"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye gittikçe otoriterleşiyor

11 Şubat 2015, Çarşamba 11:50
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Özgürlükler, demokrasi genişletilsin, Türkiye çoğulcu, uzlaşmacı ülke olsun derken gittikçe otoriterleşiyor ve totaliterleşiyor" dedi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faizler niye inmiyor" beyanatlarıyla "popülist, ucuz, basit bir politika izlediğini" savundu.

"İktisat okumuş ama iktisadı da bilmiyor" diyen Tan, şunları söyledi:

"Faiz indirimi ve artışı canınız istediği zaman olmuyor. Cumhurbaşkanı bunları söyledikten sonra yabancı sıcak para Türkiye'den çıkmaya başladı ve iki ayda dolar yüzde onun üzerinde değer kazandı. Bu ucuz ve basit politikalar yine halkı vuruyor.

Cumhurbaşkanı'nın 'faizleri indirin' demeçlerinin dindar, Müslüman gariban Anadolu köylüsünü uyutmaya yönelik bir siyasettir ancak faiz lobisine hizmet etmiştir. Kısa müddet sonra göreceksiniz Merkez Bankası da diğer bankalar para kaçışını önlemek için faizleri yükseltmek zorunda kalacaklar."

Hakan Fidan'ın istifa etmesiyle ilgili bir soru üzerine Tan, "Kendi isteği ve arzusuyla istifa etmiş. Üzülmek de sevinmek de bana düşmüyor" dedi.

"İç Güvenlik Paketi'yle ilgili bir başka soru üzerine de Tan, "Bunun Meclis'te gündeme gelmemesi lazım. Özgürlükler, demokrasi genişletilsin, Türkiye çoğulcu, uzlaşmacı ülke olsun derken gittikçe otoriterleşiyor ve totaliterleşiyor. Bunun gittiği yer Putin rejimidir. Putin'in durumu da ortada" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Okunma Sayısı: 1019
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı