"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Skandal sözler

04 Mayıs 2018, Cuma 02:49
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Adalet ve İçişleri bakanları, FETÖ’nün seçmen ayağını takip etti mi?” diye sordu. Bahçeli’nin, imza veren seçmenlerin de örgütle iltisaklı olup olmadığının araştırılmasını istemesi tepkiyle karşılandı.

Seçmenleri korkutmaya yönelik bir çağrı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i işaret ederek “Adalet ve İçişleri bakanları, FETÖ’nün seçmen ayağını takip etti mi?” diye sordu. Bahçeli, üstü kapalı bir şekilde cumhurbaşkanı adaylığı için imza veren seçmenlerin de örgütle iltisaklı olup olmadığının araştırılmasını istedi. MHP Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli’nin açıklamaları şöyle: 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı hep tartışıldı. Siyasi ayak üzerinden kesin bir sonuçtan bahsedilemez duruma geldi. İleriki günlerde nasıl olacak bilemiyorum. Demek ki FETÖ darbe hareketinde bir siyasî ayak var. Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur. 4 cumhurbaşkanı adayı 100.000 imza ile müracaatı öngördü. Bu 100.000 aday talebinde bulunan 4 kişiden birisi CHP’nin 15 vekil kaydırmasıyla destek buldu. Şahsiyet, 100.000 adayla adaylığını koyacağında ısrar etti.

Sıra seçmenlere mi geldi?

O zaman akla gelen soru şudur: FETÖ darbe hareketinden 15 gün sonra OHAL kabul edildi, çok sayıda TSK mensubu, öğretim kadroları ve önemli bir uzaklaştırma görevden alma oldu. Bunların bir de aileleri, çevreleri vardır. Merak ettiğim AK Parti’nin Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı FETÖ’nün seçmen ayağı üzerindeki etkisini takip etti mi? Etmezse 100.000 kişinin içerisinde FETÖ, PKK desteğiyle bir aday taraması yapılacaksa FETÖ’nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı etrafında kanaat oluşabilir. Ne kadar ByLock’çu var, ne kadar görevden alınmış olan var, ne kadar uzaklaştırılmış olan var, bunların ne kadar yakını var? Bunların hepsi hangi aday etrafında düğümlenip 100 bini tamamlayacaksa o zaman Türkiye açısından önemli bir sonuç elde edilmiş olabilir. Bahçeli, gazetecilerin “Bir bilgi veya istihbarat var mı?” sorusuna “Hayır benim düşüncem” cevabını verdi.

Bu açıklamayı kabul etmek mümkün değil

İYİ Parti Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, MHP lideri Bahçeli’nin ‘100.000 imzada FETÖ taraması’ çağrısına sert tepki gösterdi. Bahçeli’nin seçmeni terör örgütü üyeliği zannı altında bıraktığını söyleyen Özdağ, “Türk halkı tehdit edilmekten hiç hoşlanmaz” dedi. Bahçeli’nin açıklamalarını Cumhuriyet’e değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, şunları söyledi; “Devlet Bahçeli, açık bir şekilde demokratik hakkını kullanmak isteyen seçmeni, terör örgütü üyeliği ve sempatizanlığı zannı altında bırakacak bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamayı kabul etmek mümkün değildir. Bahçeli’nin bu açıklaması, İYİ Parti’nin vermiş olduğu demokrasi ve hukuk mücadelesinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Bahçeli bu sözleriyle, imza vermeyi değişik nedenlerle gündeminde tutmayan insanları imza vermeye sevk edecektir. Türk halkı tehdit edilmekten hiç hoşlanmaz.”

‘Bahçeli’nin sözlerini değerlendirmem doğru olmaz’

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 100.000 imza çıkışı hakkında “Bahçeli’nin sözlerini değerlendirmem doğru olmaz” dedi. 

Korkunun ecele faydası yok

Ayrıca Bahçeli’ye bir tepki de CHP’den geldi. Cumhurbaşkanı adayı için imza atmanın anayasal bir hak olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçeli’nin aymaz birisi olduğunu söyledi.  Altay, sosyal medya hesabı Twitter’dan şunları yazdı: “Daha fazla Demokratik, anayasal hakkını kullanan vatandaşlarımızı FETÖ ile ilişkilendirmek aymazlıktır. Milletten umudunu yitirenler, ikbal hırsıyla 100 000 imzaya kelepçe takma peşinde.. Korkunun ecele faydası yok. Gidicisiniz.”

‘YSK derhal açıklama yapmalı’

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de Bahçeli’nin sözlerine tepki gösteren bir diğer isim oldu. Cihaner, bu talebin seçmen iradesi üzerinde baskı oluşturacağını söyledi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun konu hakkında derhal bir açıklama yapması gerektiğini belirtti. Cihaner, Twitter’dan şunları yazdı; “Sayın Bahçeli’nin talep ettiği şey ancak siyasî bir “merak” ya da “iddianın” konusu olabilir. Böyle bir inceleme talebi  seçmen iradesi üzerinde baskı oluşturur. YSK derhal açıklama yaparak kişisel veri niteliğindeki bu bilgilerin sadece ilgili adaya verileceğini açıklamalıdır.”

‘Bahçeli seçmeni tehdit ediyor’

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de Bahçeli’nin seçmenleri tehdit ettiğini vurgulayarak şu mesajı paylaştı: “Devlet Bahçeli; ‘Fetönün siyasî ayağı varsa seçmen ayağı da vardır’ diyerek 100 bin imza ile aday olanlara imza verecek vatandaşları tehdit ediyor. Ülke bir seçime gidiyor; sıkıyönetim komitesi; tehdit, baskı, OHAL dışında hiçbir şey yapamıyor. Kaybedeceğini bilmenin sonucu bu.”

‘Mesele hak yiyenlerle, hakkı yenenler arasındadır’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran seçimleri için ‘Demokrasi ittifakı’nın neden yapıldığına dair açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda  “Mesele; sağcı solcu meselesi değildir” vurgusu yapıp şunları yazdı: “Demiri demirle dövdüler; biri sıcak, biri soğuktu. İnsanı insanla kırdılar; biri aç, biri toktu. Herkes bilsin ki bu ülkedeki mesele; Sağcı solcu meselesi değildir. Muhafazakâr ya da liberal meselesi değildir. Bu ülkedeki mücadele; Hak yiyenlerle, hakkı yenenler arasındadır. İnşallah 24 Haziran; bayramların bayram gibi kutlandığı, milletimize insanca yaşam koşullarının sağlandığı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.”

 

Etiketler: bahçeli
Okunma Sayısı: 8290
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı