Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lahey’de Hocalı katliâmı konferansı

Iğdır Belediyesi, Hollanda’nın Lahey şehrinde “Hocalı Soykımı ve Yakın Tarihte Türklere Yapılan Katliâmlar” adı altında konferans düzenleyecek. Iğdır Belediyesi, 26 Şubat 1992 yılında Ermenilerin Azerbaycan’ın Hocalı bölgesinde yaptıkları katliama ilişkin konferans düzenleyecek.

Lahey’de düzenlenecek olan konferansa çok önemli isimler katılacak Emekli Büyükelçi Bilal Şimşir, emekli Orgeneral Necati Özgen, Prof. Dr. Yakup Mahmudov, Doç Dr, Kerim Şükürov, Araştırma Görevlisi Yalçın Sarıkaya, Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Prof. Dr. Havva Mehmedova, Öğretim Görevlisi Aslantürk Akyıldız ve Sefa Yörükel konferansta konuşma yapacak. Konferansa ilişkin açıklamada bulunan Iğdur Belediye Başkanı Nurettin Araz, “Uluslararası Adalet Divanı Lahey’de bulunduğu için sesimizi buradan duyurmak istiyoruz. Bu soykırımı, bu katliâmı tüm dünyaya duyuracağız” dedi. Konferansın Lahey’de düzenlenmesinin bir başka gerekçesinin Lahey’de 2 bine yakın Iğdırlı olmasına bağlayan Araz, Ermenilerin, konferansın Lahey’de yapılmasına karşı çıktığını iddia etti.

Araz, “26 Şubat 1996 tarihinde Ermeni askeri birlikleri tarafından Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde yaşayan Azerbaycan Türklerine karşı yapılmış, 613 insan hunharca katledilmişti. Olaylar sırasında 478 insan yaralandı. Bin 275 Azeri Türkü de esir alındı. 150 kişi ortadan kayboldu. Katledilenlerden 63’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i ise yaşlı insanlardı. 8 aile tamamen katledildi. 25 çocuk, hem anne, hem de babasını kaybetti. Esir olan çocuklar tecavüze uğradı. Bir çok savunmasız insan uzuvları diri diri kesilmek üzere akıl almaz işkencelere maruz bırakıldı. Esir alınmış 68 kadından ve 26 çocuktan bugüne kadar haber alınamadı.

/ LAHEY

26.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Belçika’da İslâm akademik olarak öğretilecek

  Gül: Herkesle görüşüyoruz

  İran: Uzaya roket fırlattık

  Lahey’de Hocalı katliâmı konferansı

  İsrail askerleri Nablus’a girdi

  ‘İngiltere’ye yönelik tehdit had safhada’

  Cheney’in uçağı arızalandı

  ‘Kelly intihar etmedi, öldürüld

  Fetva ile gelen özgürlük


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004