"Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

TÜRKİYE DOSTLARINDA TÜRKİYE YORGUNLUĞU

Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger, “AB'deki Türkiye dostları içinde bir Türkiye yorgunluğu başladı. Bunların eline birşeyler vermek lâzım. Hükümet Mart ayından sonra Avrupa Birliği konusuna soyunmazsa benim de şevkim biter" dedi. Öger yerel seçimlerin ardından hızlı bir şekilde reformlara girişilmesi gerektiğini söyledi.


MİT çürüyor, BBG evi gibi oldu

CHP’li Ersin, “MİT içinde çürüme başlamıştır, kurum içinde ne varsa dışarıya yansıyor. MİT, BBG evi gibi” dedi. “MİT’te hizipleşmeler olduğu doğru mu

KANDIRILDIK

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’68 kuşağından’’ geldiklerini belirterek, ‘’Bu yanlışları neden yaptık diye oturup konuşuyoruz. Kul


  DÜNYA SEMA DÖNÜYOR

MevlÂnÂ’nIn 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlânâ Vakfı İkinci Başkanı Esin Çelebi Bayru, Konya’da düzenlenen Mevlânâ’nın 735. Vuslat Yıldönümü Anma faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Faaliyetlere her yıl daha fazla ilgi gösterildiğini ifade eden Bayru, bu durumun fikirleri ve felsefesi ile dünyadaki bütün insanları kucaklayan Mevlânâ’nın giderek daha çok tanınmasından kaynaklandığını bildirdi.


  Stres sağlıklı düşünmenin düşmanı

ABD’de yapılan bir araştırmada, stresli durumların yaşlı insanların sağlıklı düşünmelerini zorlaştırabildiği belirlendi.


  MHP ‘ÖZÜR’E KARŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Özür diliyorum’’ kampanyasıyla ilgili olarak, ‘’Kampanyayı başlatan kişilerden utandığımı söylemek istiyorum’’ dedi.


  DP, adaylarını yarın tanıtacak

DP, belediye başkan adaylarını yarın tanıtacak. Alınan bilgiye göre, DP’nin, 29 Mart 2009’da yapılacak seçimler için belirlediği belediye başkan adaylarının tanıtımı dolayısıyla yarın Ankara’da Plaza Otel’de tören düzenlenecek.


  “KIBRIS SORUNU ULUSALLAŞMIŞ”

KIBRIS meselesinde çözümsüzlüğün çözüm olmadığını belirten Öğer, Türkiye’nin hislerine kapılmadan, geçmişe saplanmadan ve aklını kullanarak çıkış yolu araması gerektiğini belirtti.


  AKP, Antalya, Kayseri ve Konya’da aynen devam

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya, Kayseri ve Konya’nın mevcut belediye başkanlarının, partisinden yeniden aday olacaklarını açıkladı. Erdoğan, Konya’da düzenlediği basın toplantısında, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden AKP’den belediye başkan adayı olduklarını bildirdi. Konya / aa


  Gazeteciye tahliye yok, ayakkabılar imha edildi

ABD Başkanı George Bush’a ayakkabılı saldırıda bulunduğu için tutuklanan Iraklı gazetecinin tahliye talebi reddedildi. Muntazar El Zeydi’nin dosyasına bakan yargıç Diya El Kenani, AFP muhabirine, “Gazetecinin avukatı aracılığıyla yaptığı kefaletle tahliye talebini, soruşturmanın selameti ve gazetecinin can güvenliği bakımından reddettik” dedi. Bu arada Zeydi’nin fırlattığı ayakkabıların tahlilleri yapıldıktan sonra imha edildiği bildirildi. Bağdat / aa


  Şimdiki çocuklar daha şişman

Günümüz çocuklarının 25 yıl öncesine oranla daha şişman olduğu, çocuklarda obezitenin 5 yaşa kadar oluştuğu belirtildi. İngiltere’de EarlyBird Diabetes’in 233 çocuk üzerinde yaptığı araştırmada, çocuklar doğumdan ergenliğe kadar olan dönemde takip edildiler. Pediatrics dergisinde yayımlanan araştırmada, araştırmaya katılan çocukların doğum kilolarının 25 yıl önceki çocuklarla aynı olduğu ancak ergenliğe kadar 1980’lerdeki çocuklara kıyasla çok daha fazla kilo aldıkları belirlendi. Araştırmada, bu fazla kiloların da 5 yaşa kadar toplandığı kaydedildi. Buna göre obez bir kız çocuğu okul çağına ulaşmadan önce aşırı kilolarının yüzde 90’ını, oğlan çocuğu da yüzde 70’ini almış bulunuyor. Araştırma başkanı Prof. Terry Wilkin, çocukların fazla kilolarını okul çağından önce toplamış olmalarının çocukluk obezitesinden okulun değil evin sorumlu olduğunu gösterdiğini belirtti. İstanbul / aa


  Mars’ın nemli iklimi var


   Bağışıklık gece en üst seviyede

ABD’de yapılan bir araştırmada, bakterilere karşı vücut bağışıklık sisteminin geceleri en yüksek, gündüzleri ise en düşük seviyede olduğu tesbit edildi.


  Kâinatı karanlık enerji sarmış

AmerİkalI astronomlar, kâinattaki karanlık enerjinin varlığını doğrulayacak yeni bir yöntemle ilk kez bu maddenin etkilerini gözlemlediklerini açıkladılar.


  Kola kemiğin baş düşmanı

Ercİyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, içerisinde kafein bulunan kolanın sodyum açısından da zengin olduğunu belirterek, bir miktar kafein ve aşırı miktarda sodyumun kemik kırılmalarına sebep olduğunu bildirdi.


  Mevlânâ’ya ziyaretçi akını


  “Mezar”da emeklilik!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ölen emeklilerin maaşını alan 80 bin kişiyi yakalaması büyük yankı uyandırırken, konuyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.


  ‘SGK’YI ELEŞTİRMEK ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ’


  Anlaşma olmazsa, eczaneden ilâç dönemi bitiyor

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında devam eden görüşmelerde, 2008 Yılı İlâç Alım Protokolü’nün kamu kurum iskontolarına yönelik maddeleriyle ilgili anlaşma sağlanamazsa, SGK kapsamındaki hastalar, 1 Şubattan sonra serbest eczanelerden ilâç alamayacak.


  Erzurum eksi 30 derece

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde etkili olan Sibirya soğukları hayatı etkilemeye devam ediyor. Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 30, Ağrı’da 25, Kars’ta 20, Ardahan’da 18, Erzincan’da 14 ve Iğdır’da 10 derece olarak ölçüldü.


  “Tarihi geçen şeye tekrar tarih verilmez”



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır