"Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

MAZLUMDER'den "İnsan hakları" gecesi

İNSAN Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletlerce kabulünün 60. yıl dönümü dolayısıyla İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından ‘İnsan Hakları Gecesi’ düzenleniyor.

Adil bir barışı, onurlu bir hayatı, kim olursa olsun zalime karşı durmayı kurulduğu günden beri ilke edinen MAZLUMDER; Bildirgenin başlangıç kısmında yer alan “İnsan haklarını gözardı ederek horgörmenin insanlık vicdanını yaralayan barbarca eylemlerle sonuçlandığını ve insanlığın söz ve inanç özgürlüğü ile korku ve yokluktan arınma özgürlüğünden yararlanacağı bir dünyanın herkesin en yüksek beklentisi olduğu” inancını paylaşıyor. Yeryüzündeki işgallere, katliâmlara, zalimane uygulamalara dikkat çekmek için düzenlenecek İnsan Hakları Gecesi’nde; 2008 yılında yaptıkları çalışmalarla Türkiye’deki idarî, askerî ve yargısal baskıları, zulümleri ifşa eden ve tepki gösterenlere ‘sivilleşmeye yaptıkları katkılardan dolayı’ Medya, Hukukçu, Sivil toplum örgütü ve bireysel hak savunuculuğu kategorilerinde ‘İnsan Hakları Ödülleri’ verilecek. Sanatçı Ömer Karaoğlu’nun bir konser vereceği İnsan Hakları Gecesi, 20 Aralık Cumartesi günü saat 18.00’da Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olacağı programda ayrıca Kermes yapılacak ve Fotoğraf Sergisi açılacak.

19.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kremlin’de Osmanlı sergisi

  MAZLUMDER'den "İnsan hakları" gecesi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır