Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Elemeler öncesi son sınav

2008 Avrupa Şampiyonası yolunda oynayacağı eleme grubu maçları için hazırlıklarını sürdüren A Millî Takımı, bugün deplasmanda Lüksemburg’a konuk oluyor. Saat 21:00'de başlayacak maç Atv'den naklen yayınlanacak.

426. Millî randevu

(A) Milli Futbol Takımı, Lüksemburg ile bugün deplasmanda yapacağı özel maçla birlikte 426. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 83 yıllık tarihinde, geride kalan 425 maçta 145 galibiyet, 100 beraberlik alırken, 180 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 538 gol atarken, kalesinde 669 gol gördü. Milliler, son sınavında, 4 Haziran 2006’da Almanya’da yaptığı özel maçta Makedonya’ya 1-0 yenildi.

Terim’in karnesi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg maçıyla birlikte, ay-yıldızlı ekibin başında 50. sınavına çıkacak. (A) Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 49 maçta 23 galibiyet, 14 beraberlik, 12 yenilgi alırken, toplam 70 gol atıp, kalesinde 58 gol gördü.

Lüksemburg’la 6. kez

Türkiye ile Lüksemburg (A) milli futbol takımları, yapacakları özel maçla birlikte 6. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke (A) milli takımları arasında geride kalan 5 maçtan 4’ünü Türkiye, 1’ini ise Lüksemburg kazandı. Türk Milli Takımı’nın toplam 10 golüne, Lüksemburg 5 golle cevap verdi. İlk kez 1972 yılında karşılaşan ekipler, son maçlarını ise 1992’de oynadı.

16.08.2006


 

M. Nobre: Şampiyon olmak istiyoruz

Beşiktaş’ın Brezilyalı futbolcusu Marcio Ferreira Nobre, ‘’Yeni bir takım oluşturduk.

Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız’’ dedi. Beşiktaş Kulübünün çocuklara yönelik aylık olarak çıkardığı Yavru Kartal dergisinin Ağustos sayısında Fun Club üyeleri Melike Topbağ ve Batıkan Tezcan’ın sorularını cevaptlayan Nobre, Beşiktaş hakkındaki görüşlerini, ‘’Önceden Beşiktaş’ı bu kadar yakından tanımıyordum. İçine girince, tahmin ettiğimden çok daha büyük bir kulüp olduğunu anladım. Yeni bir takım oluşturduk. Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız’’ diye açıkladı.

‘’İşimi çok seviyorum ve buraya geldiğim için de çok mutluyum. Beşiktaş taraftarını mutlu etmek için de elimden geleni yapacağım’’ diyen Nobre, ‘’Sizce bir takımda uzun süre oynadıktan sonra transfer gerekli mi’’ şeklindeki soruya şu cevabı verdi: ‘’Artık futbol öyle bir hâle geldi ki, çok profesyonelce yapılıyor. Normal bir iş alanı gibi diğer mesleklere benzedi. Bir takımda dört seneden fazla durmak çok zor bir hale geldi.’’

16.08.2006


 

Anelka için özel program

Fenerbahçe’de, sakatlığı olduğu bildirilen Fransız futbolcu Nicolas Anelka’ya özel antrenman programı uygulandığı açıklandı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Anelka ile ilgili olarak teknik direktör Zico’nun isteği doğrultusunda PAF takımı ile idmanlara çıktığı yönünde yazılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, ‘’Oyuncumuz, kasığındaki ağrı ve kendisine uygulanan antrenman programı nedeni ile havuzda çalışmaktadır’’ denildi.

Açıklamada, ‘’Oyuncumuz her zaman olduğu gibi bugün de sabah saatlerinde Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezinde bulunan havuzda tedavisini ve çalışmalarını sürdürmüştür’’ denildi.

Güngören’le hazırlık maçı

Turkcell Süper Ligi’nde 19 Ağustos Cumartesi günü Çaykur Rizespor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe, bugün Lig (B) 1. Grup takımlarından Güngören Belediyespor ile hazırlık maçı yapacak. Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezindeki karşılaşma saat 18.00’de başlayacak.

F. Bahçe taraftarı transfer istiyor

Fenerbahçe taraftarı, futbol takımına transfer yapılmasını istiyor. Fenerbahçe hakkında yayın yapan ‘’www.1907haber.com’’ adresli sitede yapılan “Fenerbahçe’nin transfer politikasından memnun musunuz? Takviye yapılmalı mı?’’ sorulu ankete katılan 5 bin 846 taraftarın yüzde 85.72’si transfer politikasından memnun olmadığını ve takıma transfer yapılması gerektiği yönünde oy kullandı. Transfer yapılmasını istemeyenlerin oranı ise yüzde 14.28’de kaldı.

16.08.2006


 

Trabzon transfere yöneldi

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, sezona iyi başlayamamanın üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi.

Kafkas, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Turkcell Süper Ligi’nde ilk iki haftada galibiyetle tanışamadıklarını hatırlatarak, ‘’Takımımız henüz lige hazır değil, ama uzun bir maratonun içerisindeyiz. Sezona iyi başlayamamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Kötü bir başlangıç yapsak da iyi takımız’’ dedi.

