"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Zulme rıza göstermek de zulümdür"

01 Eylül 2017, Cuma 08:54
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da bayram namazı sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım, Arakan Müslümanlarına yapılan zulümle ilgili, "Uluslararası toplumun daha aktif olması lazım ve bu konuda farklı standardı terk etmesi lazım. Zulüm her tarafta zulümdür. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme rıza göstermek de zulümdür. Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün de kendi kapasitesinde, bir yandan insani yardımları yapmaya çalışırken, diğer yandan bu zulmün, katliamın durdurulması ve orada yaşayan dindaşlarımızın üzerindeki bu baskının kaldırılması için gerekli çabaları, girişimleri sürdürmektedir. Bir kez daha insanlık dışı bu katliamı, bu vahşeti şiddetle lanetliyoruz, er geç bunu yapanlar, kanun önünde, insanlık önünde hesabını verecektir." dedi.

Yıldırım, "Bildiğiniz gibi Arakan'daki bu yaşanan olay, bu katliam yeni değil. Yıllardan beri orada, dini tercihleri dolayısıyla, Müslüman olmaları nedeniyle katledilen kardeşlerimiz var. Zaman zaman olay sakinleşse de bazı zamanlarda, şimdi olduğu gibi şiddet artıyor ve orada masum insanlar ya denizde boğuluyor ya da saldırılar suretiyle hayatları yok olup gidiyor. Bu konuda Birleşmiş Milletler, daha aktif olması lazım. Sadece bir araya gelip 'ah vah, ne kadar kötü, yapmayın etmeyin, kınamak' gibi yasak savma kabilinde tedbirleri değil bizatihi bu şiddete, bu katliama sebep olan Myanmar yönetimine daha etkin tedbirler ve müeyyideler getirmesi lazım. Aksi halde Birleşmiş Milletler'in güvenirliği sorgulanır hale geldi, daha da güven noktasında bu kurum insanlığın gözünde gittikçe alt sıralara düşecektir." ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler: binali yıldırım
Okunma Sayısı: 4739
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Fuat

    2.9.2017 00:57:39

    Siyasal İslam dedikleri bu olsa gerek. Diyecek söz çok da... Allaha havale ettim. Çünkü o herşeyi görüyor biliyor... Cuma günleri imam hutbenin sonunda mealen şu ayeti okuyor; Allah adaleti, iyiliği, akraba yardım etmeyi emreder. Fenalığı ve azınlığı yasaklar. Düşünüp tutasınız diye size öğüt verir. Allah yaptıklarınızı bilir... Sayın başbakan ve iktidar sahipleri bu ayeti kendinizi iyi hissettiğiniz bir vakit iyice düşünüp öyle yolunuza devam etmenizi temenni ederim. Zira yarın bende büyük hesap günü bu yazdığım yazıyı sizlere belge olarak göstereceğim.... Nice huzurlu ve sağlıklı bayramlara güzel ülkemin iyi kalpli insanları...

  • Kurdela

    1.9.2017 21:00:49

    Atıma dehleyen müselman olsa.İştir kişinin aynası ,gerisi lafıgüzaf.

  • Yusuf

    1.9.2017 19:38:43

    Arakanda Filistin de yaşanan tabiki zulümdur. Peki ülkemizdeki zulumler, adaletsizlikler ne olacak. DOGRU ZULME SESSİZ OLMAK DA ZULÜMDUR.

  • breyhan

    1.9.2017 17:20:24

    Sayelerinde vatanımız dar oldu bize.Bayramlarimiz kara günlerimiz oldu.Bir iftiradan 7.5 aydır beklıyoruz.3 aylık bebeğimizi babası kucağına alamıyor.Çunku tutuklu.Neden mı?Telefonunda bylock çıkmış.Fetönun sokağından bile geçmeyen birinde bylock....Ee o zaman araştırılsın dedik.7.5 aydır bekliyoruz.Bu zulüm değilmi Sn Başbakan???

  • sevim

    1.9.2017 09:16:54

    katara gönderdiğin askerlerden yiyeceklerden gönder de görelim samimiyetini.buarada doğru laf ettmişsin sayın başbakan şuan zulmün alası tr de sayenizde yaşanıyor

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı