Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Taşlar yerine oturuyor

Turkcell Süper Lig’de Gaziantepspor’u 2-1 yenerek, bu sezon ilk galibiyetini alan Beşiktaş’ta keyifler yerine geldi. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, Gaziantepspor karşısında iyi mücadele ederek, galip geldiklerini söyledi. Genç ve mücadele eden bir takım olduklarını vurgulayan Vardar, ‘’Yeni oyuncularımız var. Bunların uyumu da çok önemli. Beşiktaş her maçta üstüne koyuyor. Takımda taşlar yerine oturuyor. Her geçen gün daha iyi olacağız’’ dedi.

Sinan Vardar, sakatlıktan çıkan Delgado’nun bazı bölümlerde oyuna ağırlığını koyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Delgado sakatlıktan yeni çıkmıştı ama oyunun bazı bölümlerinde ağırlığını koydu. İlk gol onun serbest vuruşundan dönen topla oldu. Delgado’nun kalitesi belli, ileride daha da iyi olacak. İki gol atan Bobo da iyi oynadı. Ayrıca Burak ve sonradan oyuna giren Serdar Kurtuluş da iyiydi. Gençler bu takımın itici gücü olacak.’’

Ricardinho tam isabet

Sinan Vardar, Beşiktaş’ın anlaştığı Brezilyalı Ricardinho’nun isabetli bir transfer olduğunu ifade etti. Bu transferden dolayı kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve ikinci başkan Murat Aksu’ya teşekkür eden Vardar, şunları söyledi: ‘’Sayın başkanımız ve Murat Aksu’ya teşekkür ediyoruz. En son aldıkları Brezilyalı Ricardinho, milli takımın en kaliteli oyunculardan biri, tam isabettir. İkisini de kutluyorum.’’

Tigana son dakikalardan memnun kalmadı

Beşikaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Gaziantepspor ile yaptıkları karşılaşmanın ‘’değişik ve garip’’ geçtiğini belirterek, ‘’75 dakika oyunun hakimiydik. Ama daha sonra sebebini bilmediğim şekilde düşüşe geçtik’’ dedi. Jean Tigana, son 15 dakikada kendi kendilerine maçı zor duruma soktuklarını ifade ederek, ‘’Bizim için 3 puan kar oldu. Artık gelecek haftaya bakıyoruz. Genel olarak da hakem konusunda konuşmuyorum’’ diye konuştu. Gaziantepspor Teknik Direktörü Valter Zenga ise, Beşiktaş karşısında ortaya koydukları futboldan çok memnun olduğunu söyledi.

Nobre’yi 4. hakem attırdı

Nobre’yi kırmızı kartla oyun dışı bırakan karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, ‘’Pozisyonu gördüm ama Nobre’nin hareketini görmedim. Dördüncü hakemim Barış Şimşek’ten yardım istedim, o da ihraç kararını vermemi söyledi. Ben de kırmızı kart verdim.

Delgado taraftardan etkilendi

Beşiktaş’ın Arjantinli oyuncusu Delgado, siyah-beyazlı taraftarların coşkulu karşılamasının kendisini gururlandırdığını söyledi. Henüz yüzde yüz hazır olmadığını ifade eden Delgado, ‘’Daha sakatlığım geçmedi. Herkes gerçek Delgado’yu görecek. Taraftarın coşkulu desteği sırasında kendinizi yorgun hissetseniz bile topa hamle yapmak istiyorsunuz’’ dedi.

Beşiktaş 2 güz izinli

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, siyah-beyazlı takıma Gaziantepspor galibiyeti sonrası 2 gün izin verdi. Siyah-beyazlı ekip, Denizlispor maçı hazırlıklarına yarın başlayacak.

13.08.2006


 

Rio de Jenerio’dan Türk Millî takımına

Türk Vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan ve 16 Ağustosta Lüksemburg ile (A) Milli Futbol Takımı’nın yapacağı özel maçın aday kadrosuna çağrılan Aurelio’nun Türkiye’deki ilk hocası Sadi Tekelioğlu, futbolcunun ilk geldiği günden itibaren Türkiye’ye uyum sağladığını söyledi.

Tekelioğlu, 15 Aralık 1977 yılında Rio De Jenerio’da doğan Aurelio’nun 2001-2002 sezonu öncesi Brezilya’dan Da Silva, Eduardo ve Jarro ile birlikte Türkiye’ye geldiğini ve Trabzonspor’da 2 sezon forma giydiğini belirtti.

Aurelio’nun Türkiye’yi çok sevdiğini ve hemen adapte olduğunu dile getiren Tekelioğlu, ‘’Aurelio örf ve adetlerimize uygun, hoşgörülü, alçakgönüllü bir insandır. Türkiye’ye kısa sürede uyum sağladı ve Türkçeyi de öğrendi. Milli takımda oynaması ise başka bir konu. İlk defa böyle bir şey olduğu için iyi karşılanmayabilir’’ dedi.

13.08.2006


 

Avrupa yorgunları Sami Yen’de karşı karşıya

Türkcell Süper Lig’de 2005-2006 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, ligde bugün Kayserispor’la yapacağı karşılaşmayla yeniden taraftarıyla buluşacak. Ligin ilk haftasına deplasmanda Ankaraspor’la 1-1 berabere kalarak iyi bir başlangıç yapamayan sarı-kırmızılı ekip, bu kez kendi evinde lig tarihinde hiç puan kaybetmediği Kayserispor’u yine mağlup edip, 3 puanla tanışmak istiyor.

Bugünkü mücadele, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti’nin Mlada Boleslav ekibini 5-2 mağlup ederek Şampiyonlar Ligine katılma yolunda önemli bir avantaj kazanan Galatasaray ile UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında Arnavutluk’un KF Tiran takımını deplasmanda 2-0 yenerek tur yolunda önemli bir adım atan Kayserispor gibi Avrupa kupalarının iki başarılı ekibini de karşı karşıya getirmiş olacak. Selçuk Dereli’nin yöneteceği 90 dakika saat 21:30’da başlayacak.

Maç öncesi lig kupası töreni

Geride kalan sezonu şampiyon olarak tamamlayan sarı-kırmızılı takım, kupasına Kayserispor maçı öncesi kavuşacak. Ali Sami Yen Stadı’nda düzenlenecek törende Galatasaray, şampiyonluk kupasını saat 20.30’da, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un elinden alacak.

Altyapı kaleci antrenörü Çetin Vurmaz vefat etti

Galatasaray Kulübü futbol altyapısında görev yapan kaleci antrenörü Çetin Vurmaz, tedavi gördüğü Bakırköy Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kamp çalışmaları için gidilen Isparta’da rahatsızlanan ve kalp ana damarlarından birinde yırtık tespitiyle 3 haftadır yoğun bakımda bulunan 32 yaşındaki Çetin Vurmaz, dün vefat etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, bugün Alibeyköy Merkez Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Alibeyköy Mezarlığı’na defnedilecek Vurmaz için sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde de tören yapılacağı kaydedildi.

F. Bahçe’den Vurmaz için taziye mesajı

Fenerbahçe Kulübü, dün vefat eden altyapı kaleci antrenörü Çetin Vurmaz için Galatasaray’a başsağlığı diledi. Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ‘’Galatasaray altyapısında görev yapan kaleci antrenörü Çetin Vurmaz’ın ani vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz’’ denildi.

13.08.2006


 

Millî takım toplanıyor

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi son hazırlık maçını 16 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Lüksemburg ile yapacak olan (A) Milli Futbol Takımı, bu akşam İstanbul’da toplanacak.

Aday kadroya çağrılan oyunculardan, kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar, saat 17.00’den itibaren biraraya gelmeye başlayacak. Milliler, yarın saat 19.00’da Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde ilk antrenmanını yapacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de saat 12.00’de Polat Renaissance Otel’de maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (A) Milli Futbol Takımı kafilesi, 15 Ağustos Salı günü saat 14.00’te özel uçakla Lüksemburg’a gidecek.

13.08.2006


 

Trabzon, V. Manisa’yı konuk ediyor

Trabzonspor, sahasında Vestel Manisaspor ile yapacağı maçtan üç puanla ayrılarak bu sezon ilk galibiyetini almak istiyor.

Ligin ilk haftasında Kayserispor’a deplasmanda 1-0 yenilen, 10 Ağustos Perşembe günü de UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apoel takımıyla 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, Vestel Manisaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı amaçlıyor. Saat 19:00’da başlayacak maçın hakemi Cem Deda.Trabzonspor’da elindeki sakatlığı büyük oranda düzelen Jefferson’un yerine kaleye yine Tolga’nın geçmesi bekleniyor. Ayak bileğindeki ağrı nedeniyle kontrol amaçlı olarak MR çektiren Stepanov’un ise Vestel Manisaspor maçında takımdaki yerini alabileceği bildirildi.

13.08.2006


 

Devler İtalya’yı da yendi

(A) Milli Basketbol Takımı, hazırlık maçında İtalya’yı 69-64 yendi. Japonya’da 19 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 15. Dünya Şampiyonası finallerinde (C) Grubu’nda yer alan (A) Milli Takım, şampiyona öncesi yaptığı ikinci hazırlık maçından da galip ayrıldı.

İlk hazırlık maçında, dün Güney Kore’yi 70-67 yenen (A) Milliler, aldıkları 2. galibiyetle moral buldu. Takım kaptanı İbrahim Kutluay ve Serkan Erdoğan ikilisiyle hücumlarda etkili olan milliler, pota altında Kerem Gönlüm ve Fatih Solak’ın gayretli oyunuyla karşılaşmadan 69-64 galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmayı 22 sayıyla tamamlayan takım kaptanı İbrahim Kutluay ise, maçın ‘’en değerli oyuncusu’’ (MVP) seçildi.

13.08.2006


 

Chelsea transferde zarar ediyor

Roman Abromovich’in kulübü satın almasıyla birlikte hem Premier Lig’de, hem de Avrupa’da yükselişe geçen Chelsea, son 2 yılda yaptığı yanlış tranfer politikasıyla yaklaşık olarak 100 milyon dolar zarar etti.

Pahalı tranferler Jose Morinho’yu rahatlatırken, takımın önemli bir başarı elde edememesi Rus iş adamını düşündürüyor.

13.08.2006


 

Biyediç: Galibiyet istiyoruz

Teknik Direktör Nejat Biyediç, kendi sahalarınında bu sezon yapacakları ilk karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini belirterek, “Antalyaspor maçından 3 puanla ayrılmak istiyoruz. u sezon seyircimizin önünde ilk defa oynayacağız. Onlara galibayet armağan etmek istiyoruz” dedi.

13.08.2006


 

Burak iyi, ama...

Beşiktaş aylar sonra seyircisi karşısında kazandı. Kazanırken, iyi de oynadı. Bu iyi oyunun öne çıkan aktörleri vardı. Bunlardan biri genç transfer Burak'tı. Burak, hırsı ve oynadığı futbolla takımını forse etti.

Rakibi yıprattı. Beşiktaş'ın sağ kanadını işler hale getirdi. Nobre ve Bobo biraz daha dikkatli olabilselerdi Burak'ın yaptığı ortalarla Beşiktaş'ı daha kolay bir galibiyete erkenden taşıyabilirlerdi. Nitekim Bobo, 27. dakikada Burak'ın getirip, 'al da at' dediği topu, boş kale yerine auta attı.

Oynadığı futbolla yıldızlaşan Burak, rakibi ve kendi arkadaşlarına karşı tavırlarında ise, iticiydi. Sevimsizdi. Bu durum, belki kendi taraftarının karşısına ilk defa çıkmanın heyecanı ve hırsından kaynaklanıyordu. Ama yine de kendisini sevimsizleştiriyordu. Buna mutlaka dikkat etmeli ve bu davranış tarzını terk etmeli. Yoksa kendisine yazık eder. Yıldız olma şansını, bu yanlış tarzı sebebiyle elinden kaçırabilir.

Maçın hakemine gelince; Müftüoğlu, Nobre'nin Bekir'e yaptığı hareketi görmediğini söylemiş. Bence doğrudur, çünkü kendi görme özürlü. Maçın başında Veysel'in ceza sahası içinde Burak'a tekmesini görmedi(!), Baki'nin yine cezasahası içinde Diawara'ya çelmesini de görmedi. Diawara'nın arkadan Delgado'nun bileğine basışını göremedi. Bekir'in Nobre'ye attığı yumruğu da görmedi. Hakkını teslim edelim, Faruk'u yedinci kastî faulünden sonra gördü ve sarı kart gösterdi, Faruk da ondan sonra bir daha kastî faul yapamadı.

Bizim gençliğimizde "Hakemin gözün gözlük" diye bir tezahürat vardı stadlarda. Sanırım, Müftüoğlu bunu hakediyor. Hatta, geçen sene FIFA korkartını kaybetmişti, MHK bir iyilik daha yapsa, hakem lisansını da iptal etse Müftüoğlu'nun... Mübarek, yönettiği bütün maçlarda, maçın önüne geçmeyi bir şekilde beceriyor. Şöhret olmak istiyorsa kendisine başka kapı bulmalı...

Tigana'ya da bir kaç lâfım var, ama onu yarına bırakıyorum.

Mehmet SEYDA

13.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004