Teknik direktör Lazaroni’nin isteği doğrultusunda Brezilya’da transfer çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Kafkas, ‘’Hocamızın verdiği 5 isim üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Biz Trabzonspor’un parasını sokağa atmak istemiyoruz. Onun için transfer çalışmaları bu kadar uzun sürdü. Aldığımız futbolcunun takımda direkt oynaması lazım. Önümüzdeki günlerde takıma bir iki oyunca daha katabiliriz’’ diye konuştu.

16.08.2006


 

Shaq’a Çinli sponsor

NBA takımlarından Miami Heat’in yıldız oyuncusu Shaquille O’Neal, Çinli spor giyim markası Li-Ning’le sponsorluk anlaşması imzaladı.

Çin’in ünlü spor giyim malzemesi üreticilerinden olan Li-Ning, Shaquille O’Neal’la 5 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzaladı.

16.08.2006


 

Yılın futbolcusu adayları belirlendi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, 2005-2006 sezonu yılın futbolcuları ödülleri için aday isimleri belirlerken, aday isimler arasında Barcelonalı futbolcuların fazlalığı dikkat çekti.

Adaylar şöyle:

Yılın kalecisi adayları

Jens Lehmann (Arsenal)

Gianluigi Buffon (Juventus)

Gregory Coupet (Lyon)

Yılın savunma oyuncusu adayları

Carles Puyol (Barcelona)

Fabio Cannavaro (Juventus)

Emmanuel Eboue (Arsenal)

Yılın orta saha oyuncusu adayları

Deco (FC Barcelona)

Juninho (Lyon)

Riquelme (Villarreal)

Yılın forvet oyuncusu adayları

Samuel Eto’o (Barcelona)

Ronaldinho (Barcelona)

Thierry Henry (Arsenal)

16.08.2006


 

Buffon'dan iyi haber

Mahkeme kararıyla ikinci lige düşürülen Juventus’ta Alessandro Del Piero ve Pavel Nedved’in ardından bir çok takımın transfer listesinde bulunan başarılı kaleci Gianluigi Buffon da takımda kalmak istediğini açıkladı.

Torino’nun La Stampa Gazetesi’ne konuşan Buffon, takımdan ayrılan bir çok yıldız isme rağmen, Juventus’ta kalmak istediğini ifade ederek, “Eğer bugün, ben dünya şampiyonu bir kaleciysem, bunu Juventus’a borçluyum. İkinci Lig şampiyonluğunu kazanmak, benim için, en azından yeni bir mücadele olacak” dedi. Buffon, geçtiğimiz ay Almanya’da 2006 Dünya Kupası şampiyonluğuna uzanan İtalya Milli Takımı’nın kalesini korumuştu. Juventus 2006-2007 sezonuna, ikinci ligde ve eksi 17 puanla başlayacak.

16.08.2006


 

Ersan, NBA’ye hazırlanıyor

Japonya’da yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek (A) Milli Takım kadrosunda bulunan genç oyuncu Ersan İlyasova, ABD Profesyonel Basketbol Ligi’ne (NBA) hazırlanıyor.

Ülkerspor’da yetişen ve geçen sezon NBA takımlarından Milwaukee Bucks tarafından seçilen Ersan, yeni sezonda bu takımda forma giyeceğini söyledi.

16.08.2006


 

İran Denizli’yi sevdi

İki sezon İran’ın birinci lig takımlarından Pas kulübünü çalıştıran (A) Milli Futbol Takımı eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli’ye bu kez de başşehir Tahran’ın köklü takımlarından Persepolis talip oldu.

İran’da Farsça yayımlanan İtimad-ı Milli gazetesi, Pas takımının eski teknik direktörü Denizli’nin, Persepolis yetkilileriyle görüşmek üzere Tahran’a geldiğini yazdı. Haberde, Denizli’nin Persepolis kulüp başkanıyla görüşeceği belirtildi. Başkent Tahran’ın en eski iki takımından biri olan Persepolis, geçen yıl kötü bir sezon yaşamış ve ligi 9. sırada tamamlamıştı.

16.08.2006


 

Denizli, telafi peşinde

Denizlispor, hafta sonunda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı. Yeşil Siyahlılar, Konyaspor maçındaki hatalarından ders çıkararak Beşiktaş’ı yenmeyi hedefliyor.

Kırmızı kart cezalıları Serhat ve Mustafa Keçeli dışında tam kadro hazırlanan Denizlispor’da Hüseyin ile Zafer’in sakatlıkları sürüyor.

16.08.2006


 

Antep’te Trabzon mesaisi

G. Antepspor, Trabzonspor ile Pazar günü oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Kırmızı-siyahlıların teknik direktör Walter Zenga yönetiminde gerçekleştirdiği çalışmada, Ümit Milli Takım kampına giden Bekir İrtegün ile diğer milli oyuncular Kenan Hasagiç, Kaba Diawara, Nikula Drincic yer almadı.

16.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004