Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENER'E ALKMAAR ÇIKTI

UEFA Kupası'nda grup maçlarından başarıyla çıkan ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda 3. olan takımların yollarına devam ettiği kupada kura çekimleri yapıldı. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde grubunda başarılı olarak bir üst tura çıkan Fenerbahçe, bu kupada daha önce Kayserispor'u eleyen Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşti.

İLK MAÇ EVİNDE

Sarı Lacivertli takım turu geçmesi halinde Zulte Waregem-Newcastle United eşleşmesinden bir üst tura çıkan takımla karşılaşacak. UEFA Kupası'nda Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 14-15 Şubat 2007, rövanş karşılaşmasını ise 22 Şubat 2007 tarihinde yapacak. UEFA Kupası'nda final karşılaşması ise İskoçya'nın Glasgow kenti'nde 16 Mayıs'ta oynanacak. UEFA Kupası'nda eşleşmeler şöyle:

ZORLU EŞLEŞMELER

Zulte Waregem (Belçika) - Newcastle United (İngiltere), Braga (Portekiz) - Parma (İtalya), Lens (Fransa) - Panathinaikos (Yunanistan), Bayer Leverkusen (Almanya) - Blackburn Rovers (İngiltere), Hapoel Tel Aviv (İsrail) - Glasgow Rangers (İskoçya), Livorno (İtalya) - Espanyol (İspanya), Feyenord (Hollanda) - Tottenham (İngiltere), Fenerbahçe - AZ Alkmaar (Hollanda), Werder Bremen (Almanya) - Ajax (Hollanda), Spartak Moskova (Rusya) - Celta Vigo (İspanya), CSKA Moskova (Rusya) - Maccabi Hayfa (İsrail), AEK (Yunanistan) - Paris Saint German (Fransa), Benfica (Portekiz) - Dinamo Bükreş (Romanya), Steaua Bükreş (Romanya) - Sevilla (İspanya), Shakthar Donetsk (Ukrayna) - Nancy (Fransa), Bordeaux (Fransa) - Osasuna (İtalya).

Liverpool-Barcelona eşleşti

Avrupa futbolunun en büyük kupa mücadelesi olan Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi. Chelsea (İngiltere) - Porto (Portekiz), Bayern Münih (Almanya) - Real Madrid (İspanya), Liverpool (İngiltere) - Barcelona (İspanya), Valencia (İspanya) - İnter (İtalya), Olimpique Lyon (Fransa) - AS Roma (İtalya), Manchester United (İngiltere) - LOSC Lille (Fransa), Arsenal (İngiltere) - PSV Eindhoven (Hollanda), AC Milan (İtalya) - Celtic FC (İskoçya). İlk maçlar 20-21 Şubat 2007 tarihinde yapılacak.

16.12.2006


 

Zico: Bir üst tura biz çıkacağız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, kurayla ilgili iddialı açıklamalarda bulunurken, ''Hiçbir takımdan korkmuyoruz. Bir üst tura çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Brezilyalı teknik adam, bu aşamadan sonra hangi takımla eşleştiklerinin önemi olmadığını belirterek, ''Biz hazırız. Kimseden korkumuz yok. İstanbul'daki ilk maçta avantajlı bir skor alıp, rövanşta da korkusuz bir şekilde, Fenerbahçe gibi oynayıp, tur atlamak istiyoruz. İçerde ve dışardaki maçlarımızda şimdiye dek olduğu gibi oynayıp, bir üst tura çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

NEWCASTLE YORUMU

Kura öncesi herhangi bir takım tercihinde bulunmadığının altını çizen Zico, 3. turu geçmeleri halinde, 4. turda Zulte Waregem (Belçika)-Newcastle United (İngiltere) eleşmesinden bir üst tura çıkan takımla karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine de, ''Newcastle United çıkarsa, grupta oynadığımız maçtan farklı olacak. Grupta tek maçı İngiltere'de oynamıştık. Şimdi hem içerde, hem dışarda oynayacağız. Eğer böyle bir eşleşme olursa, tur atlayacak takım olacağımızı sanıyorum'' dedi.

16.12.2006


 

Beşiktaş'ta UEFA üzüntüsü

UEFA Kupası'nda deplasmanda Almanya'nın Bayer Leverkusen takımına 2-1 yenilerek, kupaya veda eden Beşiktaş'ta kaptan İbrahim Üzülmez, aleyhlerinde verilen penaltıyı "Şanssızlık" diye nitelerken, "UEFA Kupası'nda tur atlamak isterdik, ama artık yapacak bir şey yok. İnşallah bundan sonra her şey daha iyi olur" dedi.

İbrahim Üzülmez, "Rakibin oyundan düştüğü sırada öyle bir pozisyonda hakemin penaltı vermesi bizim adımıza şanssızlıktı. Rakip ilk dakikalarda baskılı bir oyun sergiledi, ancak sonra oyunda dengeyi sağladık. İkinci yarıda gole kadar iyi mücadele ettik. Özellikle golden sonra oyundan kopmalar oldu. Üzgünüz, UEFA Kupası'nda tur atlamak isterdik, ama artık yapacak bir şey yok. İnşallah bundan sonra her şey daha iyi olur" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

HAKEMİN KARARI DOĞRU

Siyah - beyazlı futbolcular Ali Tandoğan ve Serdar Kurtuluş da, UEFA Kupası'ndan elendikleri için üzgün olduklarını belirterek, "İlk yarıda rakibimize çok fazla pozisyon verdik. Rakibimiz, ilk yarıda öne geçebilirdi. Ancak ikinci yarıda iyi mücadele ettik. Turu geçebilirdik, ama olmadı. Penaltı pozisyonunda hakem doğru karar verdi. Rakip oyuncu, geriye doğru düştü. Bir oyuncu o pozisyonda kendini geriye atmazdı" ifadelerini kullandı.

