Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Barış gücü değil, İsrail adına işgal gücü

Güney Lübnan’a barış gücü yerleştirilmesini içsavaş kışkırtması olarak değerlendiren Doç. Dr. Haluk Gerger “Ama bu bir barış gücü olmaz. İsrail adına Lübnan’ı işgal gücü olur. Bu, İsrail adına Lübnan yurtseverleri ve Hizbullahla savaşma gücü olur” diye konuştu.


Kim sakin olabilir?

Lübnanlı Salim Daher, ülkesinde 1982, 1993, 1996 ve 2006 yıllarında meydana gelen iç çatışma ve savaşlarda sivil savunma görevlisi olarak çalıştığını

Yasağa ve vahşete protesto

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu 27. hafta basın açıklaması ve eyleminde, unutturulmaya çalışılan başörtüsü sorunu ve İsrail’in katliamlarına dikkat ç


  Devlet gayrimenkul zengini

Devlet, 115,7 milyar metrekareye ulaşan taşınmazları ile gayrimenkul zengini durumunda bulunuyor. Hazine gayrimenkulleri, Türkiye’nin yüzde 14,82’sini kaplıyor.


  Ağar: AB vizyonundaki Türkiye’yi birlikte var edeceğiz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin bulunduğu noktadan daha iyi bir yere gelmesi için, var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, ‘’Avrupa Birliği vizyonu içinde yürekli ve inançlı bir Türkiye’yi hep birlikte var edeceğiz’’ dedi.


  Aksu: AB standarlarında 39 bin polis ihtiyacı var

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AB standartlarına göre şu anda ülke genelinde 39 bin polise ihtiyaç olduğunu söyledi.


  Çelik: Türkiye’de en az 150 üniversite olmalı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’de en az 150 üniversite olması gerektiğini söyledi.


  Devletin zirvesine barış mektubu

Sivil toplum kuruluşları yöneticileri, akademisyen ve yazarların da aralarında bulunduğu bir grup, Ortadoğu’da barış için bir araya geldi.


  Kuşadası bombacısı yakalandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen operasyonda, eylem hazırlığı içinde oldukları belirlenen terör örgütü üyesi 3 kişi 1.5 kilogram patlayıcı ile yakalandı.


  Tüzmen: Dolar 1,5 YTL’nin üstünde olmalı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin üretimi ve ihracatı artırmak zorunda olduğunu belirterek, doların 1,5 YTL’nin üstünde olması gerektiğini bildirdi.


  İşsizlik fonu Hazineyi fonluyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Temmuz sonu itibariyle toplam gelirleri 22,3 milyar YTL’ye ulaşan İşsizlik Sigortası Fonundan 2 milyon 436 bin resmî işsizin sadece yüzde 4’ünün yararlanabildiğini bildirerek, İşsizlik Fonunun işsizi değil Hazineyi fonladığını belirtti.


  PKK ile mücadeleyi ABD’ye bırakmak kediye ciğeri teslim etmek

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’PKK ile mücadeleyi ABD’ye havale etmenin, kediye ciğer teslim etmek’’ anlamına geldiğini söyledi.


  Gül: PKK, nifak tohumu

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türklerin Iraklılarla tarih boyunca hep birlikte olduğunu belirterek, PKK terör örgütünü, Irak’ta Kürtler ve Türkler arasında dayanışmayı önleyen bir nifak tohumu olarak nitelendirdi.


  Polis aracına hain tuzak: 2 şehit

Tunceli’de, polis aracının mayına çarpması sonucu 2 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.


  Mengen’de grizu faciası

Bolu’nun Mengen ilçesindeki bir kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasının ardından oluşan göçük nedeniyle 2 işçi toprak altında kaldı.


  Çöp bidonunda patlama: 5 yaralı

İstanbul Kumkapı’da bir internet kafe önündeki çöp bidonunda meydana gelen patlamada, 1’i ağır 5 kişi yaralandı.


  Gebze’de tren kazası

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geri manevra yapan banliyö treninin, istasyonda bekleyen başka bir banliyö trenine çarpması sonucu 10 kişi yaralandı.


  Kapukule’de TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurtdışına çıkış yapacak TIR’lar, 5 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  Velilerin kapısı 40 kere çalınıyor

Velilerden, çocuklarının okula adım atmasından itibaren 40 değişik isim adı altında para toplanıyor.


  Mutafyan: Ortadoğu’da barış istiyoruz

Türkiye Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, ‘’Ortadoğu’daki savaşın genişlememesini umuyoruz’’ dedi.


  Hz. Danyal Peygamber’in kabri bulundu

Mersin’in Tarsus ilçesinde ibadete açık olan Makam Camisi’nde 6 ay önce başlatılan kazı çalışmaları sonucu, ‘’Bereket Peygamberi’’ olarak bilinen Hz. Danyal Peygamberin mezarına ulaşıldı.


  Yaylatepesi köyü afet bölgesi ilan edilecek

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Bayramören ilçesinde çıkan orman yangınından zarar gören Yaylatepesi köyünün “Afet Bölgesi’’ ilan edileceğini bildirdi.


  MEB'e öğretmen atama tepkisi

Yıldırım Sanayici ve İş Adamları Derneği (YISİAD) Başkanı Kurban yolcu Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bursa’ya öğretmen atarken cimri davrandığını belirterek bakanlığa tepki gösterdi.


  Bebekler neden ağlar?

Bebekler; açlıktan, altlarını kirletmiş olmaktan, altlarında pişik olmasından veya gaz sancısından dolayı ağlayabilecekleri gibi özellikle 2 aylıktan büyük olanlar kucak isteklerini, ilgi beklentilerini belirtmek için de ağlayabilirler.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004