"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni hükümet göreve yolsuzluk reformuyla başladı

05 Kasım 2014, Çarşamba 15:38
Brezilya’da geçtiğimiz hafta yapılan seçimle yeniden göreve getirilen Dilma Rousseff hükümeti, kampanya boyunca söz verilen siyasi reform sürecini yolsuzluk kanununu güncelleyerek başlattı.

Yılbaşında uygulamaya giren ancak henüz verimli bir şekilde işletilemeyen anti-yolsuzluk yasasının eksikleri tamamlanıyor. Yeni yasa, devlet kurumları ile özel sektör, kamu görevlileri ile patronlar arasındaki ilişkiyi net bir şekilde tanımlıyor. Kanun, usulsüzlüğün tespitinde şirketlere ihaleye katılma yasağı getiriyor, para cezasına ek olarak şirketlerin faaliyetlerini askıya alabiliyor, derecesine göre şirketin kapısına kilit vurabiliyor.

Yeni kanun yalnızca özel sektörü denetlemekle kalmıyor ayrım yapmaksızın kamu şirketlerine de aynı şekilde yaklaşıyor. Buna göre Brezilya Sayıştayı’nın denetiminde yer alan tüm ihaleler, tarafsızlık ve kamu yararı ilkeleri esas alınarak gerçekleştirilecek. Bir kamu şirketini zarara uğratan veya usulsüzlüğe imza attığı tespit edilen memur da aynı esasa göre yargılanacak. 

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında ülkede meydana gelen gösterilerde halkın talebine karşılık hızla çıkartılan ‘anti-yolsuzluk kanunu’ ülkede söz verilen yolsuzlukla mücadele için devletin attığı en önemli adım olarak görülüyor.

Okunma Sayısı: 831
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı