"Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

‘Atatürkçüyüm, örtüye karşıyım’

Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın isteğiyle üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti. Akaydın, CHP’nin çarşaf açılımının sorulması üzerine “Ben tabii ki çok Atatürkçü bir kökten geliyorum. Tabiî ki kadınların örtünmesine karşıyım, ama benim sokakta dolaşan kapalı kadınlarla sorunum yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın isteğiyle üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ‘’Ben tabiî ki çok Atatürkçü bir kökten geliyorum. Tabiî ki kadınların örtünmesine karşıyım ama benim sokakta dolaşan kapalı kadınlarla sorunum yok” dedi.

Akaydın, yaptığı açıklamada, dün üniversitede hastalarını tedavi ettiği sırada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın telefonla arayarak, yerel seçimlerde kamu görevlilerinin aday adaylığı için istifalarının son günü olduğunu hatırlattığını ifade etti. Baykal’ın ‘’Düşünmez misiniz?’’ sorusuna ‘’Onur duyarım’’ cevabını verdiğini kaydeden Akaydın, istifasının ardından çok sayıda kişinin kendisine telefonla ulaşarak tebrik ettiğini dile getirdi.

Akaydın, ‘’CHP’li politikacılar da aradı, hepsi biliyorlarmış. Telefonum kilitlendi, şarjı bitti. Sivil toplumdan, yurt içi ve dışından telefonlar geldi. 3-4 aydır Antalya kamuoyunda bir niyet gösterisi vardı, kaçınılmaz bir noktaya geldi’’ dedi. Üniversiteden istifası dolayısıyla çok duygusal olduğunu belirten Akaydın, ‘’40 yıl emek verdiğim bir kurumdan, hastalarımdan, öğrencilerimden ayrılmak zor. Her şey 24 saat içinde gerçekleşti’’ diye konuştu.

“SOKAKTA DOLAŞAN KAPALI KADINLARLA

SORUNUM YOK”

ÜnİversİtelerarasI Kurul’un (ÜAK) eski başkanı da olan Akaydın, ‘’CHP’ye çarşaflı üyelerin kaydıyla’’ ilgili soru üzerine de, şunları söyledi: ‘’Ben tabiî ki çok Atatürkçü bir kökten geliyorum. Tabiî ki kadınların örtünmesine karşıyım ama benim. Benim karşı olduğum Anayasa’da karşı; türbanın üniversiteye siyasî simge olarak girmesi. Başı bağlı hanım CHP’ye üye de olur, CHP’ye oy da verir. Benim ÜAK başkanlığım sırasında en büyük destek başı örtülü kadınlardan geldi. Benim hastalarımın çoğunun başı örtülü ama keşke böyle olmasalardı.’’ Prof. Dr. Mustafa Akaydın, aday olması durumunda il örgütü, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, şehirle ilgili bilim ve kültür ışığında projeler hayata geçireceğini sözlerine ekledi.

03.12.2008


 

YAŞ toplandı

Yüksek Askerî Şûrâ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında toplandı.

Başbakan Erdoğan, toplantı için Genelkurmay Başkanlığı Karargâhına gelişinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından törenle karşılandı. Şûrâ’nın bu yılki olağan ikinci toplantısı, Çakmak Salonu’nda 09.35’te başladı. Toplantıya, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile ilgili komutanlar katıldı. Yüksek Askeri Şûrâ toplantısının gündemini, başta personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin plânlı faaliyetleri oluşturuyor. Toplantı öncesinde, basın mensuplarının kısa süreli görüntü almalarına izin verildi. Görüntü için basın mensupları iki grup halinde salona alındı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Şûrâ üyelerine Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği verildi. Şûrâ’nın ardından kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulacak. Kararlar, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamuoyuna açıklanacak.

03.12.2008


 

Peker’in eşinin hamile olduğu iddiasına inceleme

Kocaelİ Cumhuriyet Başsavcılığının, daha önce Kocaeli Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hükümlü bulunan Sedat Peker’in avukat eşinin hamile olduğu haberleri üzerine adlî ve idarî inceleme başlattığı bildirildi.

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve gasba teşebbüs” suçlarından bir süre önce Kocaeli Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hükümlü bulunan Sedat Peker’in eşi Özge (Yılmaz) Peker’in hamile olduğu yönündeki haberleri ihbar kabul eden Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının, sorumlular hakkında adlî ve idarî inceleme başlattığı öğrenildi. Yasa ve yönetmeliklerin evli ya da cezaevinde evlenen hükümlü ve tutuklulara eşleriyle cinsel ilişki kurma hakkı tanımadığı, başlatılan adlî ve idarî inceleme sonucunda iddiaların doğru olduğunun anlaşılması halinde sorumlular hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.

03.12.2008


 

Ahıska Türklerinin dönüşü için 31 Aralık son gün

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Gürcistan’a dönmek isteyen Ahıska Türkleri’nin 31 Aralık tarihine kadar Gürcü makamlarına başvurmaları gerektiğini bildirdi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru’nun soru öngergesini, cevaplayan Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, Ahıska Türkleri’nin anavatanlarına dönmeleri konusunda, Avrupa Konseyi ve Gürcistan ile iş birliği içerisinde olunduğunu belirtti. Türkiye’nin, Gürcistan’da 2007 yılında kabul edilen ‘’Ahıska Türkleri’nin Gürcistan’a Dönüş Yasası’’nın hazırlanması sürecine önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, yasanın bütün beklentileri karşılamadığını ancak yasa ile birlikte Ahıska Türkleri’nin, Gürcistan’a dönüşlerinin hukukî alt yapısının oluşturulduğunu vurguladı. Bakan Yazıcıoğlu, Gürcistan’a dönmek isteyen Ahıska Türkleri’nin, Gürcü makamlarına başvurularının 31 Aralıkta sona ermesinin öngörüldüğünü belirterek, başvuruların, Gürcü makamlarınca değerlendirileceğine dikkati çekti. Ahıska derneklerinin talepleri üzerine, çalışmalara destek olabilmek için çeşitli ortak projeler geliştirildiğine işaret eden Yazıcıoğlu, ülkesine dönmek isteyenlere yapılacak yardımlarla ilgili de ciddî bir bütçe ayrıldığını bildirdi.

03.12.2008


 

Mısır Parlamento Heyeti, TBMM’de

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Mısır-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmed Ebu Taleb başkanlığındaki heyetle görüştü.

TBMM’deki görüşmede konuşan Mercan, ortak tarihi ve coğrafyayı taşıyan Türkiye ve Mısır arasında gelişen ilişkilerden memnun olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mısır ziyaretinin iki ülke ilişkilerini daha da arttırdığını ifade eden Mercan, Mısır ve Türkiye’nin, Filistin, Lübnan ve Irak’ta yaşanan sorunların çözümüne ortak katkı yapabileceklerini bildirdi. Ahmed Ebu Taleb ise Meclisteki bu ziyaretlerinin çok önemli sonuçlar doğuracağına inandığını bildirdi. Türkiye’nin, Ortadoğu’da barışın sağlanması konusundaki çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Taleb, ‘’Bölgedeki en önemli sorun istikrar sorunudur. Barış olmadan istikrar olmaz’’ dedi. Taleb, Türkiye ve Mısır arasındaki düşük ticaret hacminin, dost ve kardeş iki ülkeye yakışmadığını da sözlerine ekledi.

03.12.2008


 

Cezaevi aracı takla attı: 1 şehit, 16 yaralı

Artvİn’de tutuklu taşıyan cezaevi aracının takla atması sonucu 1 asker şehit oldu, 9’u asker 16 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ardahan’dan Trabzon’a tutuklu getiren Atanur Karadağ’ın kullandığı 06 MTG 92 plakalı cezaevi aracı, Ardahan-Şavşat kara yolunun Yavuzköy mevkisinde, yoldaki gizli buzlanma sebebiyle kontrolden çıktı. Takla atarak şarampole yuvarlanan cezavi aracının sürücüsü Karadağ, araçta bulunan görevli 10 asker ile 6 tutuklu yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Şavşat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı askerlerden durumları ağır olan Mustafa Doğulu (21) ile Zinnur Arasoğlu (21), burada yapılan ilk müdahalenin ardından Artvin Devlet Hastanesine sevk edildi. Erzurum nüfusuna kayıtla Arasoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

03.12.2008


 

Bitlis’teki feci kaza: 7 ölü

Bİtlİs’İn Hizan ilçesine meydana gelen trafik kazasında 7 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Elmacık Köyünden Kalkanlı Köyüne giden Mehmet Tarhan yönetimindeki 20 B 7860 plâkalı minibüsün, Derince Köyü yakınlarında virajı alamayarak yaklaşık 60 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Kazaday, 7 kişi vefat ederken, 10 kişinin de yaralandı. Kazada ölenler arasında Elmacık Köyü muhtarı Cevdet Ekinci’nin de olduğu, ölü ve yaralıların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

03.12.2008


 

Polis otosuna Molotof kokteyli atıldı

AydIn’da polis otosuna Molotof kokteyli atıldı, araçta maddî hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Fevzi Çakmak Mahallesi Poligon Caddesi Poligon Tepe mevkisinde yaklaşık 30 kişilik grubun ateş yakıp çevreyi rahatsız ettiği ihbarını alan polis ekibi, olay yerine gitti. Bunun üzerine grup, ekip otosuna taş ve Molotof kokteyli atarak kaçtı. Araçta maddî hasar oluştu. Polisin olay yerinde atılmaya hazır 1 Molotof kokteyli bulduğu, zanlıları arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

03.12.2008


 

Kuşadası’nda 35 kaçak yakalandı

AydIn’IN Kuşadası ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda giren 35 yabancı uyruklu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, ihbar üzerine Sahil Sitelerinde yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Samos Adas’ına kaçmaya çalışan 4 Filistin, 2 Burma ve 3 Afganistan uyruklu kaçağı gözaltına aldı. Kuşadası Kadınlar Plajı açıklarında da 8 Filistin, 1 Burma ve 17 Afganistan uyruklu kaçak yakalandı. Kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesine teslim edildi.

03.12.2008


 

Gazze için imdat çığlığı

TİYEMDER Başkanı Selahattin Yazıcı, elektriklerin kesik olduğu, suların akmadığı, kışta yakıtın olmadığı, hastanelerde ameliyatların çok ilkel şartlarda ve narkozsuz yapıldığı, ilâcın bulunmadığı, ekmeğin-suyun olmadığı, çocukların ağladığı, annelerin çaresiz çırpındığı, babaların yorgun olduğu, dünyanın gözü önünde bir insanlık dramının yaşandığı Gazze için âcil imdat çağrısı yaptı.

TÜM İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Başkanı Selahattin Yazıcı, insanlık dramının yaşandığı Gazze için acil imdat çağrısı yaparak, insanlık namına cevap beklediklerini söyledi.. TİYEMDER Başkanı Yazıcı, yaptığı “İnsanlığa Acil Yardım Çağrısı!” başlıklı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

Elektrikler kesik, sular akmıyor, karda kışta yakıt yok... Hastanelerde ameliyatlar çok ilkel şartlarda ve narkozsuz yapılıyor... İlaç yok... Ekmek yok... Su yok... Çocuklar ağlıyor. Anneler çaresiz çırpınıyor, babalar yorgun... Şiir, İslam Dünyası için tam da şimdi yazılmış gibi: ‘yiyin efendiler yiyin, çatlayıncaya, patlayıncaya, tıksırıncaya dek yiyin’... Uluslararası toplumda çıt yok... Türkiye’de de... Yoksa Türkiye’den kör ve sağır kalması mı istendi? Mısır ‘ihanetin belgeselini’ oynuyor. Sivil toplum kurumları bünyesine zerkedilmiş bir uyuşturucunun sarhoşluğunda... Her şey İsrail’in istediği gibi... Dilediğini yapıyor habire at koşturuyor... Bu fecaatin adı nasıl konmalı? Bir milyon dörtyüzbin insan muhasara altında... Gazze’den söz ediyoruz. Dünyanın tam ortasından... 21. yy’dan. Çağdaş (!) dünyadan... Tek dişi kalmış canavarlık bu olsa gerek... Gazze adına, Filistin adına, İnsanlık adına; tüm kurumları her kesimi, herkesi empati yapmaya davet ediyoruz. Acil İMDAAAT diyoruz ve insanlık namına cevap bekliyoruz.Orada kimse var mı?”

03.12.2008


 

“Özgür basınla demokrasi atbaşı giden iki kavram”

TBMM Başkanı Köksal Toptan, özgür basının, demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından birisi olduğunu belirterek, ‘’Özgür basınla demokrasi atbaşı giden iki kavramdır’’ dedi.

Toptan, gazeteci Ertuğrul Özkök ve Okur Meclisi üyelerini TBMM Tören Salonunda kabul etti. Meclis Başkanı Toptan, kabulde yaptığı konuşmada, özgür basının, demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından birisi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

‘’Özgür basının sayesindedir ki bir toplumun ‘açık toplum’ haline gelmesi sağlanmakta, iletişim kurulabilmekte, bir taraftan yönetilenler ve yönetenler arasında bağ kurulurken, öbür taraftan kamu adına denetim görevi gerçekleştirilmektedir. O nedenle özgür basınla demokrasi atbaşı giden iki kavramdır. Bir toplumda çok ileri demokrasi, çok kötü basın özgürlüğü olamaz. İkisinin beraber olması gerekir. Çok iyi bir demokrasi varsa çok özgür basın da vardır. Tersinden baktığımız zaman, özgür bir basın varsa çok iyi demokrasi de vardır. Bunlar birbirlerini tamamlayan çok önemli kavramlardır. Türkiye’nin, bu iki kavramı beraber geliştirmesi için çok önemli adımları gerçekleştirdik ama kabul etmek lâzım ki hâlâ önünde aşması gereken engeller bulunan bir ülkeyiz.’’

03.12.2008


 

Polisin “güç kullanımına sınırlama” teklifi

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, yakalama ve gösterilere müdahale sırasında, polisin güç kullanımının sınırlarını daraltmak amacıyla kanun teklifi hazırladı.

Kurtulan, TBMM Başkanlığına sunduğu teklifte, polisin zor kullanma yetkisi kapsamında direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde kademeli olarak artan nispette güç kullanmasını öngörüyor. Teklifle, polisin toplu kuvvet olarak müdahale ettiği durumlarda, zor kullanmanın derecesi ile kullanılacak araç ve gereçler, kişilerin can güvenliğini tehdit etmemek kaydıyla kuvvetin, amiri tarafından tayin ve tesbit edilmesi isteniyor. Polisin, hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilen kişilerin ya da suçüstü hallerde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve hayat hakkına kast etmeyecek ölçülerde güç veya silâh kullanmaya yetkili olması öngörülen teklifte, kaçmakta ısrar eden kişinin yakalanmasında, kaçan kişinin sağ olarak yakalanması sağlanacak şekilde silâhla ateş edilmesi gerektiği belirtildi.

03.12.2008


 

DP, adaylarını merkez yoklaması ile belirleyecek

DEMOKRAT Parti (DP), belediye başkan adaylarını merkez yoklaması ile belirleyecek.

DP’den yapılan yazılı açıklamada, Genel İdare Kurulu’nun (GİK), Genel Başkan Süleyman Soylu başkanlığında önceki gün yapılan toplantısında, 29 Mart 2009’da yapılacak Mahallî İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin alınan kararlara yer verildi. Buna göre, GİK üyeleri, parti teşkilâtlarına aday tesbitinde yardımcı olmak amacıyla Türkiye genelinde yürütülecek çalışmalara katılacak. Belediye başkan adaylarının tesbiti, merkez yoklaması esasına göre olacak. Gerektiğinde bazı yerleşimlerde teşkilâtın eğilimine başvurulacak ya da ön seçim usulleri kullanılabilecek. İl genel meclisi ve belediye meclisi üye adaylığı için, kadınlarla 25-30 yaş arasındakilerden ücret alınmayacak. DP’nin 29 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin görüş, öneri ve tekliflerinin bir beyanname ile yakında kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

03.12.2008


 

Soylu: Siyasal sistem iflâsla karşı karşıya

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Ülkede, siyasal sistem bütünüyle iflâsla karşı karşıyadır'' dedi.

DP lideri Soylu, Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilen Numan Kurtulmuş’a tebrik ziyaretinde bulundu. Soylu, ziyarette, siyasetin ‘’kendini bilen ve ehil ellerde olmasının’’ siyasî sistem açısından önemine işaret etti. Saadet Partisinin örnek alınması gereken kongre gerçekleştirdiğini belirten Soylu, kongrenin Türk siyasî hayatına yeni soluk getireceğini umduğunu kaydetti. Türkiye’nin ‘’zor bir süreçten geçtiğine’’ dikkati çeken Soylu, siyasetçilerin bu yeni durumu iyi algılayarak, ülkeyi el birliğiyle düzlüğe çıkarmak zorunda olduklarını belirtti. ‘’Ülkede, siyasal sistem bütünüyle iflâsla karşı karşıyadır’’ görüşünü dile getiren Soylu, vatandaşların yarına umutla bakabilmelerini sağlayacak hiçbir çalışmanın bulunmadığını savundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş ise dünyanın yaşadığı krizin, ekonomik ya da siyasî olmasının ötesinde ‘’uygarlık ve değerler krizi’’ olduğunu söyledi.

Batı dünyasının büyük bir krizin içinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ‘’Paradigma iflâs etmiştir. Dünyayı bu krizden çıkaracak yeni bir değerler sistemi ve tarza ihtiyaç var. Bu da bizim medeniyet dünyamızdan çıkacaktır’’ dedi.

03.12.2008


 

Yeni Asya’ya beraat

Yeni Asya’nın 23 Haziran 2007 tarihli nüshasında yayınlanan “Danıştay soruşturması genişletiliyor” başlıklı haber sebebiyle “soruşturmanın gizliliğini ihlâl” (TCK 285. madde) suçundan hakkında dâvâ açılan gazetemizin o dönemki Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Çakır beraat etti.

03.12.2008


 

Hac yoluna uğurladık

Hacı adaylarının Suudi Arabistan’a yolculuğu devam ediyor.

İlk kafileler Medine’ye giderken, son günlerde mukaddes topraklara giden hacılarımız doğrudan Mekke’ye gidiyor. Arafat’taki ‘vakfe’den sonra hacı olacak olan mü’minler, daha sonra ülkelerine dönmeye başlayacak. Gerçekten de hac yolculuğu zahmetli bir yolculuk ve bu sebeple sabretmeyi öğrenmek gerek. Yeşilköy Havalimanı da hacılara göze özel düzenlemeler yaptı. Hacılar için mescid yön levhaları konurken, ihram giymek için de özel bölümler hazırlandı. Bu arada geçen yıllarda tepkilere sebep olan ‘müstehcen afişler’in de kapatıldığı görüldü.

03.12.2008


 

Doğu Anadolu donuyor

DOĞU Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor.

Gece, en düşük hava sıcaklığı eksi 11 dereceyle Ardahan’da yaşandı. Kuzeyden gelen yüksek basıncın etkisi altında olan bölgedeki illerde, gece ölçülen hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü. Bölgede, hafta boyunca yağış beklenmediğini belirten yetkililer, gece ölçülen sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 11, Erzurum’da 10, Kars’ta 9, Erzincan’da 2, Ağrı’da 6 ve Iğdır’da 4 derece olduğunu bildirdi.

03.12.2008


 

Kene ile mücadele derneği kuruldu

KIRIM Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı sebebiyle son yıllarda ölümlerin artması üzerine kene ile sürekli ve daha etkin mücadele amacıyla dernek kuruldu.

Türkiye’nin ilk haşere ile mücadele derneği olma özelliğindeki Kene ile Mücadele Derneği (KEN-DER), ‘’çevreye zarar vermeden kenenin zararlarını önlemeyi’’ hedefliyor. KEN-DER Genel Başkanı ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Zafer Karaer, Türkiye’de birçok vatandaşın korkulu günler geçirmesine sebep olan kene konusunda kalıcı çözümler üretmek için dernek kurma kararı aldıklarını bildirdi.

03.12.2008


 

Seçim sandıklarını hükümlüler üretiyor

ÇANAKKALE Açık Cezaevinde kalan hükümlüler, başta İstanbul olmak üzere Trakya Bölgesi’ndeki bazı illerde yerel seçimlerde kullanılacak sandıkları üretiyor.

22 Temmuz seçimlerinde toplam 24 bin 307 sandıkta oy kullanılan İstanbul’da, bu sandıklardan bir kısmının eskimesi, bazı bölgelerde de nüfus değişikliklerin olması sebebiyle yeni seçim sandıklarına ihtiyaç doğdu. Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde İstanbul için yapılması planlanan 7 bin 500 civarındaki sandıktan yaklaşık 5 bininin, Çanakkale Açık Cezaevinde oluşturulan ahşap işleri bölümünde üretilmesine karar verildi. Cezaevi personelinin öğretici olarak çalıştığı atölyede, cinayet suçlularının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 hükümlü, İstanbul’un yanı sıra, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da kullanılacakların da ilâve edilmesiyle yaklaşık 6 bini bulan seçim sandığını zamanında yetiştirebilmek için 2 vardiya halinde çalışıyor.

03.12.2008


 

Öğretmenler sigara içmek için dükkân kiraladı

BURSA'DA bir ilköğretim okulunda görevli 9 öğretmen, okul ve çevresinde sigara içmeleri yasaklanınca, çareyi okula 30 metre mesafede bir iş yeri kiralamakta buldu.

İş yerine aylık 100 YTL kira ödeyen öğretmenler, teneffüslerde burada sigara içiyorlar. Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesindeki bir ilköğretim okulunda görevli 9 öğretmen, 19 Mayısta yürürlüğe giren kanunla okul ve çevresinde sigara içmeleri yasaklanınca, sigara içmek için okula yakın bir iş yerini kiraladı. Öğretmenler, teneffüs zilinin çalmasıyla birlikte aylık 100 YTL’ye kiraladıkları 10 metrekarelik iş yerine giderek, sigaralarını içiyorlar. İçinde 1 masa ve 7 sandalyenin bulunduğu iş yerini sigara içmek içen kullanan öğretmenler, teneffüsün sona ermesinin ardından yeniden sınıflarına dönerek, derslerine devam ediyor.

03.12.2008


 

Çubukçu: Hedefimiz engelsiz Türkiye

DEVLET Bakanı Nimet Çubukçu, temel hedeflerinin, özürlü vatandaşların her türlü imkân ve hizmete herkes kadar ulaşabildiği bir Türkiye olduğunu bildirdi.

Çubukçu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye’de nüfusunun yüzde 12.29’unu oluşturan yaklaşık 8,5 milyon özürlü vatandaşın haklarının başta Anayasa olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslar arası sözleşmelerle güvence altına alındığını hatırlattı. Özürlüler ile ilgili hükümetin yaptığı icraatları anlatan Çubukçu, mesajını, ‘’Temel hedefimiz, özürlü vatandaşlarımızın her türlü imkân ve hizmete herkes kadar ulaşabildiği bir Türkiye’dir. Özürlülük alanındaki sorunların tüm tarafların ve toplumun el ele vererek birlik içinde çözülebileceğine olan inancımla ve andığımız Dünya Özürlüler Günü vesilesiyle tüm özürlü vatandaşlarımıza saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum’’ diye tamamladı.

03.12.2008


 

Devlet engelliye iş vermiyor

TÜRK Sağlık-Sen’in araştırmasına göre, kamudaki engelli kadrolarının yüzde 82’si boş bulunuyor.

Türk Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, sendikanın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Devlet Personel Başkanlığı verilerini baz alarak yaptığı araştırmanın, devlet kurumlarında yeteri kadar engelli personelin istihdam edilmediğini ortaya koyduğu belirtildi.

Araştırmaya göre, yüzde 3 engelli çalıştırma kuralına uyulmuyor. Kamuda en çok yüzde 40-60 arasında engeli bulunanlar ve ortopedik engelliler istihdam ediliyor. En çok, lise mezunu engelliler kamuda görev yapıyor. Kamuda 54 bin engelli çalışması gerekirken, sadece 9 bin engelli çalışıyor. Engelli istihdam edilmesi gerekirken boş bırakılarak atama yapılmayan kadro sayısı ise 44 bin 34. Buna göre, engelli kadrolarının yüzde 82’si boş bulunuyor. Araştırmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, engelli vatandaşlara devletin sahip çıkması gerektiğini belirtti. Kahveci, şunları kaydetti: ‘’Binlerce engelli vatandaşımızın iş aradığı, kriz nedeniyle işten çıkarmaların arttığı bir dönemde kamuda engelli kadrolarının yüzde 82’sinin boş olması oldukça üzücü ve düşündürücüdür. Kamu kurumları bu ayıptan kurtarılmalıdır. Ayrıca özel sektör de yüzde 3 engelli istihdamına uymamaktadır. Siyasi irade ve iş dünyası engelli vatandaşlarımıza sözle, güzel mesajlarla değil, icraatla sahip çıkmalıdır.’’

FATİH KARAGÖZ

03.12.2008


 

Müslüman öğrencilere ‘helâl gıda’

YabancI ülkelerde yaşayan Müslümanlar için en yaygın problemlerden biri olan helâl gıda temin etme problemi artık ABD üniversitelerinde okuyan Müslüman öğrenciler için problem olmaktan çıkıyor.

Çünkü ABD üniversitelerinin kampüslerinde helâl gıda satan reyonlar açılmış durumda. California eyaletinde yer alan Stanford Üniversitesi’nde okuyan Müslüman öğrenci Şehriyar Khan, üniversite kampüslerinde helâl gıda temin etme probleminin bulunmadığını belirtiyor. Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi olan Khan, “İslâmî yiyecekler kampüsümüzün bir çok noktasında satılıyor” diyor.

Islamonline.net sitesinde yer alan habere göre, Stanford Üniversitesi’nde okuyan Müslüman öğrencilerin talep ve istekleri doğrultusunda üniversite kampüsünün farklı noktalarında helâl gıda adı altında Müslümanlarca rahatlıkla tüketilebilecek türden mönüler satışa sunuluyor. Bilgisayar bölümü öğrencisi olan Khan da kampüste yer alan bir lokantaya oturup 10 dolar karşılığında helâl etlerden yapılmış bir yemek mönüsünün tadını gönül rahatlığıyla çıkardıklarını belirtiyor. Harvard Üniversitesi’nde okuyan Muhammed Bekir ise, sayısı gün geçtikçe artan Müslüman öğrencilerin kampüste helâl yiyecekler bulunmasından oldukça hoşnut olduklarını belirtiyor. Bekir, üstelik helâl gıda satan noktaların artması sebebiyle eskiden daha pahalıya yiyebildikleri bu gıdaları, şimdi daha ucuza bulabildiklerini de belirtiyor. Müslüman ülkelerden de bu konuda büyük destekler geldiğini belirten Bekir, kampüs lokantalarında helâl gıdaların yanı sıra her kültürden yiyeceğin de artık rahatlıkla bulunabildiğini, meselâ kebap, tavuk büryan, felafel ve hummus gibi doğu kültürünün yiyeceklerinin lezzetli bir şekilde sunulduğunu söylüyor. Massachusetts Üniversitesi’nden Ebad Rahman ise, geçen yıldan bu yana üniversitelerinde helâl gıda uygulamasına geçildiğini belirterek, bu gelişmeden dolayı büyük memnuniyet ve gurur duyduklarını ifade ediyor.

Üniversite kampüsünde helâl gıda satılmadan önceki dönemlerde ise öğrenciler gönül rahatlığı ile yemek yiyebilmek için en yakındaki semtlerden biri olan Springfield’e kadar gitmek durumunda kalıyorlardı. Henüz bu uygulamaya başlamayan üniversitelerden biri olan George Washington Üniversitesi’nde ise öğrencilerin, helâl gıdalarını kampüse kendi yanlarında getirdikleri belirtiliyor. ABD’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Yale Üniversitesi’nin kampüsünde ise artan sayıda Müslüman öğrencinin varlığına rağmen hâlâ helâl gıda temin etmede sıkıntılar yaşanıyor. Bu üniversitede öğrenim gören İmtiyaz Ali adlı Müslüman öğrenci, henüz helâl gıda temin etmedeki zorluklar sebebiyle bir araba satın alarak yakın yerlerden gıda temin etmeye başladıklarını anlatıyor.

Bu sorunu yaşayan Georgia Tech Üniversitesi öğrencisi Ahmed ise “Tek seçeneğimiz şimdilik vejeteryan gıdalar tüketmen ne yazık ki” diyor.

George Washington Üniversitesi öğrencisi olan Hizbullah Kazım ise kampüste helâl gıda bulunmadığını ancak civar semtlerde çok sayıda Müslüman kasap ve restoranlar bulunduğu için helâl gıda temin etmenin öyle çok büyük bir problem teşkil etmediğini anlatıyor. Özellikle Washington, Virginia ve Maryland gibi bölgelerde İslâmî ürünler satan noktaların çokluğu yabancı öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Öte yandan gün geçtikçe ABD’nin çeşitli üniversitelerinin kampüslerinde de helâl gıda uygulamasına geçiliyor olması ise öğrenciler için geleceğe dair umutları arttıyor.

UMUT YAVUZ

03.12.2008


 

Seçim sandığı hükümlülerden

Çanakkale Açık Cezaevinde kalan hükümlüler, Marmara Bölgesi’ndeki bazı illerde yerel seçimlerde kullanılacak sandıkları üretiyor.

22 Temmuz seçimlerinde toplam 24 bin 307 sandıkta oy kullanılan İstanbul’da, bu sandıklardan bir kısmının eskimesi, bazı bölgelerde de nüfus değişikliklerin olması sebebiyle yeni seçim sandıklarına ihtiyaç doğdu. İstanbul için yapılması planlanan 7 bin 500 civarındaki sandıktan yaklaşık 5 bininin, Çanakkale Açık Cezaevinde oluşturulan ahşap işleri bölümünde üretilmesine karar verildi.

03.12.2008


 

Vizyon filmleri vurgunu

Ankara sokaklarında tezgâh açan korsan CD-DVD satıcılarının, Cem Yılmaz’ın Cuma günü vizyona girecek filmi ‘’AROG’’ adı altında vatandaşlara ‘’boş’’ ve ‘’Ankara oyun havaları’’ yüklü CD sattığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, özellikle akşam saatlerinde başşehrin işlek cadde ve sokaklarında boy gösteren çok sayıda korsan CD-DVD satıcısı, açtıkları tezgâhlarda, vizyon filmlerinin afişlerini sergilemeye başladı. Korsan filmlerin tanesini 2 YTL’ye, üçünü ise 5 YTL’ye satın alanlar, izlemek için sabırsızlıkla bekledikleri CD-DVD’lerin boş olduğunu, kimilerinin içinden ise Ankara oyun havaları çıktığını görünce dolandırıldıklarını anladı.

03.12.2008


 

Güneyde yaza devam

Yurdun büyük bölümünde kış şartları yaşanırken, Antalya’nın Demre ilçesinde yazdan kalma günler sürüyor.

Tatil için Antalya’ya gelen turistler, Demre ilçesinde Çayağzı Limanı’ndan yat turuna çıkıyor, Batık Şehir ve Simena Antik Şehri’ni gezdikten sonra verilen molada yüzme fırsatı buluyor. Bazı turistler de sıcacık güneşin altında, fotoğraf ve görüntü çekiyor. Meteoroloji yetkilileri, ilçede deniz suyu sıcaklığının 20-21 derecede, hava sıcaklığının ise 25 derecede civarında olduğunu bildirdi. Öte yandan Demre’nin birçok bölgesinde gelincikler çiçek açtı.

03.12.2008


 

Tiryakilere ceza yağdı

Eskİşehİr’de Büyükşehir, merkez Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri, sigara yasağına uymayan 71 kişi ve iş yerine, toplam 9 bin 108 YTL ceza kesti.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, 29 kişiye ‘’kapalı mekânda sigara içme yasağını ihlâl ettiği’’ gerekçesiyle 62’şer YTL, 12 kişiye de ‘’yere izmarit atması’’ sebebiyle 23’er YTL ceza kesti. Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri de, sigara içtikleri tesbit edilen 9 kişiye 558 YTL ceza kesti. Şehir genelindeki uygulamalarla toplam 71 kişi ve iş yerine 9 bin 108 YTL ceza verildi.

03.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır