Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Millî gelire 'hesap' oyunu

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Ömer Demir, yeni millî gelir hesaplama yöntemine göre Gayrı Safi Yurtiçi Hasılanın 2006 yılında yüzde 31,6 artışla 758 milyar YTL olduğunu bildirdi.


Doğu’ya özel asgarî ücret

Doğu ve Güneydoğu’ya hayat verecek tedbir paketi tamamlandı. Ekonomi yönetiminin 7 aydır üzerinde çalıştığı “GAP Strateji ve Eylem Planı”nı Başbakan T

Faizler düşerse durgunluk aşılır

MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, durgunluk ve işsizliğe odaklanılması gerektiği vurgulanırken, Merkez Bankasının faizleri


  RUMELİSİAD: Dert üstüne dert eklendi

Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Belediye Yasası’nın Meclis’te kabul edilmesine tepki gösterirken, “Bu yasa uzlaşmayla çıkmalıydı. Sanayici ve işadamını şimdi yeni sorunlar bekliyor” dedi.


  Harcama ile ilgili düzenlemelere risk uyarısı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), bir kısım kamu harcamalarıyla ilgili olarak getirilmeye çalışılan yeni düzenlemelerin ileride ciddi riskler oluşturabileceğini öne sürdü.


  Narenciye bu sezon kazandı

Türkiye Turunçgil Üreticileri Birliği Platformu Başkanı Cemalettin Kurt, nareciyedeki fiyat artışının üreticinin son 5 yıllık yarasına küçük bir merhem niteliği taşıdığını söyledi.


  Fakirin yemeklik yağı kanola ve soya

Son 1 yılda ham ayçiçek yağının fiyatının yaklaşık yüzde 100 oranında artmasına paralel olarak 5 litrelik ayçiçek yağının ortalama 20 YTL civarında olması dar gelirliyi daha ucuz olan kanola ve soyaya yönlendirdi.


  ABD’deki işsizlik petrolü düşürdü

ABD’de işsizlik oranının yükselmesinin resesyon endişelerini artırmasından sonra, petrolün varili 1 dolardan fazla düştü.


  “Otoyol ve köprü özelleştirmeleri Mayıs-Haziran’da

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, , “Otoyolların ve köprülerin özelleştirilmesi Mayıs ya da Haziran ayında başlayacak” dedi.


  Tüzmen: Irak ile 2 yılda 20 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Irak ile iki yıl sonunda, 20 milyar dolar ticaret hacmi hedeflediklerini söyledi.


  Türkiye, tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke değil

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, ‘’Türkiye söylenildiği gibi tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke değildir. Hammadde ithal etmezse hem nüfusunu doyuramayacak, hem de gıda maddesi üretmek için hammadde bulamayacak bir konumdadır’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri