Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Aile

Mezuniyet coşkusuna aileler de katıldı

İstanbul Yeni Asya Genç Okuyucuları’nın düzenlediği tören, ailelerin de yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

İstanbul Yeni Asya Genç Okuyucuları’nın düzenlediği mezuniyet töreni ailelerin de yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Fatih Yeni Asya Genç Okuyucularının organize ettiği programda Gaziosmanpaşa, Sultançiftliği ve Başakşehir’de okuyan öğrencilerin hazırlamış olduğu oyunların gösterimi yapıldı. Aşr-ı şerif okumasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Nuray Serim, Risâle-i Nur hizmetinde şevkli ve gayretli olmak gerektiğini anlattı. Programda, öğrenciler, “Şeytanın Desiseleri” isimli tiyatro göste-risi, Hasan Feyzi Yüreğil’in Üstad Bediüzzaman Said Nursî için yazdığı şiirin sinevizyon gösterimi, Sultançiftliği, Başakşehir ve Fatih’te okuyan öğrenciler de oyun ve şiir gösterileri sundu.

Yapılan sohbet, program ve eğlencelerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından Gaziosmanpaşa’da okuyan öğrenciler Bediüzzaman’ın ‘Âyetül Kübra’ Risâlesindeki bir bölümü slaytlar eşliğinde canlandırdı. Fatih’te okuyan öğrencilerin Risâle-i Nur’dan vecizeler okuduğu program, küçük öğrencilerin palyaço ile oynadığı müzikli oyunla devam etti.

AYŞENUR AKINCI / SÜMEYRA ARPAT / İstanbul

15.06.2008


SAĞLIKLI UYUMANIN 10 YOLU

Erken saatte işe ve okula gitmek için yataktan kalkmanın zor olduğu yaz günlerinde, alacağınız basit tedbirlerle sabahları daha zinde uyanabilirsiniz.

Özellikle işe ve okula erken saatte gidenler, yataklarından daha zor kalkıyorlar. Çok basit tedbirlerle bu sorunun önüne geçebilir, sabahları daha zinde ve sağlıklı uyanmaya başlayabilirsiniz.

Yatmadan önce perdeleri veya panjurları yarım açık duruma getirin. Böylece sabahın erken saatlerinden itibaren güneş ışınları odanızı dolduracak ve bu tabiî ışınlar beyninize sinyal göndererek melatonin ve adrenalin hormonlarının salgısını tetikleyecek. Bu sayede alarmınız çalmaya başladığında, fiziksel olarak zaten kalkmaya hazır ve yarı dinç bir halde olacaksınız. Saatinizin alarmını, kalkmanız gereken süreden 15 dakika daha erkene kurmanın yararları gerçekten büyük. Pencere önünde yukarıya doğru gerinerek güneşe ulaşmaya çalışmak… Her ne kadar meşhur bir film klâsiği de olsa, bu hareketin yararı çok büyüktür. Günlük olarak alacağınız vitaminler gerçekten işe yarar. Gerçekten rahat bir sabah geçirmek istiyorsanız, çok basit kararları bile geceden almalısınız. Ne giyeceğiniz, kahvaltıda ne yiyeceğiniz, işe hangi araçla ve hangi yoldan gideceğiniz gibi kararları akşamdan almak, sabah sizi stresten daha uzak yapacaktır. Ağzımızın gece boyunca yaklaşık 300 bakteriye ev sahipliği yaptığını biliyor musunuz? Sabah oluşan kötü kokudan kurtulmak, güne güzel bir başlangıç yapmak için iyi adımlardan bir tanesidir. Dişlerinizi fırçalarken 1 dakikanızı dilinize ayırın ve yavaşça dilinizi fırçalayın. Sabahları tüketeceğiniz çok az miktardaki şeker yararlı olabilir. Virginya Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, kahvaltıda az miktar şeker alanların hafızalarının, almayanlara oranla daha güçlü olduğu ortaya kondu. Mutfağınıza büyük bir takvim koyun. Dün geceden, bugün için yazmış olduğunuz aktiviteleri ve yapılacak işleri, kahvenizi yudumlarken okuyun. Bu hem sizi stresden kurtaracak, hem de kapıdan daha rahat ve huzurlu çıkmanızı sağlayacaktır. Sabahları evde bulunan sevdiklerinizi öpün. Böylece güne çok daha iyi başlamış oluyorsunuz.

/ İstanbul

15.06.2008


Kalp yetmezliği artıyor

ÇABUK yorulma ve nefes darlığıyla kendini gösteren kalp yetmezliği görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor.

Kalp yetmezliğinin en basit olarak, kalbin vücudun metabolik ihtiyacını karşılayabilecek yeterli miktarda kanı pompalayamaması olarak tanımlanabildiğini belirten uzmanlar, “Kalp yetmezliği günümüzde çok sayıda insanı etkileyen ve tedavisi yapılmadığı takdirde hayat kalitesini ileri derecede bozan ve ölümcül olabilen ciddî bir sağlık problemi olarak ortaya çıkmaktadır.” uyarısında bulunuyor. Opr. Dr. Osman Naci Çelik, “Ülkemizde kalp yetmezliği olan hasta sayısının bir milyona yaklaştığı tahmin ediliyor. Kalp yetmezliği genellikle yavaş gelişen, kronik, uzun süreli bir durum olup vücutta sıvı birikimiyle birlikte olduğu durumlarda konjestif kalp yetmezliği olarak adlandırılır. En sık görülen belirtiler çabuk yorulma ve nefes darlığı; böbreklerin vücutta su ve tuz tutmasına bağlı ödem ve kilo alma; dolgunluk hissi; kalp atımlarının hızlı ve düzensiz olmasıdır” diye konuştu. Osman Çelik, beslenmenin tedavide önemli bir yeri olduğunu, tuz alımının kısıtlanması, lifli ve potasyumdan zengin besinlerin tüketilmesi, rafine şeker, doymuş yağlar ve kolesterolün kısıtlanması, ve sigaranın bırakılması gerektiğini kaydetti.

/ Bursa

15.06.2008


Hamilelikte diş sağlığına özen gösterilmeli

HACETTEPE Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevil Gürgan, hamilelik boyunca diş bakımına her zamankinden daha çok özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Gürgan, ‘’Gebelik süresince yemek yeme arzusunun, sık ve abur cuburla beslenmenin artması, ağızda asitli bir ortam hazırlar. Bu da diş çürüklerinin artmasına yol açar. Bu durumdan diş etleri de olumsuz etkilendiği için çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkar’’ diye konuştu. Hamilelik boyunca diş hijyenine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Gürgan, şu uyarılarda bulundu: ‘’Gebeler şişliklerden dolayı diş etlerinde acı hissetseler bile mutlaka dişlerini fırçalamalıdırlar. Ayrıca, bol bol su içip, ağızlarının kuru kalmamasına dikkat etmeliler. Ağızlarında asitli ortamın oluşmaması için zaman zaman suyla çalkalamalılar. Beslenmede protein ağırlıklı besinlere ağırlık verip, abur cuburdan uzak durmalılar.’’

/ Ankara

15.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf
© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır