|  |  | 
| 
Balkanlar Türkiye’yi bekliyor 
 Balkanlar’da halen Müslümanlara hizmet veren 6 asırlık 100’den fazla Osmanlı camisi, hamam, medrese, han ve saat kulesi, restorasyon için Türkiye’nin ilgisini bekliyor. Sosyalist Yugoslavya’nın parçalanmasından sonra bölgede ortaya çıkan Kosova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Hırvatistan devletlerinin sınırları içerisinde kalan vakıf eserleri, tamirat için bu ülkelerin resmi izin vermeye başlamasına rağmen, Türkiye’nin ilgisine muhtaç durumda.   
 |  | 
 |  
| 
Malatya’da uluslar arası katılımlı sergi 
 Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki 2. Uluslararası Katılımlı Melita’dan Battalgazi’ye Tarih, Arkeoloji, Kültür, Sanat Günleri çerçevesinde düzenlenecek sergiye, 250 sanatçının 250 eserle katılacağı bildirildi.   
 |  | 
 |  
| 
Minyatürüne de büyük ilgi 
 Antalya’daki Türkiye’nin ikinci minyatür şehri Minicity’i son 1,5 ayda 50 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Temmuz 2004’te açılan ve 1 Haziran 2006’dan bu yana Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen minyatür şehir Minicity, yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor.   
 |  | 
 |  |  |  |