16.12.2006


 

Bayer, Beşiktaş'ın ümitlerini yıktı

UEFA Kupası'nda oynanan Bayer Leverkusen-Beşiktaş maçının ardından siyah beyazlı takımın kupa dışında kalması UEFA'nın sitesinde de geniş yer aldı.

İnternet sitesinde yapılan maçla ilgili yoruma, ''Bayer Leverkusen, Beşiktaş'ın ümitlerini yıktı'' başlığını atan editörler, çok zor geçen maçın ardından gülen tarafın Alman temsilcisi olduğunu vurguladılar. Yorumda, siyahbeyazlı futbolcuların son dakikalarda gösterdikleri çabaların Beşiktaş'ın Avrupa macerasını devam ettirmediği belirtildi.

16.12.2006


 

Bir yıl cezalı Yıldırım'a neler yasak?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması Türk futbolunda yeniden 'Hak mahrumiyeti cezası alan nelerden men edilir?' tartışmasını gündeme getirdi.

Hak mahrumiyeti cezasına çarptırılanlar düne kadar Şeref Tribünü'ne girmekten men edilirken, bu olay geçen yıl Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın hak mahrumiyeti cezası almasına rağmen şeref tribününe girmesiyle bozulmuştu.

Geçen sezon Deniz Barış konusunda yaşanan söz düellosunun ardından hem Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hem de Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 20'şer gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmış ancak uygulaması farklı olmuştu. Aziz Yıldırım yasaktan dolayı Şeref Tribünü'ne girmezken, aynı hafta İlhan Cavcav Şeref Tribünü'ne girmişti. Bu olayla ilgili yaşanan tartışmaların ardından Şeref Tribünü'nün düzenleme yetkisinin Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait olduğundan federasyon kurumlarının bu tribünle ilgili yaptırım uygulayamayacağı kanaatine varılmış ve İlhan Cavcav'a bu davranışından dolayı federasyon tarafından herhangi bir cezai işlem yapılmamıştı.

PFDK talimatının 14. maddesine göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hak mahrumiyeti cezasını çektiği müddetçe sadece federasyona karşı başkan sıfatıyla imza ve yetkiye sahip olamayacak. Ancak hak mahrumiyeti cezası alan kişilerin Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda oy kullanamayacağı yönünde ağır basan görüşse son genel kurulda hak mahrumiyeti cezası olan İlhan Cavcav ile yine aynı cezayı çeken 2. Lig'den iki kulüp başkanının oy kullanmasıyla çürüdü.

16.12.2006


 

Sivas, Servet için 1 milyon Euro istedi

Sivasspor, Servet Çetin'i transfer etmek isteyen Vestel Manisaspor'dan 1 milyon euro istedi.

Servet için Sivasspor yönetimiyle görüşen Vestel yönetiminin, para konusunda anlaşma sağladığı, ancak federasyondan bu futbolcunun transferiyle ilgili yazı beklendiği belirtildi. Servet'in sezon başında bir maçta Fenerbahçe forması giymesi, dolayısıyla da bir sezonda üç ayrı takımda oynayacak olması nedeniyle transferin gerçekleşmeyebileceği açıklandı. Transfer haberlerini okuyarak kafası karışan Sivaslı'lara rahatlatan açıklama Teknik Direktör Bülent Uygun'dan geldi. Uygun, Sivasspor'un menfaatleri doğrultusunda her futbolcuyu rahatlıkla satabileceklerini söyledi.

16.12.2006


 

"Yeşil Bileklikler" futbol sahalarında

Futbol sahalarında ve özellikle taraftarlar arasında Fair Play ruhunu yaymak için "Spor Dostluktur" yazılı yeşil bileklikler satışa çıkıyor.

Yaklaşık 5 milyon adet satılması hedeflenen bilekliklerden elde edilecek gelir amatör futbol kulüplerine yardım olarak verilecek. Very Strong Reklam Ajansı Genel Koordinatörü Serkan Kakilli, futbol sahalarında yaşanan şiddet olaylarının ortadan kaldırılması için yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi.

16.12.2006


 

Çaykur Rize Zafer Biryol'u istiyor

Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Orhan İstif, Bursasporlu Zafer Biryol'un transferinin gelecek hafta netlik kazanacağını söyledi.

İstif, gol yollarında sıkıntı çektiklerini belirterek, ''Bu sorunun aşılması için hocamız bizden özellikle forvet mevkisine transfer yapılmasını istedi. Önceliğimizi bu mevkiye verdik'' dedi.

16.12.2006


 

Tuncay: Rakibimizi eleyecek güçteyiz

Fenerbahçe kaptanı Tuncay Şanlı, AZ Alkmaar'ı eleyebilecek güçte olduklarını söyledi.

Tuncay, ''Rakibimizi çok iyi tanıyoruz. Onları yenebilecek güçteyiz. İlk maçtataraftarımızın desteği ile iyi bir skor elde ederek deplasmana avantajlı bir sonuç ile gideceğimize inanıyorum'' dedi.

16.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004