Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Asimetrik gelişim süreci

İnsanoğlu, doğumdan itibaren iki yönlü gelişim süreci mecrasına tabi olmaktadır. Bunlardan birincisi, dünyevî açıdan geleceğini garanti altına alacak kişisel gelişim süreci; ikincisi ise ebedî hayatını güçlendirecek gelişim sürecidir. Bu iki gelişim sürecinin simetrik bir seyir izlemesi gerekirken, insanoğlu daha çok birincisine ağırlık vermekte ve ikincisini ise ihmal etmektedir.



Nitelikli insan

Bu gün size bir kitap profili çizeceğim. Münir Arıkan’ın “Nitelikli İnsan” kitabından bahsedeceğim. Aslında hayata hazırlanırken bilmemiz gereken rehberlik bilgilerinin yer aldığı bir insan profilinden kesitler sunacağım.



YASEM AJANDASI

2005-2006 Eğitim Öğretim sezonuna paralel sürdürdüğümüz Eğitim faaliyetleri Temmuz ayında tamamlandı. Eylül ayı itibarı ile yapılacak eğitim programlarının hazırlıklarına başlandı. Önümüzdeki haftalar ilânlarımız çıkacak.



ZEKÂ KIRINTISI

Üç kafadar arkadaş ortak seyahatlerinde bir otelde konaklalar. Üç yataklı bir odada kalmak için anlaşırlar. Oda fiyatı 30$(dolar) dır. 30$ verip odalarına geçerler. Resepsiyon bir süre sonra yanlışlığını fark eder. Oda fiyatı 25$ olduğunu hatırlar.



Akıl ile gönlü barıştırmak

Yaz sezonu zihin resetlenmesi kabilinden bir haftalık tatil için şehir dışı olduk. Karadeniz kıyılarında mavi ile yeşilin çok samimi, sarmaş dolaş mekânlarında nötr olduk, zihinleri resetlemeye çalıştık. Yiyeceklerin hafif olması gibi, tatilde okuyacaklarım da hafif olsun düşüncesiyle evde çocukların kitaplığında elime iki kitap geçti.



 
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004