"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya'nın Başbakanı da “soykırım” dedi

28 Nisan 2015, Salı 19:25
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1915 olayları ile ilgili “soykırım” ifadesini kullanması ve yüzüncü yıl törenleri için Erivan’a gitmesinin ardından Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de “soykırım” ifadesini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Ovik Abramyan’a 1915 olaylarında ölenlerle ilgili bir telgraf gönderen Rusya Başbakanı Medvedev, Ermeni halkının yas ve acısını paylaştığını, insanlığa karşı işlenen suçların hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini vurguladı.

Rusya hükümetinin resmi internet sitesinde bugün yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı: “İçinde bulunduğumuz bu günlerde, tarihin en dramatik olaylarından biri olan Ermeni soykırımının kurbanlarını anıyor, Osmanlı İmparatorluğu’nda kitlesel baskılar sonucu ölenlerin yasını tutuyoruz.” 

İnsanlık ve medeniyete karşı işlenen suçların haklı gösterilemeyeceğini savunan Medvedev, “Hepimizin görevi, bu korkunç trajedi hakkında gerçeğin korunması ve geçmişin felaketlerinin bir daha tekrarlanmaması için gereken her şeyin yapılması. Bu kısa sürede önce Erivan’da gerçekleşen törenlerde bir kez daha vurgulandı.” hatırlatmasında bulundu.

Rusya hükümeti ve 'kardeş Ermenistan halkının acılarını paylaştığını' savunan Medvedev, “Yasınızı ve acınızı paylaşıyoruz. Gelecek nesillerin her zaman barış ve uzlaşı içinde yaşar.” temennisinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 1915 olaylarının 100’üncü yıl törenleri için gönderdiği mesajında “soykırım” ifadesini kullanmış ve 24 Nisan’da düzenlenen törenler için Erivan’a gitmişti. Rus lider Erivan törenlerinde yaptığı konuşmada “soykırım” ifadesini kullanmaması dikkat çekmişti.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma da aynı gün aldığı kararla, "Ermeni soykırımının 100. yıldönümü vesilesiyle kardeş Ermenistan'a ve Birinci Dünya Savaşı'nın trajik olaylarından muzdarip diğer halklara derin başsağlığı" dilemişti.

Okunma Sayısı: 1220
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı