Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ticaret musikiyle süslendi

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), san'ata ve kültüre hizmetinin ürünü olan “Musikişinas Tüccarlarımız” adlı müzik albümü geçtiğimiz akşam Grand Cevahir Otel’de düzenlenen gala gecesiyle tanıtıldı.

İş dünyasının önemli isimleri tarafından bestelenen ya da güftesi yazılan eserlerin icra edildiği “Musikişinas Tüccarlarımız” konserine, albümde bir eseri de bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, eser sahipleri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Gala gecesinde konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Oda olarak iş âlemi ve ekonominin yanı sıra kültür dünyasına da hizmet etmeyi temel ilke olarak benimsediklerini söyledi. Ekonomik kalkınmanın asıl temel faktörünün kültür olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, kültürü kuvvetli toplumların kendilerine güven duyduğunu kaydetti. Yalçıntaş, ancak ileri bir kültür sayesinde kendine güven oluşacağını dile getirerek, “Eğer ekonomik olarak ileri gideceksek, bunu mutlaka kültürel ve san'atsal açıdan da desteklemek zorundayız” dedi.

İTO olarak san'ata ve san'atçıya hep destek olduklarını dile getiren Yalçıntaş, Musikişinas Tüccarlar albümünün ise farklı bir yanı bulunduğunu, albümde yer alan eserlerin sahiplerinin aynı zamanda iş adamı, sanayici ve tüccar olduklarını ifade etti.

Albümde “Seni Gördüm Dost Meclisinde” adlı Muhayyer Kürdi şarkının sahibi Bakan Coşkun’ da burada yaptığı kısa konuşmada, insan topluluklarını millet yapanın öz kültürleri olduğunu vurgulayarak, “Bizi biz yapan kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan musikimizi bütün zorluklara rağmen yaşatan, bugüne getiren san'atçılara şükranlarımızı sunuyorum. Bu ruhtur ki bizi gelecek nesillere karşı vebalden kurtaracak ve inşallah gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye emanet edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Murat Yalçıntaş, Bakan Coşkun’a eser sahibi olması dolayısıyla ve gecenin hatırasına iki plaket sundu. Daha sonra albümde yer alan Türk San'at Müziği eserleri, solist Melihat Gülses ve saz heyeti tarafından seslendirildi.

Albümde Bakan Ali Coşkun’un, bestesini Amir Ateş’in yaptığı eserinin yanı sıra sanayici İbrahim Bodur, Necip Gülses, Ramazan Arkın, Safiye Ayla, iş kadını Pınar Köksal, Doğudan Bayülgen, eski milletvekili Fakih Özlen’in eserleri yer alıyor.

Canan KARAKAŞ

16.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ticaret musikiyle süslendi

  Hollanda’da “Sultan Şehri İstanbul” sergisi

  Gazetecilik güven kaybediyor

  Bursa’da ücretsiz sinema kursları başladı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004