli tartışması fazla abartıldı. Dinleme konusundaki düzenleme geri adım değil" diye konuştu.

AB ile üyelik görüşmelerinin sürdüğünü belirten Atalay, “Temel misyonumuzda değişiklik olmayacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’nun düzenlemenin 12 Eylül’le karşılaştırmasını da eleştiren Atalay, şöyle konuştu:

“12 Eylül’de gözaltı süresi 90 gündür. Ben bir ay gözaltında kaldım. 12 Eylül’le bugünleri karşılaştırmak tutarsızlık.

Anamuhalefet partisi değil, Türkiye’nin marjinal partisi gibi davranıyor. Türkiye zarar görürse, kendisi de zarar görür.

Çok zevzek ifadeler kullanıldı. Sayın Başbakan’ın otoritesini tartışıyorlar, sen kim oluyorsun?”

Çözüm süreciyle ilgili bilgiler veren Atalay, şöyle konuştu:

“Yol haritası büyük oranda hazırlandı. Yeni görüşmeler, yeni diyaloglar gündemde. Diyaloglar, görüşmeler sürecek. Akil insanları yeniden toplantıya çağırıyoruz.

Kimse sokaktan medet ummasın. Sandıktan medet umsunlar. Sokağa çağıran bir parti kendisini sorgulasın. Çözüm süreci kararlılıkla önceden belirlenen takvimle yürüyor.”

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan başka bir cezaevine nakledileceği” iddialarıyla ilgili bir soru üzerine Atalay, “Öyle bir söylenti var. Böyle bir konu gündemde değil. Nereden çıktığını bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde çözüm süreciyle ilgili hareketliliği göreceksiniz. Hükümet açıklamadan yol haritasına değinmek istemiyorum” dedi.

Etiketler: öcalan, imralı adası, pkk
Okunma Sayısı: 897
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı