"Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ARAGONES MAYIS'I BEKLİYOR

ANKARAGÜCÜ İLE 0-0 BERABERE KALARAK ZİRVE YARIŞINDA 2 PUAN DAHA KAYBA UĞRAYAN FENERBAHÇE'DE İSPANYOL TEKNİK ADAM ENDİŞERİN YERSİZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. ARAGONES, "3 PUANLI SİSTEMDE HER AN HERŞEY OLABİLİR. MAYIS AYI GELDİĞİNDE SIRALAMAYA BAKARIZ VE ONA GÖRE DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPARIZ" DEDİ.

FENERBAHÇE Teknik direktörü Luis Aragones, şu anda sıralamanın önemli olmadığını asıl sıralamanın lig sonunda bakılması gerektiğini söyledi. Takımının Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldığı maçla ilgili konuşan İspanyol teknik adam, iki takım savunma oyunucularının oldukça iyi futbol ortaya koymasından dolayı karşılaşmada gol olmadığını kaydetti. Ankaragücü maçını kazanmak istediklerini; ancak rakip takımın savunma oyuncularının iyi futbol ortaya koyduklarını belirterek, "Biz kazanmak için elimizden geleni yaptık. Galibiyet hamlelerini yaptık. Gol atabilmek için tüm varsyonlar yapıldı ancak bir türlü gol gelmedi" dedi. Bir basın mensubunun şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin rakiplerinden geride kaldığının hatırlatılması üzerine Tecrübeli teknik adam, "Şu anda liderin 7 puan gerisiydeyiz. Her zaman kazanmak isteriz. Ancak bu kadar hemen eleştirmenin anlamı yok. Fenerbahçe geçen yıllarda da puan kaybetti. Üç puanlı sistemde oynuyoruz her an herşey olabilir. Mayıs ayı geldiğinde sıralamaya bakarız ona göre durum değerlendirmesi yaparız" diye konuştu.

24.11.2008


 

Volkan: Sunî çim oyunumuzu etkiledi

FENERBAHÇE'NİN milli kalecisi Volkan Demirel, kazanmak istedikleri Ankaragücü karşılaşmasından beraberlikle ayrıldıklarını, zemini suni çim olan Ankara 19 Mayıs Stadı'nın kendisini ve takım arkadaşlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Volkan Demirel, "Bu maçta fazla pozisyona giremedik ama, iyi mücadele ettik. Kazanmak istediğimiz bir maçtı ancak, beraberlikle ayrıldık. Saha şartları bizi etkiledi. Top, sahada sekmiyordu. Kaleci olarak ben bile bundan etkilendim. Diğer arkadaşlarım da etkilendi" diye konuştu. Volkan Demirel, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 25 Kasım Salı günü oynayacakları Porto maçını kazanarak, gruptaki iddialarını devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.

24.11.2008


 

SERGEN İYİ BİR TAKIMLA JÜBİLE YAPMAK İSTİYOR

BEŞİKTAŞ futbol altyapısında antrenörlük stajına başlayan siyahbeyazlıların eski milli futbolcusu Sergen Yalçın, sezonun devre arasında jübile yapmak için girişimlerinin sürdüğünü kaydetti. Devre arasında Beşiktaş ve Galatasaray'ın karşılaşacağı maçta jübile yapmayı planladığını anlatan Sergen, ''Ama Galatasaray'dan olumlu cevap gelmedi. Galatasaray kabul etmedi. Galatasaray takımının programı biraz yoğun. Başka takımlarla görüşüyorum. Ama iyi bir takım olması lazım. Taraftarın ilgi göstereceği bir takım olması lazım. İyi bir organizasyon planlıyorum" dedi.

24.11.2008


 

ÜMİT KARAN: İYİ BİR TEKLİF GELİRSE G.SARAY'I BIRAKIRIM

GALATASARAY'IN yıldız futbolcusu Ümit Karan, şu ana kadar kendisine gelen resmi bir teklif olmadığını söyledi. Ankaraspor ile Galatasaray arasında oynanan ve golsüz sona eren maçın ardından konuşan Ümit Karan, basın mensuplarının tranfser konularındaki sorularını cevaplandırdı. Ümit Karan, kendilerine zaman zaman transfer tekliflerinin geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bana gelen resmi bir tranfser teklifi yok. Ama ille de burada kalacağız diye bir durum söz konusu değil. Yarın bir gün çok iyi bir teklif gelirse gidebiliriz. Şu anda bana teklif yok. Kulubüm bana izin vermeden görüşme olmaz. Teklifte yok görüşmede yok." dedi. BARIŞ ÖZBEK FORMASINA KAVUŞTU Ümit Karan, Ankaraspor maçında oyundan çok rüzgarla mücadele ettiklerini belirterek, ''Maçın günü değiştirilseydi daha iyi olacaktı.'' dedi. Barış Özbek de, uzun bir aradan sonra sağlığına kavuştuğunu ve formasına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Barış, Almanya'da kontrol olmasını da, "Orada kendi dilimi konuştuğum insanlar beni muayene ediyor. Bir problem yok hazırım. Sahada en iyi şekilde mücadele vermek istiyorum." dedi. ARDA TURAN KARA YOLUYLA DÖNDÜ Bu arada İstanbul'da esen lodos yüzünden hava yolunun tehlikeli olduğunu belirten, Arda Turan, İstanbul'a takımdan ayrı karayoluyla gitti. Maçtan sonra çitlerin üzerinden atlayarak takımın otobüsü yerine özel bir arabaya binerek stattan ayrıldı. Arda'nın yakın arkadaşlarıyla İstanbul'a dönmek için Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Teknik Direktör Micheal Skibbe'den izin aldığı belirtildi.

24.11.2008


 

Mehmet Okur'un 23 sayısı Utah Jazz'ı zafere taşıdı

nNBA'DE Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda Memphis Grizzlies'i 103-94 yenerken, milli basketbolcu 23 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Okur, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların 4'ünde isabet bulurken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların da 5'ini sayıya çevirdi. 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 1 isabet bulan Okur, karşılaşmayı 23 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle tamamladı. NBA'deki diğer temsilcimiz Hidayet Türkoğlu'nun soğuk algınlığı nedeniyle yer almadığı karşılaşmada, Orlando Magic Houston Rockets'a 100-95 yenildi. Türk asıllı oyuncu Zaza Pachulia'nın 1 sayı kaydettiği maçta, takımı Atlanta Hawks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'e 110-96 mağlup oldu.

24.11.2008


 

Doping cezaları yeni yılda iki katına çıkıyor

ULUSLARARASI Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Prof. Dr. Massimo Coccia, gelecek yıldan itibaren yasaklı madde kullanan sporculara verilen cezanın iki katına çıkacağını bildirdi. Coccia, Türkiye Halter Federasyonu'nun davetlisi olarak geldiği Antalya'da 4. Akdeniz Halter Kupası'nda, dopingle mücadelede gelecek yıl uygulanacak yeni kanunlarla ilgili bilgi verdi. Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) dopingle mücadelede katı ve sıkı şekilde hile yapan sporculara karşı ahlaklı sporcuların haklarını koruduğunu belirten Coccia, bu nedenle 2009'da yasaklı madde kullanan sporculara verilen cezanın artacağını ve yeni yaptırımlar uygulanacağını kaydetti. Coccia, CASA'nın, Ocak ayından itibaren WADA'nın yeni kurallarını uygulayacağını vurguladı.

24.11.2008


 

Schalke 04, Halil'in attığı 2 golle Borussia'yı devirdi

ALMAN 1. liginde (Bundesliga) bugün oynanan 14. hafta karşılaşmalarında 2 gol atan Halil Altıntop, FC Schalke 04'ün kendi sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 3-1 yenmesini sağladı. 17. dakikada Halil, sağdan yapılan bir ortada Kevin Kuranyi'nin topun üzerinden atlaması sonucu aldığı topu filelere göndererek karşılaşmanın ilk golünü attı ve FC Schalke 04'ü 1-0 öne geçirdi. 23. dakikada Jefferson Farfan penaltıdan attığı gol ile durumu 2-0 yaptı. 31. dakikada Rob Friend Borussia Mönchengladbach'ın tek golünü atarak durumu 2-1 yaptı. 45. dakikada Halil, Orlando Engelaar'ın ortaya yaptığı pası kaparak kaleciye çalım attı ve topu boş filelere göndererek maçın sonucunu belirleyen golü attı. Karşılaşma ilk yarıda atılan bu gollerle 3-1 sonuçlanırken FC schalke 04 toplam 23 puanla 6. sıraya yükseldi. DAUM'LU KÖLN EVİNDE YENİLDİ 1. FC Köln'ü deplasmanda 3-1 yenmeyi başaran TSG 1899 Hoffenheim ise toplam 31 puanla yeniden birinciliğe yerleşti. Bu karşılaşmada 2 gol atan TSG 1899 Hoffenheim'lı futbolcu Vedad İbiseviç toplam 16 gol ile gol krallığını korudu. Türk hakem Deniz Aytekin'in yönettiği karşılaşmayı, bir süre önce bir karşılaşmada rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve sahalardan uzak kalan Ümit Özat da tribünlerden izledi. Deplasmanda Arminia Bielefeld'e 2-1 yenilen Bayer 04 Leverkusen toplam 28 puanla 2. sıraya düşerken, kendi sahasında lig sonuncusu FC Energie Cottbus'u 4-1 yenen Bayern Münih, de 28 puanla 3. sıradaki yerini korudu. Arminia Bielefeld 12 puanla 14. sıraya yükselirken dün kendi sahasında Borussia Dortmund'a 1-0 yenilen Karlsruher SC 17'inci sıraya düştü.

24.11.2008


 

F.Bahçe ışık vermiyor

Fenerbahçe'yi takım olarak anlamak çok zor. Her biri birer yıldız olan futbolcuların sahadaki acemice hareketleri tribünlerdeki vefakâr seyirciye saç, baş yolduracak cinsten. Ankaragücü karşısında 90 dakika içinde net bir gol pozisyonu üretemeyen bu takım yarın akşam Porto önünde gruptan çıkmak için mutlaka galibiyet alması gerekecek. Bu kötü görüntüsü ile bunu başarır mı bilemiyorum ama zirve yarışında puanlar 2'şer 2'şer kaybediliyor. Sadece Ankara deplasmanlarında Hacettepe'ye 3, Ankaragücü'ne 2 puan olmak üzere 5 puan verildi. Bugün bu puanların değeri pek önemsenmese bile ligin sonunda çok aranılacaktır.

Aragones, takımı kanatlardan yoksun oynatarak gol bulmak istiyor. Sağbek Gökhan ile solbek Wederson'ın zaman zaman ileriye çıkıp, orta yapmaları rakip takımlar için bir tehlike oluşturmuyor. Fenerbahçe ileride bir tek Guiza'yı bırakıp, orta sahada kısa paslar yaparak, sürpriz adam kaçırmalarla gol atmak istiyor. Ama bu plan pek tutmuyor. Ankaragücü savunması belki de bu sezon en rahat maçlarını oynadı. Guiza dışında onları pek kimse rahatsız etmedi. Kaleci Serkan'a doğru dürüst bir top bile gelmedi. Fenerbahçe'nin özellikle deplasmanlarda bu taktikle galip gelmesi mümkün görünmüyor.

Bu maçın arkasından izlediğimiz Galatasaray da Ankaraspor önünde çok kötü bir futbol ortaya koydu. O da maç boyunca net bir pozisyon elde edemedi. Ayrıca Servet'in kale çizgisi içinden çıkardığı top takıma bir puan kazandırdı diyebiliriz. Etkili rüzgar iki takımın futbolunu da engelledi. Top tutmak mümkün değildi. Her iki takım şişirme toplarla hücuma kalktı. Bu yüzden maçın tadı tuzu yoktu.

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ı kutlamak gerekiyor. Sessizsiz sedasız iyi bir takım kurmuş. Galatasaray gibi güçlü bir rakip önünde savunmaya hiç çekilmedi. Bilakis, oyunun kontrolü hep Ankaraspor'un eliydeydi. Ankaralıların ilk defa ligde zirveye oynayacak bir takımları oldu. Önleri saha dışı etkenlerle kesilmezse bu sezon ligi çok iyi bir yerde bitirecekler gibi görünüyorlar.

Her iki maçın FİFA kokarktlı hakemi Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım dedikoduya meydan vermeyecek şekilde çok temiz bir maç yönettiler. Özellikle maç öncesi hakem gerginliği yaşanan Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşmasında en küçük bir olay olmadığı gibi, sahada çalınan düdükler her iki takımın memnuniyetini kazandı.

EROL DOYURAN

24.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır