"Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

TRABZON ZİRVEYİ SEVDİ

TÜRKCELL Süper Lig'de deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 yenen Trabzonspor'da, golcü oyuncu Umut Bulut, ligde 4 haftalık bir aradan sonra gol suskunluğunu bozarken takımının 3 puan almasında da önemli katkı sağladı.

Ligin 5. haftasında Antalyaspor'a, ligin 6. haftasında da Konyaspor'a birer gol atan bordo-mavili oyuncu, gol sayısını da 3'e yükseltmiş oldu. Umut, yaptığı açıklamada, takım olarak her geçen gün daha iyiye gittiklerini belirterek, ''Arkadaşlarımızla uyum sürecini tamamlamak üzereyiz. Birbirimize iyice alıştık. Bunu sahada da oynadığımız futbolla gösteriyoruz. Hedefimize birer birer ilerlemeye devam ediyoruz. Ligin zirvesinde kalıp şampiyon olmak istiyoruz'' dedi.

ERSUN YANAL GOL ATACAĞIMI SÖYLEDİ

Her maça tek tek baktıklarını ifade eden Umut Bulut, ''Önümüzde Sivasspor maçı var. Şimdi bu maçı düşünüyoruz. Sonuna kadar şampiyonluğu kovalamak istiyoruz. Bu doğrultuda tüm karşılaşmalarımıza çıkıyoruz'' diye konuştu. Maçtan önce teknik direktör Ersun Yanal'ın kendisine Gençlerbirliği maçında gol atacağını söylediğini ifade eden Umut, gol sevincini bu nedenle Yanal ile paylaştığını kaydetti. Umut, her forvet oyuncusu gibi kendisinin de gol kralı olmayı istediğini belirterek, ''Ama benim öncelikli hedefim Trabzonspor'un başarısı. Atabildiğim kadar gol atmaya çalışarak bu başarıya katkıda bulunmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

16.11.2008


 

TAYFUN CORA: ARTIK İŞİMİZ DAHA ZOR

TRABZONSPOR'UN savunma oyuncusu Tayfun Cora ise lig lideri olmaları nedeniyle rakiplerin kendilerine daha farklı bir motive ile oynadığını belirterek, ''Bunda da haklılar. Herkes lideri yenmek ister. Ama bizim kaliteli bir kadromuz var. Zorlukların üstesinden gelebiliriz. Gençlerbirliği maçında belki çok iyi futbol oynamadık ama kazanmayı aşırı derecede istedik. Sonuçta istediğimiz 3 puana uzandık'' diye konuştu. Tayfun, ligin ilk yarısını zirvede tamamlamak istediklerini kaydederek, ''Ondan sonra arayı da iyi değerlendirip başarımızı ikinci devrede de sürdürmek istiyoruz. Artık işimiz çok daha zor. Çünkü lider olmaktan çok, o unvanı korumak önemli'' dedi.

16.11.2008


 

YANAL: BU TAKIMA GÜVENİMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK

SÜPER Lig'de Gençlerbirliği maçını kazanarak liderliğini sürdüren Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, takıma güvenlerinin sonuna kadar süreceğini söyledi. Yanal, yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği gibi zor bir deplasmandan galibiyetle dönmelerinin zirve yarışında kendilerine önemli bir artı sağlayacağını kaydetti. Gençlerbirliği karşısında galibiyetin kolay olmadığını ifade eden Yanal, ''Ankara deplasmanında her takımın alamayacağı bir sonucu aldık. Ligde Trabzonspor'u yenmek, büyük takımları yenebilmek önemlidir. Lider bir takımı yenme iştahı ile sahada olan bir Gençlerbirliği ile oynadık. Zor maç oldu ama ligde her takım birbirini yenecek durumda. Bu tür maçları kazanmak bize artı yazacaktır'' dedi. İYİ OYNAMAYA ÇALIŞACAĞIZ Yanal, bordo-mavili takımın ligde lider olmasına karşın ortaya koyduğu futbolun sürekli eleştirilmesine ilişkin olarak ise ''İyi oynayarak kazanmak için tabi ki gerekli çalışmaları yapacağız. Takım o istenilen noktaya gelecek. Bu takıma güvenimiz sonuna kadar sürecek. Yeni bir takımız, buna karşın oyuncuların birlikteliklerinden memnunuz'' diye konuştu.

16.11.2008


 

Karate Millî Takımımız Dünya Şampiyonu oldu

JAPONYA'NIN başkenti Tokyo'da yapılan müsabakalarda Türkiye, 120 ülkeyi geride bırakarak zirveye çıkmayı başardı. Şampiyonada 24 sporcu ile mücadele eden Türkiye Karate Milli Takım kafilesinde federasyon başkanı Aydoğan Çelik ve Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü Esad Delihasan bulunuyor. Tarihi bir başarı kazanmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Teknik Direktör Delihasan, "Çok mutluyuz. Sporcularımı tebrik ediyorum. Yılladır Avrupa arenasında karatede yakaladığımız zirveyi dünyaya taşımanın sevinci içindeyiz." dedi. Federasyon Başkanı Aydoğan Çelik, ise alınan başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

16.11.2008


 

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş-F.Bahçe Ülker

BEKO Basketbol Ligi'nde ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka, bugün karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak derbi maçı Mehmet Keseratar, Alper Özgök, Uğur Özen hakem üçlüsü yönetecek. Ligde geride kalan 4 haftada bütün maçlarını kazanan son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker haftaya averajla liderlik koltuğunda girerken, 4 maçtan sadece 1'ini kazanıp, 3'ünü yitiren ve sezona kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş Cola Turka ise averajla 12. sırada yer alıyor. Derbi maçta, üç büyük kulüp arasında yapılan anlaşma gereği konuk Beşiktaşlı taraftarlar salona alınmayacak.

16.11.2008


 

Ömer Besim Koşusu'na 7 ülkenin atletleri katılıyor

ATLETİZMDE 53. Ömer Besim Kır Koşusu, bugün İstanbul'da yapılacak. Türk atletizm tarihinin en önemli isimlerinden biri olan ve ''Türkiye'ye eşofmanı getiren kişi'' olarak tanınan Ömer Besim Koşalay adına düzenlenen ve Avrupa Atletizm Birliği (EAA) ''Permit'' statüsünü taşıyan kros organizasyonu, saat 10.30'dan itibaren Zeytinburnu-Kazlıçeşme parkurunda gerçekleştirilecek. Türkiye'nin yanı sıra, Bulgaristan, Burundi, Ermenistan, Etiyopya, Fas, Moldova ve Ukrayna'dan atletlerin katılacağı koşuda dereceye giren sporculara para ödülü verilecek.

16.11.2008


 

Beşiktaş hentbolda İsveç temsilcisi Lund'la oynuyor

BEŞİKTAŞ Hentbol Takımı, Erkekler Avrupa Challenge Kupası 3. tur ilk maçında bugün deplasmanda İsveç temsilcisi H43 Lund ile karşılaşacak. Lund kentinde TSİ 17.15'de başlayacak maçı Belaruslu hakem ikilisi Ihar Yudchyts-Siarhei Kot yönetecek. Bu maçın rövanşı 23 Kasım Pazar günü İstanbul'da yapılacak ve turu geçecek takım belli olacak.

16.11.2008


 

Günün maçı: Bursa-Beşiktaş

BEŞİKTAŞ ile Bursaspor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 79. kez karşı karşıya gelecek. Bursa Atatürk Stadında saat 15.00'de başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Lig TV karşılaşmayı şifreli olarak naklen yayınlayacak. İki takım arasında, Bursaspor'un ilk kez Birinci Lig'de mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan toplam 78 lig maçından 31'ini Beşiktaş, 14'ünü Bursaspor kazanırken, 33 maç da berabere sonuçlandı. İki ekip arasında ligde geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, Bursa'da 1-0, cezası nedeniyle Adana'da oynadığı karşılaşmayı da 3-0 kazandı.

16.11.2008


 

Günün maçı: Bursa-Beşiktaş

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün Galatasaray ile karşılaşacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sarı-kırmızılı ekiple mücadelesinden puanla ayrılmak istiyor. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli. Maç Lig TV'den canlı olarak ekrana gelecek. Ligdeki son maçında deplasmanda Gaziantepspor'u 4-1 yenen turuncu-lacivertliler, bu galibiyetin de moraliyle sarı-kırmızılı ekip karşısında Ali Sami Yen Stadı'ndan da puanla dönmeyi hedefliyor. Galatasaray ise geçen hafta Fenerbahçe karşısında aldığı 4-1 yenilgiyi unutturmak için sahadan mutlaka galip gelmek istiyor.

16.11.2008


 

Hidayet'li Orlando Magic Dallas'ı da devirdi

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Onlando Magic, deplasmanda Dallas Mavericks'i 102-100 yenerken, milli basketbolcu 12 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan Türkoğlu, 28 dakika sahada kalırken, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1 tanesini sayıya çevirdi. 8 kez denediği 2 sayılık atışlardan 3 isabet bulan Türkoğlu, 4 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 3 kez başarılı oldu ve karşılaşmayı 12 sayı, 5 ribaunt ve 1 asistle tamamladı.

16.11.2008


 

"FUTBOL AŞKI ENGEL TANIMAZ"

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF) ''Herkes için futbol'' organizasyonu kapsamında engelli öğrenciler için düzenlediği ''Futbol aşkı engel tanımaz'' şenliğinin Antalya ayağı başladı.TFF'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlediği şenlik, Konyaaltı Belediyesi Sporland sahalarında başladı. Açılışa, Antalya Vali Vekili Fuat Ergün, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve davetliler katıldı. Vali Vekili Fuat Ergün, açılışta yaptığı konuşmada, en büyük özrün duygu özürü olduğunu belirterek, ''Bunun dışındaki özürler başarılı olmaya engel değildir. Tarih engelli olmasına rağmen başarılı olmuş kişilerin hikayeleriyle doludur'' dedi. Şenliğe, Antalya genelinden 19 okulun 46 takımını oluşturan 398 işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelli öğrenci katılıyor. Yarın sona erecek şenliğin açılışında, Merkez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ritm grubu konser verdi, görme engelli öğrenciler de gösteri maçı yaptı.

16.11.2008


 

ZİCO ÖZBEKİSTAN'DA ŞAMPİYONLUK TURU ATTI

ÖZBEKİSTAN Oliy (Yüksek) takımlarından Bunyodkor'ı çalıştıran Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski teknik direktörü Arthur Zico, şampiyonluğunu ilan etti.

Özbekistan Ligi'nde çıktığı 8. lig maçında da galibiyetle ayrılan Zico, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğa imza attı. Zico, yaptığı ilk açıklamada çalıştırdığı Bunyodkor takımının taraftarlarına hem federasyon ve hem de şampiyonluk kupasını kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Zico, bu başarıda oyuncularının, eski çalıştırıcının ve kulüp idarecilerinin başarısının yattığını ifade ederek asıl hedeflerinin ise önümüzdeki sene Asya Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmak olacağını kaydetti.

ZİCO: HEDEFİM ASYA ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI ALMAK

Bunyodkor, sahasında ağırladığı ligin güçlü ekiplerinden Andicanspor'u 20 yenerek hem galibiyet serisini sürdürdü ve hem de ilk kez şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Bu skor, hakemin bitiş düdüğüyle Bunyodkor'ı coşturmaya ve mutlu sona ulaştırmaya yetti ve lig bitimine iki hafta kala takıma 2008 sezonu lig şampiyonluğunu kazandırdı. Zico, üç kupadan ikisini aldıklarını, bu yıl kaçırdıkları 3. kupa olan Asya Şampiyonlar Ligi Kupası'nı ise artık seneye almaya gayret göstereceklerini söyledi. Zico yeni sezondaki en büyük hedefinin Asya Şampiyonlar ligi Kupası Özbekistan'a getirmek olacağını ve iyi bir takım ruhuyla bunu başaracaklarına inandıklarını belirtti.

16.11.2008


 

Sokakta çalışan çocuklara eşofman yardımı

MANİSA Valisi Celalettin Güvenç ve Emniyet Müdürü Adem Aydemir, sokakta çalışan 14 çocuğa eşofman hediye etti. Gediz Hizmet Binası Halı Sahası'nda organize edilen programa katılan Vali Güvenç, ''Çocuklarımızla ilgilenmeliyiz. Onlarla birlikte sosyal faaliyetlerde bulunmalıyız. Bugün Çocuk Şubesi Müdürlüğünün gezerek tespit ettiği çocuklarımızla birlikteyiz. Bu da sosyal devletin gereğidir ve bu tür çalışmalarımız devam edecektir'' dedi.

16.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır