"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Yüce Divan'da araştırılması gerekiyor"

09 Ocak 2015, Cuma 21:40
CHP'nin Meclis Soruşturma Komisyonu üyeleri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, şu ana kadar Komisyon Başkanı'ndan ellerine ulaşan bir rapor olmadığını söyledi. Olması gerekenin o raporu gördükten sonra muhalefet şerhinin yazılması olduğunu dile getiren Aksünger, Meclis'te ilk defa böyle bir şeyin yaşandığını söyledi. Şerh yazılarını teslim ettiklerini anlatan Aksünger, Meclis Başkanı'na konuyu anlatacaklarını belirtti. Tapelerin imhaları gerçekleşmesi halinde gerekli suç duyurularında bulunacaklarını vurguladı. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, muhalefet şerhini yazarken asıl raporu da görmek istediklerini ancak henüz raporu göremediklerini söyledi. Bakanların Yüce Divan'a gitmemeleri konusunda alınan kararın bir raporun henüz olmadığını dile getiren Köprülü, yaşanılanların komisyonun hukuka, siyasi temayüllere göre çalışmadığını çok açık gösterdiğini vurguladı. Köprülü, "İletişimin tespit tutanakları ve DVD'ler halen dosyanın içerisindedir. Herkes hukuka göre karar almak zorundadır. Eğer dışına çıkarsa gerekli cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaktır." diye konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, hazırladıkları raporun 233 sayfalık karşı oy yazısından oluştuğunu söyledi. "Gerçekten bu suçun olup olmadığı Yüce Divan tarafından araştırılması gerekiyor." diyen Korutürk, Meclise gönderilen fezlekenin 309 sayfa olduğunu ancak aslının 504 sayfa olduğunu ifade etti. Meclis onaylasa da onaylamasa da bu işin takipçisi olacaklarını ifade etti. 

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, gerekçeli kararı görmeden muhalefet şerhi yazdıklarını, bir nevi karanlıkta ilerlediklerini belirtti. "Soruşturma Komisyonu Raporu okuduktan sonra görüşlerimizi bildirme hakkımızı saklı tututuyoruz dedik." diyen Türmen, her bakanla ilgili bölümler ve delillerin ele alındığını kaydetti. Ortada çok büyük bir yolsuzluk, rüşvet şüphesi doğuracak deliller olduğunu dile getiren Türmen, dağın üstünde görünen su olduğunu altında daha neler olduğunun bilinmediğini kaydetti. 

Cezaevinde dinledikleri polis müdürlerinin görüşlerinin muhalefet şerhinde yer alıp almamasıyla ilgili bir soruya ise Aksünger, "Hukuk dahilinde içine bunların hepsini koyduk." karşılığını verdi. Türmen de "Eksik konulan soruşturmayı biz tamamlamaya çalıştık." dedi. 

"17/25 Aralık'ın tek ortak noktası TÜRGEV vardır." diyen Aksünger, "Bir numaranın araştırılması ihtiyacı var. Türkiye'de mi yaşıyor, başka yerde mi yaşıyor, saraylarda mı yaşıyor; bilemiyoruz. Bunun araştırılması lazım." diye konuştu.

Etiketler: chp, yolsuzluk, yüce divan
Okunma Sayısı: 1183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı