"Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

DENİZLİ’DE MEVLİD COŞKUSU

Uzun süredir hazırlıkları devam eden, Peygamberimiz (asm) başta olmak üzere bütün ehl-i imanın, Bediüzzaman Said Nursî ve merhum talebeleri, özellikle Hafız Ali ile Hasan Feyzi Yüreğil ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere düzenlenen mevlid programı, 16 Kasım Pazar günü, günlük güneşlik bir havada, Denizli’nin merkezinde bulunan Ulu Camide çevre il ve ilçelerden gelen dostların ve Denizli Merkezden katılanların iştirakiyle yapıldı.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen mevlid programı, Nur talebelerinin ve Yeni Asya okuyucularının görüşüp kaynaşmalarına vesile oldu. Pazar günü öğle namazını müteakiben Denizli Merkez Ulu Camideki programda yine İhsan Atasoy ve ekibi mevlid programını sundular. Kur’ân-ı Kerim, mevlid ve ilâhiler okuyarak iki saate yakın mevlide katılanlara manevi bir ziyafette bulundular. Denizli’nin en büyük camii olan Ulu Cami cemaatle doldu taştı. Caminin üst katları hanımlara ayrılmıştı. Mevlid programına hanımlar da büyük ilgi gösterdiler. Onlar da huşu ile mevlidi dinlediler. Çevre il ve ilçelerden mevlide katılanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere cami avlusunun dışında açılan gıda kermesi Denizli’deki özellikle Gümüşler beldesindeki hanım okuyucuların gayretleriyle ve el emekleriyle süslenmişti.

Mevlide katılanlara namazın önemini anlatan bir kitap ve Risâle-i Nur’dan derlenen vecizelerin bulunduğu broşürler ücretsiz dağıtıldı.

Bir aydan beri hazırlıkları devam eden ve Pazar günü gerçekleşen Mevlid programında, Kur’ân okundu, Süleyman Çelebinin yazdığı mevlidin bazı bölümleri ve ilâhiler İhsan Atasoy ve diğer hocalarımız tarafından icra edildi.

Mevlid gününün öncesi ve sonrasında Yeni Asya Temsilciliği hizmet binasında Mehmet Kutlular ve Mehmet Fırıncı Ağabeylerin katıldığı Nur sohbetleriyle dolu dolu bir hafta sonu geçirdik. Mevlide şehir dışından Uşak, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Muğla, İzmir, Tire, Ödemiş, Balıkesir, Bursa, Burdur, Isparta başta olmak üzere Ege bölgesinden ve çevre illerden katılanlar oldu. İl dışından mevlide katılan Yeni Asya okuyucuları Hafız Ali ve Hasan Feyzi Ağabeylerin Denizli eski kabristanda bulunan mezarlarını ziyaret ederek duâlar okudular. Nur hizmetlerinin daha geniş çevrelere yayılması için, Allah (c.c) için, Resûlullah (asm) adına onun dâvâsını devam ettiren Üstad Said Nursî ve talebeleri adına yapılan bu hayırlı hizmete uzaktan yakından katılan bütün kardeşlerimize, Denizli Yeni Asya okuyucularına, en büyüğünden en küçüğüne, hanımlarından erkeklerine, hepsinden Allah razı olsun. Mevlide katılanlar, bu yıl üçüncüsü yapılan ve hizmetlerimizin gelişmesine, tanınmasına vesile olan bu ve buna benzer faaliyetlerin devamlı ve daha sık yapılması dileğinde bulundular.

MEHMET CEBE / DENİZLİ

18.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİN BEDEL ÖDEMEK GEREKİYOR

  Hastasını bilgilendirmeyen doktora rekor tazminat

  İSTANBUL’DA SUYA ZAM YAPILMAYACAK

  Okyanus operasyonunda şok dalga

  DENİZLİ’DE MEVLİD COŞKUSU

  Erkek hemşire adayları, eğitimde

  Okullar, evlerinden daha güzel olacak

  Çorum'da bin fidan toprakla buluştu

  Malkara'da yağmur duâsı

  Hamzabeyli kapısında uyuşturucu operasyonu

  Krize karşı acil tedbir talebi

  Darbelerden en çok CHP zarar görmüş!

  Açık öğretimde kayıt yenileme 24 Kasımda başlayacak

  SGK, prim borçlularını açıklayacak

  25. Türkiye-AB KİK toplantısı bugün

  2 terörist ölü ele geçirildi

  AKP heyeti, ÇKP’nin dâvetlisi olarak Pekin’de

  301’de iki dâvâ düştü

  Cezaevlerinde 10 bin hükümlü ve tutuklu sigortalı çalışıyor

  Yatalak hastalar için özel cihaz

  Uzay mekiği Endeavour, UUİ ile kenetlendi

  İngiliz kimlik bilgileri internette

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır