"Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

‘Obama aynı tas aynı hamam’

Küba’nIn eski lideri Fidel Castro, ABD’nin 44’üncü başkanı seçilen Barack Obama’nın ABD’ye değişiklik getirmeyeceğini savundu.

Hükümet kontrolündeki bir internet sitesine makale yazan 82 yaşındaki Castro, seçimden sonra ilk kez adını belirtmeden Obama hakkında yorumda bulundu.

Castro, makalesinde, ‘’birçok kişi imparatorluğun başının değişmesiyle imparatorluğun daha hoşgörülü ve daha az kavgacı olacağını söylüyor. Akıllı bir insanın iyi niyetlerinin, yüzyılların çıkarlarını ve bencilliğini değiştireceğine inanmak saflık olur’’ dedi. Castro ayrıca Washington’da küresel malî krizi ele almak için bir araya gelecek olan dünya liderlerinin toplantısını yakından izleyeceğini belirtti ve ABD Başkanı George W. Bush’un G-20 zirvesinin ‘’yeni bir malî dünya düzeni kurmayı başaracağı’’ yönündeki sözlerini eleştirdi.

ABD seçiminden önce Castro, Obama’nın ‘’zeki ve Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain’den daha az savaş kışkırtıcısı’’ olduğunu, ancak ‘’Amerikan ırkçılığının Demokratları Beyaz Saray’dan uzak tutacağını’’ söylemişti.

Açıklanmayan bir hastalıktan muzdarip olan ve 49 yıl sürdürdüğü görevini Şubat ayında kardeşi Raul’a devreden Castro, birkaç günde bir genellikle uluslar arası konulardaki görüşlerini belirten makaleler yazmaya devam ediyor.

Havana / aa

16.11.2008


 

Hillary spekülasyondan kaçıyor

New York Senatörü Hillary Clinton, ABD’de 4 Kasım’da yapılan seçimin galibi Barack Obama yönetiminde görev alıp almayacağı konusunda spekülasyon yapmak istemediğini açıkladı. Hillary Clinton, ABD basınında, Barack Obama’nın yönetiminde dışişleri bakanı olarak görev alacağı yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘’Yeni seçilen başkanın yönetim kadrosu hakkında bir değerlendirmede bulunmak ya da spekülasyon yapmak istemiyorum’’ dedi. Clinton, Obama’nın çalışmasına ve her türlü isteğin Obama’nın ekibine yapılması gerektiğini söyledi. ABD’nin eski başkanı Bill Clinton’ın eşi ve Demokrat Parti’nin liderlik yarışında Obama’nın rakibi olan Hillary Clinton’ın adı, Obama yönetiminin dışişleri bakanı olarak geçiyor.

New York / aa

16.11.2008


 

Maliki, yeni ittifak kurdu

Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin yerel seçimler için yeni bir siyasî ittifak kurduğu bildirildi. Hükümetin en büyük ortağı olan Birleşik Irak İttifakı (Şiî İttifakı) üyesi Irak Türkmen İslâm Birliği Başkanı Abbas Beyatlı, yaptığı açıklamada, Başbakan Maliki’nin “Kanun Devleti İttifakı” adı altında kurduğu yeni siyasî oluşumla 2009’un Ocak ayı sonunda yapılması planlanan il meclisleri seçimlerine katılacağını söyledi. Yeni oluşumun Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılma ya da kopma anlamına gelmediğini ifade eden Beyatlı, “2005’teki seçimlerde de ayrı gruplar ve ittifaklar hâlinde seçimlere girmiştik. Bu oluşum sadece il meclisleri seçimi içindir” dedi. Bağdat / aa

16.11.2008


 

Venezuela, nükleer güç olma iddiasında

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Rusya ile birlikte çalışan ülkesinin barışçıl amaçlarla nükleer güç olma yönünde ilerlediğini bildirdi. Chavez, yaptığı açıklamada, Venezuelalı ve Rus teknik ekiplerinin, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’in bu ay yapacağı ziyarete hazırlık çerçevesinde çalışmaya başladıklarını söyledi. Hugo Chavez, nükleer enerjiyi sağlık ve elektrik sektöründe kullanacaklarını belirtti. Venezuela’ya 26 Kasım’da gidecek olan Medvedev, bu ülkeyi ziyaret eden ilk Rus lider olacak. Caracas / aa

16.11.2008


 

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğuna saldırı

Türkİye’nİn Selanik Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına Molotof kokteylli saldırı yapıldığı bildirildi. Saldırının, şehir merkezinde bir arkadaşlarının polis tarafından göz altına alınmasını protesto için gösteri yapan ve kendilerini ‘’anarşist’’ olarak tanımlayan gruplarca yapıldığının sanıldığı belirtildi. ‘’Anarşist’’ grupların saldırısının can kaybına yol açmadığı, ancak konsolosluk çevresindeki park halindeki araçların maddî hasar gördüğü kaydedildi. Selanik / aa

16.11.2008


 

Lord Fraser: Türkiye Batı için önemli

Lordlar Kamarası üyesi Lord Peter Fraser, Azerbaycan Evi’nin açılış kokteyline katıldı.

Kendisini bir Azerbaycan dostu olarak gördüğünü belirten Lord Fraser, verdiği demeçte Türkiye’nin Azerbaycan dahil olmak üzere bu bölgedeki ülkeler ile Avrupa arasında bir köprü konumunda olduğunu söyledi. Özellikle dünya sahnesinde kilit noktada önem arz eden bir ülke olduğunun İngiltere olarak farkında olduklarını anlatan Fraser, “Türkiye’nin gayretlerini ve yaptıklarını tamamen destekliyoruz. Tek söyleyebileceğimiz bu şekilde devam etmelerini dilemek. Türkiye’nin önemi hakkında hiç kimsenin bir kuşkusu yok. Biz Türkiye’yi bu şekilde görüyoruz.” dedi.

Azerbaycan’a yakınlığı ile bilindiğini ve Azerbaycan’ı her zaman desteklediğini belirten Fraser, “Türkiye’ye baktığınızda ise Avrupa ile Azerbaycan ve diğer dünya ülkeleri arasında bir tamamen bir köprü konumunda.” diye konuştu. “Türkiye’nin bizler için ne kadar önemli olduğunu kabul etmeliyiz” diyen Fraser, Türkiye’de son dönemlerde AB’ye karşı artan güvensizliğin ise yersiz olduğuna işaret etti. İngiltere’de bütün büyük partilerin Türkiye’nin AB üyeliğine güçlü bir şekilde destek verdiğini hatırlatan Fraser şöyle konuştu: “Son dönemlerde benim izlenimlerimden biri de Türkiye’de var olan ve gittikçe yükselmekte olan Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi tam üyeliğe almayacağı konusudur. Ben kendi ülkem adına konuşacaksam, İngiltere’de kesinlikle Türkiye’nin üyeliğine karşı çıkan büyük bir parti yoktur. Bırakın karşı çıkmayı, Türkiye’nin en iyi şekilde Avrupa’ya uyum sağlamasından yanalar. En azından Türkiye ile en yakın şekilde nasıl ilişki kurulacaksa biz de bundan yanayız.”

Londra / cihan

16.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır