Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İlkler unutulmaz

İnsanın dünyasında ilkler önemlidir. Okula başladığınız ilk gün, ilk öğretmeniniz, okuldaki ilk arkadaşınız… Hayat boyu unutmadığınız izler bırakır dünyanızda. Uzmanımız Betül Artış çocuğunuzun bu ilk tecrübesinde ona şuurlu bir şekilde yardım edebilmenizi hedefleyerek güzel bir dosya hazırladı.



Cıvıl cıvıl bir Can Kardeş

Can Kardeş’in bu ayki kapak konusu “Ayçiçek”. Çıtır çıtır yediğimiz ayçiçeğin aslında “günebakan” ismi taşıdığını biliyor muydunuz? Bu sevimli, güler yüzlü bitkinin hikayesini Fatma Beyza Tütüncüoğlu hazırladı. Uçan Çocuk seri çizgisiyle “maceraya” devam ediyor. Zehra Morgül’ün kaleminden “Çok Gezenin Atta Defteri” bu sefer Bursa’ya konuk...



Sanat “Altıneller”de

Bakırcılık, ahşap işçiliği, çömlekçilik, gümüşçülük, sedefkarlık gibi geleneksel el sanatlarının sergileneceği ‘’4. Altıneller El Sanatları Festivali’’ başladı.



Kültür âlemine yeni bir site

Genel Yayın Yönetmenliği’ni Mehmet Nuri Yardım’ın yaptığı günlük kültür düşünce sitesi www.sanatalemi.net yayına girdi. Sitenin Yazıişleri Müdürü Huri Yazıcı, Haber Müdürü ise Gülcan Tezcan. Eyüp Güzel’in Teknik Müdürlüğü’nü üstlendiği sitede edebiyat, geleneksel sanatlar, tarih, çocuk, sinema, tiyatro, sanat takvimi, yayın dünyası ve röportaj gibi bölümler var.



Kitaplar evinizde

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile eve bağımlıların kütüphanelerden yeterince istifade edebilmeleri amacıyla yeni bir çalışma başlatıldı.



TROİA Festivali başladı

43. Uluslararası Çanakkale Troia Festivali, düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye binası önünden başlayan kortej yürüyüşüne Türkiye, Bulgaristan, Ekvator, Slovakya, Gürcistan, Hırvatistan, Litvanya, Bosna Hersek, Romanya, Polonya ve Macaristan’dan folklor ekiplerinin yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.



“Dünyanın ortasına ayak bastınız”

Akşehir Nasreddin Noca ve Turizm Derneği, Nasreddin Hoca’nın Konya’nın Akşehir ilçesindeki türbesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere, ‘’Dünyanın ortasına ayak bastı’’ sertifikası vermeye başladı.



Hangi müze, hangi kültür?

Aylık medeniyet, kültür ve aktüalite dergisi Mostar’ın Ağustos sayısı okucuyularıyla buluştu. Ağustos ayında, “Hangi müze, hangi kültür?” dosya başlığıyla çıkan Mostar Dergisi, yağmalanan müzelerimizden hareketle Türkiye’deki kültürel mirası koruma geleneğine ve müzeciliğin tarihine odaklanıyor.



Çocuk tiyatrosu çoçuklarla buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez kurulan Çocuk Tiyatrosu, köylerdeki çocukları tiyatro ile tanıştırıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez kurulan Çocuk Tiyatrosu’nun ilk oyunu olan Yusufcuk, Karadiğin’de yapılan ilk gösterimle seyirciyle buluştu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004