Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 
 

Haberler

Erdoğan: Zapsu’nun eşi bizi bağlamaz

Başbakan Erdoğan, danışmanı Cüneyt Zapsu’nun eşinin bir grupla birlikte camide namaz kılmasıyla ilgili sorular üzerine, “Bazıları, adeta kendileri için kalkıp partimizdeki benim danışmanım olan arkadaşımın eşiyle ilgili olayı alıp bunu AK Parti’ye mal etme gayretleri içine giriyorlar.


Bürokrasi ve yargıda ciddî bir direnç var

Yenİ Asya’nIn sorularını cevaplayan İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Alataş, “1999’dan beri çeşitli yasa değişiklikleri yapıldı. Amaç daha fa

Geç kalınmış bir plan

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Kıbrıs’la ilgili 10 maddeden oluşan “eylem planı”nı açıkladı. Gül “Önerinin ana fikri Kıbrıs’ta iki tarafa yönelik kısıt


  TÜSİAD yargı reformu istedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, son zamanlarda yargıya ilişkin meselelerin ülke gündemini daha fazla işgal etmeye başladığını belirterek, ‘’Kuşkusuz bunda yargı sistemimizin çok uzun süredir ihtiyaç duyduğu reformun bir türlü yapılamamış olmasının çok büyük rolü var. Mevcut durum, hem yargının siyasallaşması görünümünü veriyor hem de Türkiye’nin uluslararası itibarını olumsuz etkiliyor’’ dedi.


  Kar doğuya gidiyor

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, şehirde bazı bölgelerde kar kalınlığının 28 santimetreyi bulduğunu belirterek, ‘’İstanbul’da bugünden (dün) itibaren etkili kar yağışı beklemiyoruz’’ dedi.


  Yüzlerce Cevşen dağıttım

Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi George Marovitch, gazetemizin Cevşen kampanyasını değerlendirdi. Sözlerine “Siz gazete olarak büyük bir hizmet ediyorsunuz. İnsanların kalplerini aydınlatıyorsunuz” diyerek başlayan Marovitch “Cevşen kampanyası çok hayırlı bir iş. Okuyuculara takdim edilecek olan bu kitap, manevî bir hazinedir. Ben de bu manevî hazineyi, eski İstanbul Müftüsü Selahaddin Kaya Bey vasıtasıyla keşfettim” dedi.


  Arınç: Kişisel düzenleme yok

TBMM Başkanı Bülent Arınç, kapatılan RP’nin son genel başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ile ilgili AKP milletvekilleri tarafından verilen yasa teklifini değerlendirirken, ‘’Erbakan ile ilgili bir düzenleme yapılmıyor. Mevcut İnfaz Kanunu’nda yaşla ilgili düzenleme daha adil ve eşit hale getiriliyor’’ dedi.


  Erdoğan Davos'ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık toplantısına davet edilmemiz, Türkiye’nin dünya ekonomisindeki yeri ve önemi açısından, özellikle farklı bir yer ifade etmektedir’’ dedi.


  DYP Şanlıurfa Badıllı’ya emanet

Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu’nda yapılan Doğru Yol Partisi (DYP) İl kongresine Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Yoğun talep ve katılım sebebiyle dâvetliler salona sığmadı.


  Erken seçim şart oldu

DYP Balıkesir İl Başkanı Haydar Altıntaş, “Erken seçimi şartlar zorluyor” dedi.


  Ecevit erken seçime karşı

Eski Başbakan ve eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, erken seçimlerin demokrasinin gelişimini engellediğini söyledi.


  ‘100 bin personel’ sorusu

DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, istihdam edilmesi düşünülen 100 bin personelin, kamu kurumları bazındaki dağılımının ne şekilde olacağını sordu.


  Bağcılar’dan Pakistan’a 5 TIR

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Kaymakamlığı tarafından organize edilen “Pakistan’a Yardım” kampanyası çerçevesinde toplanan yardım konvoyu yola çıktı.


  ÖSYS’ye başvurular 1 Şubat’ta başlıyor

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular, 1 Şubat-10 Mart tarihleri arasında yapılacak.


  Samanyolu’nu keşfediyoruz

Katı, muhtemelen kaya ve buzdan oluşan ve şimdiye dek güneş sistemi dışında tesbit edilen en küçük 5 gezegenden biri olan yeni ‘’exoplanet’’ (güneş sisteminin dışındaki gezegenlere verilen isim), uluslararası gökbilimci ekibi tarafından keşfedildi. Keşif, Nature dergisinde yayınlandı.


  Grip virüslerini küçümsemeyin

Bilim adamları, kuş gribi virüsü H5N1 de dahil A tipi grip virüslerinin kendi kendilerini hücre içinde nasıl çoğalttıklarını keşfetti.



 
Reklam filmini indirmek için tıklayın

Bütün haberler

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004