"Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

DP’YE YAKIŞAN KONGRE

Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi Atatürk Spor Salonu’nda çalışmalarına başladı.

İki gün sürecek kongrede bin 250 kayıtlı delege, genel başkan ve parti organları seçimlerinde oy kullanacak.

Kongrenin ilk gününde, genel başkan seçimi yapılırken, bugünde tüzük değişiklikleri görüşülecek ve parti yönetim organları olan Genel İdare Kurulu (GİK), Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeliklerine seçim yapılacak.

Ocak ayında Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılan mütevazi kongreyle yeni bir döneme giren DP’nin Olağan Büyük Kongresi gövde gösterisine dönüştü. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce otobüsle Ankara’ya gelen binlerce DP’li salona sığmadı. Binlerce vatandaş da kongresi salonun dışında kurulan dev ekranlarda izledi.

DP Teşkilât Başkanı Nevzat Ceylan’ın açış konuşmasıyla başlayan kongrede ilk olarak divan başkanlığı oluşturuldu. 81 il başkanını teklifiyle divan başkanlığına Antalya eski belediye başkanı Hasan Subaşı seçildi.

Salonunun dört bir yanı Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun resminin yer aldığı “tam zamanı” yazısı ile donatıldı. Salonda DP, AP ve DYP’de genel başkanlık yapmış bütün genel başkanlarının resminin yer aldığı dev bir resim süsledi.

Salonun ortasında partinin delegeleri otururken, orta kısımda “Demokrasinin, birliğin ve tek başına iktidarın tam zamanı”, “Uzun boylu, iyi huylu kırat’ın süvarisi Soylu” ile “Elinde Kur’ân, göğsünde iman muhteşem Oflu Süleyman” pankartları dikkat çekti.

Salona 11.25’de gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, büyük bir tezahürat ve ayakta alkışlarla karşılandı. Büyük izdiham arasında salonun ortasından kürsüye doğru zorlukla ilerleyen Soylu, protokolde yer alan eski bakan ve milletvekilleriyle tek tek tokalaşırken, Aydın Menderes’le kucaklaşması ve birlikte poz vermesi salonda büyük alkışın kopmasına sebep oldu.

Konuşmasına, “Bir inançla size sormak istiyorum. 11 aydır adım adım Türkiye gezdikten sonra size sormak istiyorum. Türkiye DP’li iktidara hazır” mı diye başlayan Soylu, “Hazırız” cevabını aldığında, “Bekle bizi Türkiye yeni 14 Mayıslar için, güçlü ve modern bir Türkiye için geliyoruz” diye konuştu.

“Başbakan Soylu” sloganlarına karşılık “Isınıyorum, görüyorsunuz diyerek” diyerek cevap veren Soylu, “Siyaset sahasını boş bulup afra tafra atanlar, ‘alternatifimiz yok’ diyenlere sesleniyorum. Alternatif DP’dir” dedi.

11 ay önceki kongreyi hatırlatan Soylu, “Bir ümit vardı, ama endişeler vardı. Bu parti ayağa kalkacak mı, milletin sorunlarına çare olunacak mı?” diye soruluyordu. Bu salon şimdi ‘Ey millet çaresiz, sahipsiz, yalnız değilsiniz’ diye çığlık atıyor.

Dünyada olup bitenleri anlattığı sırada, yaşadığı izdihamdan hemen sonra konuşmaya başlaması sebebiyle kısa süre bir rahatsızlık geçiren Soylu’ya su ve ilâç verilirken, sandalyeye oturtuldu. Bu sırada kısa bir sinevizyon gösterildi. “Bu sevgiye ben dayanamıyorum, AKP nasıl dayanacak” diye soran Soylu, ceket ve kravatını çıkardıktan sonra tekrar kürsüye geldi. “Biz kimseyi sevindirmeyiz canım” diyen Soylu, konuşmasını sürdürdü.

Konuşmasında 2002 yılında iktidara gelen AKP’nin 6 yılı heba ettiğini, tek başına iktidar şansını iyi değerlendiremediğini söyleyen Soylu salonda bulunanlara “Bu millet memnun mu?” diye sordu. “Hayır” karşılığını alan Soylu, “Bu millet DP’yi, Kırat’ı arıyor” dedi.

MEHMET KARA - CEMİL YÜZER / ANKARA

16.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ÜÇ YILA KADAR HAPİS TALEBİ

  BENZİN FİYATININ ÜÇTE İKİSİ VERGİYE

  Öğretmen açığı 150 bin

  HACILARIMIZ MUKADDES TOPRAKLARDA

  3 BİN 470 İMAM-HATİP KADROSU BOŞ

  DP’YE YAKIŞAN KONGRE

  Kayasu: Tazminatı beni ihraç edenler ödesin

  KKTC 25. yılını kutladı

  Denizli, Bediüzzaman Said Nursî’nin mevlidine hazır

  Sinagog kurbanları anıldı

  Yasağa protesto

  Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

  Çeşme’de, 24 kaçak yakalandı

  Gurbetçiye, özel ambulans helikopter

  CHP’li Hacaloğlu yoğun bakımda

  106 bin özürlüye evde bakım ücreti veriliyor

  1. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi başladı

  Teslim olan 5 terörist serbest bırakıldı

  “AB’ye giremezsek dünyanın sonu değil”

  Gül: Kıbrıs’ta çözüm, iki kurucu devletin ortaklığı

  Özdemir: Türkiye, 10 yılda AB’ye girecek hâle gelir

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır