"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sizin hatıra Külliyatınız var mı?

Süleyman KÖSMENE
13 Mayıs 2016, Cuma
Yeni Asya, Risale-i Nur’un bandrol engelinden kurtulup hürriyetine kavuşması hatırasına “Hatıra Külliyat” basıyor.

Sınırlı sayıda, özel bir baskı… Büyük boy, renkli baskı, termo cilt deri, kabartma baskı, özel ayvoril kâğıt, Nurun bayramına özel varak yaldızlı bu Hatıra Külliyat’ın ilk eseri de basıldı, piyasaya, görücüye çıktı: Asa-yı Musa. 

Bir içim su! 

Cildinden baskı kalitesine, renginden kâğıdına kadar her bir zerresi bile, muhatabına “gel beni oku!” diyor.  

Hani meselâ bu günlerde peş peşe meyveler yaratılıyor ya… Canlı renklerle, eşsiz kokularla kaplanmış, Cennetten gelmiş birer yudum bal yahut Kevser havuzundan düşen birer damla su gibi, taze, diri ve lezzetli…    
Hatıra Asa-yı Musa öyle bir şey! Elinize almaya, kapağını çevirmeye, sayfalarını karıştırmaya, yazılarına bakmaya doyamıyorsunuz! O yazı puntolarıyla o yüksek iman hakikatleri öyle bir uyum içinde buluşmuş ki, dersiniz bu puntolar bu hakikatler için özel icat edildi.

Özen, özveri, aşk, gözyaşı, uykusuzluk, sevinç, gayret, himmet, teberrük, sahabet… Hepsi var bu baskıda. Basanlardan ve emek veren herkesten Allah razı olsun. 

İşte bu diyorsunuz. Risale-i Nur basmak böyle bir şey olmalı! 

İşte; Sözleri kendi malı ve telifi gibi hissedip sahip çıkan ve en mühim vazife-i hayatiyesini onun neşir ve hizmeti bilen Nur Talebeliği böyle vazife aşığı bir duruş olmalı.

İşte; Nur Üstadının duâsına boyanmak, her sabah mütemadiyen ismiyle, bazen hayaliyle dahi Nur Üstadının yanında hazır olmak ve duâsından hissedar olmak1 böyle bir mazhariyet olmalı.  

HAYAT KURTARAN BİR HEDİYE  

Siz bu Hatıra Külliyata henüz abone olmadı iseniz eğer, bence acele edin. Tanıtım broşüründe, “Sınırlı sayıda hazırlanan bu Külliyata sahip olma fırsatını kaçırmayın” deniyor ki, bu cümle yüreğimize ok gibi saplanıyor.   

Ya biterse ve bana kalmazsa diyor içimizden bir ses. 

Bir düğününüz, bir sünnetiniz, bir özel gününüz, evlenecek oğlunuz, yuva kuracak kızınız, yeni doğan çocuğunuz, hazırlanacak çeyiziniz yok mu? 

Bitmeden, tükenmeden, bu teberrükü, bu hediyeyi listenize muhakkak alın.  

Muhteşem bir hediye! 

Dünyada onur veren, ahirette hayat kurtaran bir hediye! İnşallah.

“BU KİTAP KAÇ BANKNOTTUR?”

Ücreti mi… Öyle pahalı değil! Değerinden çok daha ucuz!

1956’lı yıllarda ilk Risaleler Ankara’da basılıyor, cilt için İstanbul’a götürülüyordu. Merhum Mehmet Emin Birinci Ağabey anlatıyor: “Eserin baskısı hitama erince yine ciltletmek için Ankara’dan İstanbul’a götürdük. İlk ciltlenenlerden bir miktar alıp, o zaman Emirdağ’da bulunan Hazret-i Üstad’a götürdüm. Büyük bir memnuniyetle karşıladı. Kitabı eline alarak biraz karıştırdı. Ve bana dönerek:

“Bu kitap kaç banknottur?” diye sordu.

 “Yirmi beş liradır efendim” dedim. O zaman Üstad:

 “En az kırk banknot olmalı! Çünkü ucuz alan ucuz bakar!” buyurdu.2

Eminim, bu gün Hatıra Külliyatın birinci kitabı olarak çıkan Asa-yı Musa Hazret-i Üstada götürülse, Üstadımız büyük bir memnuniyetle alacak, cildine bakacak, sayfalarını çevirecek ve “kaç banknottur?” diye soracak. Siz ne derseniz deyin; ucuz diyecek, “en az bin banknot olmalı kardaşım. Çünkü ucuz alan ucuz bakar” diyecektir.

 BU ESERE SAHİP ÇIKALIM 

On arkadaş grup kurup abone olunabileceği ve on ay boyunca her ay kur’a ile bir arkadaşa Külliyat verilebileceği gibi, abone usûlü ile ferdi bazda taksitlendirerek de alınabilir. Bütün Külliyatın bu şekilde basımı zaten on iki ayı geçecektir. Ayda bir Risale plânlanıyor. Abone olunduğunda pek fazla yorulmadan ödeme yapılırken, her ay çıkan Risaleye de böylece sahip olunmuş oluyor.  

 Bu, bizim tavsiyemiz. Ayrıntısı için neşriyat bölümü ile görüşülebilir. 

Efendim, evimde bir takım var… İki takım var… Dediğinizi duyar gibiyim. 

 Olsun efendim; bunun gibisi daha basılmadı. Bu bir Hatıra Külliyattır. Babadan oğla bir miras gibi intikal edecek değerde çıkıyor. Bir Külliyat klasiği olarak…

Bu esere sahip çıkalım. Süper kalitede bir külliyata sahip olmuş oluruz. Böylece hem her bir sayfası kendini kıyamete kadar okutacak, hem de Muazzez Üstadımızın duâsına inşallah mazhar olacağız.

Dipnotlar:  

1- Mektubat, s. 575.
2- Şahiner Necmettin, Son Şahitler, Yeni Asya Yayınları, İstanbul, 1980, 1/284.

Okunma Sayısı: 4921
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı