Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

Kudüs için evrensel randevu

Kudüs Müessesesi, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Filistin Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Kudüs Buluşması 15–17 Kasım 2007 tarihlerinde İstanbul’da Feshane Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Buluşma’ya ayrıca Türkiye içinden ve yurt dışından çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

Türkiye dışından üç binin üzerinde ve Türkiye’den de yüzlerce konuğun ağırlanmasının beklendiği toplantı aynı zamanda Kudüs konusunda ortak duruşun sergilendiği bir uluslararası toplantı olacak. Toplantıya değişik dinleri, etnik kimlikleri, inançları ve düşünceleri temsil eden çok farklı dillerde ve renklerde insanlar katılacağından, Kudüs’ün özgürlüğü davasında böyle bir ortak duruşun sergilenmesi ayrı ve son derece özel bir anlam kazanacaktır. İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Uluslararası Kudüs Buluşması’na oldukça önemli şahsiyetlerin, düşünce ve hareket önderlerinin, etkin kişilerin katılması bekleniyor.

/ İSTANBUL

12.11.2007


 

Uluslararası STK Fuarı

Türkiye Gönüllü Gönüllü Teşekküller Vakfınca organize edilen Uluslararası STK Fuarına Türkiye’den ve diğer İslâm ülkelerinden 100 sivil toplum kuruluşu katılacak. Eyüp-Feshane’de 15 Kasım Perşembe günü açılacak olan fuar, 18 Kasım’a kadar sürecek. Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezinin düzenlediği “Müslüman Ülkelerde Din Eğitimi ve Avrupa’da Okullarda İslâm Öğretimi” konulu sempozyum da 16-18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

İstanbul Dünya Başkenti olma vasfına yakışır iki dev organizasyona ev sahipliği yapıyor. 58 Ülkeden binlerce katılımcı ve onlarca Sivil Toplum Örgütü “Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı” ve “Uluslararası Kudüs Müessese”sinin organizasyonuyla Feshane’de bir araya geliyor. 110 üyesi ile Türkiye’nin en büyük çatı kuruluşu olan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bir ilke daha imza atıyor ve 15-18 Kasım 2007 tarihinde İstanbul Feshane’de, yerli-yabancı 100 STK’nın katılımıyla Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Fuarı’nı açıyor.

TGTV Başkanı Av. Necati Ceylan, “Kuruluşundan bu yana sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliği zeminleri hazırlayan TGTV (www.tgtv.org), Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek bu fuarla gönülleri ve gönüllüleri buluşturmayı amaçlamaktadır” dedi.

TGTV başkanı Ceylan fuara niçin ihtiyaç duyduklarını ise şöyle ifade etti: “Sivil toplum kuruluşları arasında her düzeyde kurumsal iletişim ve işbirliği zemininin hazırlanması ve buna süreklilik kazandırılması günümüz şartlarında önemli bir ihtiyaç halini almıştır. Bunun için sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek faaliyet ve projelerini sunacağı platformların oluşturulması gerekmektedir.” Ceylan, fuardan beklentilerini ise şöyle sıraladı: “1. Faaliyetlerini ve projelerini yurt içinden ve yurt dışından fuara katılacak olan yüzü aşkın sivil toplum kuruluşu ve on binlerce ziyaretçi ile paylaşma imkânı bulacaklardır. 2. Ülkemizin ileri gelen akademisyenleri, iş adamları ve kanaat önderlerinin katılımıyla yapılacak seminerler, konferanslar ve sohbet toplantıları ile tecrübe ve bilgi birikimlerini artıracaklardır. 3. Fuar ziyaretçileriyle birebir görüşerek yeni gönüllüler kazanma imkanı bulabileceklerdir. 4. Sahasında başarılı olmuş, uluslararası pek çok projeye imza atmış gönüllü kuruluşlar, tecrübe ve birikimlerini paylaşabileceklerdir. 5. Böylece bu fuarla zamanın gereklerine uygun vizyon geliştirebileceklerdir.”

Yeni Asya / İSTANBUL

12.11.2007


 

Etkili yağış sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, iç ve doğu kesimlerde devam eden yağışlara ek olarak bugün batı kesimlerin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi.

Bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de yağış olacağı tahmin ediliyor. Yarın güney ve iç, Çarşamba günü güney ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ek olarak, Perşembe gününden itibaren yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

/ ANKARA

12.11.2007


 

Batı fırtınaya teslim

Türkiye’nin batı kıyılarında etkili olan yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına ağaçları kökünden sökerken, çatı ve tabelaları da uçurdu. Bazı hatlarda vapur seferleri iptal edildi.

Türkiye’nin batı kıyılarında etkili olan yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Çanakkale’de sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli lodos deniz ulaşımını durdurdu. Hızı zaman zaman 60 kilometreye kadar ulaşan fırtına sebebiyle Gökçeada-Kabatepe, Bozcaada-Geyikli vapur seferleri iptal edildi. Ege Denizi’ndeki gemiler de fırtınaya karşı sık sık uyarıldı.

Fırtına İstanbul’da da etkisini gösterdi. Kalamış Marina yakınlarında arızalanan bir tekne, şiddetli lodos sebebiyle sürüklenerek kayalıklara çarptı. Teknedeki 5 kişi denize atlayarak kurtuldu. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO), bazı hatlardaki seferleri 2 gün süreyle iptal etti.

İZMİR FELÇ OLDU

İzmir’de ise, sağanak yağmur su baskınlarına yol açtı, şehirde bazı caddeler su altında kaldı. Şiddetli lodos sebebiyle Körfez’deki yolcu ve arabalı vapur seferleri durduruldu. Foça’nın küçük limanı ve büyük limanında bulunan filika, balıkçı teknesi, yat ve restoranların balıklarını sakladıkları livarlar, şiddetli rüzgâr sebebiyle karaya vurdu. Yetkililer, 20 teknenin hasar gördüğünü kaydettiler.

Aliağa’da hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına, Aliağa’da TCDD lojmanlarının B blok kısmının çatısının uçmasına sebep oldu. Fırtına sebebiyle uçan çatı, metro çalışmaları sebebiyle atıl bekleyen Aliağa İstasyonu’nun elektrik hattına düştü.

Dikili’de etkili olan rüzgârın hızı zaman zaman 86 kilometreye ulaştı. Dalgalar, deniz kenarındaki işyerlerini sular altında bırakırken, çay bahçelerine ait denize uzanan iskeleler de sular altında kaldı. Denize 60 metre uzaklıktaki Uğur Mumcu Caddesi’nde su taşkınları oluştu, araçlar güçlükle ilerleyebildi. Fırtınanın etkisiyle Dikili Limanı’nda demirli olan Norveç bandıralı “Alpina” isimli yük gemisinin bağlantı halatları koptu. Gemi, çay bahçelerinin olduğu kordon boyunun 50 metre açığında karaya oturdu. Bu arada birçok ağaç devrildi, kimi işyerlerine ait tabelâlar düştü. Kimi bölgelerde de elektrik kesintisi yaşandı.

BODRUM’DA DALGALAR TEKNELERİ YUTTU

Muğla’da aniden başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış ve rüzgârda vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Yağış sebebiyle şehirde, zaman zaman elektrik kesintileri de yaşandı. Bodrum ilçesindeki şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Yüksekliği 7-8 metreyi bulan dalgalar Kumbahçe semtinde onlarca ev ve işyerini su altında bıraktı. Teknesini kurtarmak isterken denize düşen bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Fırtına yüzünden 20’ye yakın küçük tekne battı, kıyıdaki bazı yatlarda hasar meydana geldi. Denizli’de lodos sebebiyle ağaç ve reklâm panoları devrildi. Saatteki hızı 35 kilometreye ulaşan lodos, şehir genelinde etkili oldu. Meclis Caddesi’nde şiddetli rüzgâr sebebiyle yola devrilen ağaç, trafiği engelledi.

KUŞADASI’NDA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU

Aydın’a bağlı Kuşadası’nda da fırtına sebebiyle bazı bölgelerde ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu ve camları kırıldı. Saatte 70 kilometre hızla esen rüzgâr, Eski Kuşadası-Selçuk yolu kenarındaki ağaçların devrilmesine sebep oldu. Kuşadası Körfezi’nde trol tekneleri güçlükle Körfeze sığındı. Bazı tekneler, kıyıya yanaşamadığı için açıkta demirlemek zorunda kaldı. Şehir merkezindeki Tepe Mahallesi’nde ve limandaki bazı ev ve işyerlerinin çatıları uçtu.

Bolu’da önceki akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini arttıran fırtına sebebiyle çok sayıda evin çatısı uçtu, merkeze bağlı Örencik köyünde sera olarak kullanılan çadırlar parçalandı. Tokat ve Sivas’ta ise şiddetli rüzgâr hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgâr sebebiyle ağaçlar devrildi. Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 70 kadar gemi, olumsuz hava şartları yüzünden Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarına demirleyerek, geceyi burada geçirdi. Öğle saatlerinde fırtınanın etkisinin azalmasıyla gemilerin bir kısmı yoluna devam etti.

/ İSTANBUL

12.11.2007


 

Arınç: DTP, terör örgütüyle bağını kessin

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ‘’DTP, terör örgütüyle bağını kesmedikçe Türkiye’de her zaman kuşkuyla karşılanacaklardır ve Türkiye’nin partisi olamayacak, giderek marjinalleşeceklerdir ‘’ dedi.

Kanal 24’te yayınlanan ‘’Ankara Masası’’ programına konuk olan Arınç, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

1 Mart Tezkeresi’nin TBMM’ye geldiği dönem ile bugünkü şartların aynı olmadığını kaydeden Arınç, hem Irak hem Türkiye’deki gelişmelerin, hem terör örgütünün, hem TBMM’de oluşan parti grupları ve yeni siyasetin farklı noktalarda düşünmeyi zorunlu kıldığını ifade etti.

1 Mart Tezkeresi’nin TBMM’ye geldiği dönemde başkan olduğu için oy hakkı olmadığını hatırlatarak, tezkereye karşı takındığı tavır sebebiyle sonuçtan kendisinin sorumlu tutulduğunu söyleyen Arınç, ‘’O zamanki şartlarda bence doğru olan yapılmıştır. Bir meclis kararı ortaya çıkmıştır, buna saygı duymak da demokrasinin gereğidir’’ dedi.

TEZKERENİN REDDİ İTİBAR KAZANDIRDI

Irak’a ‘’demokrasi ve sükûnet gelmediğini’’ tam tersine Irak’ın ‘’cehenneme döndüğünü’’ kaydeden Arınç, o dönemde Türkiye’yi figüran olarak kullanmayı amaçlayanların heveslerinin kursaklarında kaldığını söyledi. Son tezkereye 507 evet oyu çıkmasının ardında 5 yılda yaşanan gelişmelerin yattığını anlatan Arınç, 1 Mart Tezkere’sinin parlamentodan geçmemesinin Türkiye’ye uluslararası alanda fayda sağladığını da sözlerine ekledi.

/ ANKARA

12.11.2007


 

İlk hac kafileleri dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a giden ilk hac kafilesi, Esenboğa Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek 2 kafiledeki toplam 444 hacı adayı için Esenboğa Havalimanı'nda tören düzenlendi. Kur'anı Kerim okunarak başlanan törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, hac ibadetinin ruhunda heyecan olduğunu ifade etti. Hacı adaylarının ibadetleri sırasında bir elçi görevi de üstlendiğini belirten Karaman, adayların ibadetleri sırasında din görevlileriyle istişare içinde olmalarını istedi.

Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy da dün İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Adana ve Dalaman'dan 10 kafilenin daha Medine'ye gideceklerini söyledi. Dün başlayan gidişlerin 14 Aralık'a kadar devam edeceğini bildiren Ersoy, 23 Aralık-24 Ocak tarihleri arasında da hacıların kutsal topraklardan döneceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Ankara Müftü Vekili Eyyup Demir, hacı adayları için dua etti. Öte yandan, havalimanında Türkiye'den ayrılan hacı adayları ile yakınları arasında duygusal veda anları yaşadı. Bazı vatandaşların, yakınlarını gözyaşlarıyla uğurladıkları gözlendi.

/ ANKARA

12.11.2007


 

Hastanelere din görevlisi talebi

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğinin (ÖNDER), “3. İmam Hatipler Kurultayı” yapıldı. Kurultayda hastanelerde hastalara ve hasta yakınlarına manevî destek sağlayacak din görevlilerinin tayin edilmesi talep edildi.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), hastanelerde din görevlisi istihdamı talebinde bulundu. ÖNDER’in, ‘’3. İmam-Hatipler Kurultayı’’ ve 45. Olağan Genel Kurulu, Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. ÖNDER üyeleri, kurultayda ‘’Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu’’ ile hastanelerde hastalara ve hasta yakınlarına manevi destek sağlayacak din görevlilerinin istihdam edilmesi konusunu gündeme getirdi. Kurultayın açılış konuşmasını yapan ÖNDER Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, yurt dışındaki hastanelerde ilahiyat eğitimi almış bir din adamı ve onunla birlikte çalışan bir ekibin mevcut olduğunu belirterek, bu görevlilerin ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası nekahet döneminde hastalara ve hastalarını kaybetmiş hasta yakınlarına dini inancı yönünde psikolojik yardımda bulunduklarını, moral takviyesi yaptıklarını anlattı. Sula, batı ülkelerinde bu hizmeti veren hastanelerde istihdam edilen din görevlilerinin ya devlet ya kilise ya da özel kurumlar tarafından finanse edildiğini vurguladı.

Bu ülkelerde özel hastaneler içinde din görevlisi hizmeti verenlerin daha çok talep edildiğine dikkati çeken Sula, fotoğraflar eşliğinde bu hastanelerde yer alan kiliselerden kesitler gösterdi.

Türkiye’de böyle bir uygulamaya 1995 yılında yer verildiğini ve 3 yıl kadar sürdüğünü, ancak Ankara Tabipler Odası’nın, bu uygulamanın laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a başvurarak yürütmeyi durdurduğunu dile getiren Sula, ‘’Biz bu raporumuzla ‘hatadan dönmek erdemdir’ diyoruz. Bu tarz uygulamaların hepsi laik ülkelerde geçiyor’’ dedi. Sula, ‘’Bizim muasır medeniyet diye örnek aldığımız her yerde bu uygulama yapılıyor. Batı ülkelerinde her hasta kendi dininde bir görevli talep etme ya da reddetme hakkına sahiptir’’ diye konuştu.

Yusuf Ziyaettin Sula, hastanelerde din görevlisine yer verilmesi halinde 15-20 bin kadar imam hatip

mezununun istihdam edileceğini vurguladı.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

12.11.2007


 

Aydınlar hâlâ soğuk savaş takıntılı

Yeni Asya’ya konuşan AB uzmanı Can Baydarol, Türkiye’de yeni paradigmayla düşünen aydın sayısının oldukça az olduğunu ifade ederek, “Türkiye’deki aydın soğuk savaş takıntılıdır. Bu travmayı görmek lâzım. Sizin gelecekle ilgili umutlarınız yoksa gelecekle ilgili politika üretemezsiniz” dedi.

RÖPORTAJ BÖLÜMÜNÜ TIKLAYIN

Hasan Hüseyin KEMAL

12.11.2007


 

Yasamaya yeni model arayışı

Meclis, yasama çalışmalarında sivil toplum örgütlerinin katkısını kurumsallaştırmaya hazırlanıyor. Alınan bilgiye göre, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın, ‘’yasama sürecinde sivil toplumun katkısının alınmasını öngören farklı bir sistemin oturtulması’’ önerisiyle ilgili olarak, Kanun ve Kararlar Daire Başkanlığı tarafından teknik çalışma yapıldı.

Yabancı ülkelerdeki modellerin de incelendiği çalışmada, tasarı ve tekliflerin ihtisas komisyonlarında görüşülmesi sırasında konuyla ilgili meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin görüş, öneri ve katkıları alınacak. Bugüne kadar başta Adalet Komisyonu olmak üzere bazı ihtisas komisyonlarında yapılan bu uygulama, Komisyon başkanlarının takdirinden çıkarılıyor. Buna göre, her komisyonda sivil toplumun görüş, öneri ve desteği alınması zorunluluk haline getirilecek.

TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi bünyesinde sivil toplum örgütlerine hizmet verecek bir büro oluşturulacak. Sivil toplum örgütleri, Meclise sevk edilen tasarılar ile milletvekillerinin verdiği yasa tekliflerini bu bürodan alabilecek. Büro; sivil toplum örgütlerini, tasarı ve teklifleri görüşme takvimi konusunda bilgilendirecek, ilgili komisyonlara yönlendirecek, ayrıca diğer gerekli bilgileri kendilerine verecek.

Yapılan teknik çalışmanın ardından, sivil toplumun bu konudaki görüşlerini almak üzere, 19 Kasım Pazartesi günü TBMM’de bir toplantı yapılacak. Çok sayıda sivil toplum örgütünün dâvet edildiği toplantının açılış konuşmasını, TBMM Başkanı Köksal Toptan yapacak. Toplantıda, TBMM’deki yasama sürecinin yanı sıra yasal düzenlemelerin, Meclise sevk edilmeden önce Başbakanlıkta nasıl hazırlandığı anlatılacak, ayrıca yabancı ülkelerdeki uygulama hakkında bilgi verilecek.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde, sivil toplum örgütlerinin görüşü alınacak. Toplantıya katılan bütün sivil toplum örgüt temsilcileri, konuya yaklaşımlarını aktaracak. Bu toplantının ardından, konuya son şekli verilecek. Yeni sistemin, 2008 yılından itibaren uygulanması öngörülüyor.

/ ANKARA

12.11.2007


 

Meclisin gündemi yoğun

TBMM Genel Kurulu bu hafta yoğun bir şekilde çalışacak. Genel Kurul ilk olarak pek çok kiracı ve ev sahibinin beklediği Kat Mülkiyeti Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ele alınacak. Görüşmelerin Salı günü tamamlanamaması durumunda tasarıya, 14 Kasım Çarşamba günü de devam edilecek.

Tasarıya göre, depreme karşı güçlendirme için yapılacak harcamalar, ana gayrimenkulün genel giderlerine ilave edilebilecek. Binayı güçlendirme gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 5 tazminat ödeyecek. Kat maliki, diğer maliklerin 5’te 4’ünün rızası olmadıkça, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, tesis, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramayacak.

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı da Kat Mülkiyeti Kanununda değişiklik öngören tasarıdan sonra ele alınacak. Tasarıyla izleme kurullarının 5 olan asıl üye sayısı aynen korunuyor, ancak yedek üyelik getiriliyor. Böylece izleme kurulları, 5 asıl ve 3 yedek üyeden oluşacak. TBMM Genel Kurulu, 15 Kasım Perşembe günü çeşitli askerlik kanunlarında değişiklik öngören 5 tasarıyı görüşecek.

/ ANKARA

12.11.2007


 

Aytaç Durak: Belediyecilikte particilik olmaz

Türkiye Belediyeler Birliği (TEB) ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediyecilikte particilik olmayacağını söyledi.

Başkan Durak, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile GAP Belediyeler Birliği (GABB) tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen “Belediyeler Sorunlarını Tartışıyor’’ toplantısında yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların belediyelerin yaşadığı sıkıntıların tesbiti ve çözümünde büyük fayda sağladığını söyledi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin 1945 yılında kurulduğunu, ancak süreç içerisinde çok sancılı günler yaşadığını ifade eden Başkan Durak, şöyle konuştu: “Bütün belediyeler üye iken aidatlar yatmayınca ayrılanlar oldu. Kongreleri, parti ve sendika kongreleri haline geldi. Nihayet bunları geride bıraktık. 5355 sayılı Birlikler Kanunu ile Türkiye’deki 3 bin 225 belediye birliğin doğal üyesi oldu. Bize düşen görev tüm belediyelerin taleplerini dinlemektedir. 5 siyasî partinin belediye başkanı yönetimde şu anda yer alıyor. Her türlü temsil ağırlığı var. Yönetimin ağırlığını parlamentoda hissettiriyoruz. Toplantılarımızda particilik yaşanmıyor. Ülkemiz adına iyi sonuçlar alıyoruz. Belediyecilikte particilik olmaz.’’

/ DİYARBAKIR

12.11.2007


 

Proton, İslâmî araç üretecek

Malezyalı araç üreticisi Proton’un, İran’ın teklifi üzerine “İslâmî araç” üretmeyi planladığı açıklandı.

Firma yetkililerinden Sayid Zeynel Abidin, Bernama haber ajansına yaptığı açıklamada, üretmeyi planladıkları yeni modele, kıbleyi gösteren pusula, başörtüsü ve Kur’ân-ı Kerim konulabilmesi için özel bölmeler yerleştirileceğini söyledi. İran ziyareti sırasında konuşan Abidin, aracın üretim aşamasında, sektörde tecrübesi bulunan İran ve Türkiye ile işbirliği yapabileceklerini kaydetti. 1982 yılında dönemin başbakanı Mahathir Muhammed tarafından kurulan Proton (Perusahaan Otomobil Nasional Berhad) firmasının yüzde 52’si Malezya devletine, yüzde 48’i yerel ve uluslararası yatırımcılara ait.

/ KUALA LUMPUR

12.11.2007


 

Nicole Kidman: Önce ailem sonra kariyerim

Oscarlı ünlü oyuncu Nicole Kidman, şarkıcı Keith Urban ile evli-liğinin kariyeri dahil her şeyin önünde olduğunu söyledi.

Eşi Urban’ı sürekli destekleyen ve son olarak Country Müzik Ödülleri töreninde de ona eşlik eden Kidman, ‘’Evlilik, benim için her şeyden önce geliyor, bunun dışındaki her şey ikinci planda kalır’’ dedi. Urban ile birlikte seyahatler yaptıklarını ve bundan da çok zevk aldıklarını anlatan Nicole Kidman, Nashville’de ev ve arazi aldıklarını, buraya yerleşmeyi planladıklarını ifade etti.

/ ANKARA

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri