Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maliki’den tashih-i karar

Irak’ta ulusal uzlaşma konferansı dün sabah Bağdat’ta başladı. AFP muhabiri, konferansa 200 kadar siyasi temsilci ve yetkilinin katıldığını bildirdi. Konferans, başşehrin merkezinde olağanüstü güvenlik tedbirleriyle çevrili “yeşil bölgede” yapılıyor.


BM, 6 ay daha Kıbrıs’ta kalacak

BM Güvenlik Konseyi dün bir karar alarak Kıbrıs’ta Geçici Barış Gücü’nün (UNFCYP) görev süresini 15 Haziran 2007 tarihine kadar uzattı.

Filistin'de erken seçim kararı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, erken milletvekili ve devlet başkanlığı seçimleri yapılması kararı aldığını açıkladı.


  Rusya’dan NATO’ya suçlama

Rusya Federasyonu Güvenlik Teşkilâtı (FSB) Başkanı Nikolai Patrushev, büyük devletlerin gizli servislerinin Rusya’da faaliyet alanı bulmak için aktif çaba içinde olduklarını iddia etti.


  Peres: Haniye İran ajanı!

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’yi “İran’ın ajanı” olmakla suçladı.


  Türkmenler Suriye’ye sığınıyor

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Suriye temsilcisi Erşad Salihi, Irak’ta yaşanan güvenlik sorunundan dolayı Suriye’ye sığınan Iraklı Türkmenlerin sayısının 50 bin’e ulaştığını söyledi.


  Berlin’de Türk huzur evi açıldı

Almanya’nın başşehri Berlin’de bakıma muhtaç Türk yaşlılara hizmet verecek Türk Huzur Evi törenle hizmete açıldı.


  Libyalı el Kaide üyesine idam

Irak’ta El Kaide örgütünün, koalisyon askerlerine ve Iraklı hedeflere yönelik 8 saldırıda rolü bulunduğunu kabul eden Libyalı bir üyesi idam cezasına çarptırıldı.


  Ruanda Lideri Kagame: Fransa soykırıma ortak

Ruanda lideri Paul Kagame, Fransa’yı 1994 soykırımına ortak olmakla suçladı. Le Figaro gazetesine demeç veren Kagame, Paris’in 1994 yılında Ruanda’da 800 bin kişinin hayatına mal olan katliâmın “işbirlikçisi” olduğunu söyledi ve Fransa’nın “özür dilemesini” istedi.


  Ölüm mangası liderine başarısız operasyon

Irak’ın başşehri Bağdat’ta Şiilerin yaşadığı Sadr semtinde bir ölüm mangasının liderine yönelik düzenlenen operasyonda bir militan öldü, 6 kişi tutuklandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004