"Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray'ın 40 yıllık özlemi bitti

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008'in son derbisinde Beşiktaş'ı 4-2 yenen Galatasaray, ezeli rakibine lig maçlarında tam 40 yıl sonra 4 gol birden attı.

Sarı-kırmızılı ekip, 26 Mayıs 1968 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda 4-4 biten lig maçının ardından, 40 yılı aşkın süre sonra bir lig müsabakasında daha Beşiktaş'a 4 gol birden kaydetti. Beşiktaş'a karşı 321 maçın sığdığı 84 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyetini 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme maçında 9-2'lik skorla elde eden ''Cim Bom' ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı. Öte yandan Galatasaray ile Beşiktaş arasında son yıllarda yapılan lig derbilerine penaltı golleri damgasını vuruyor. Galatasaray, Pazar akşamki derbide ezeli rakibini 4-2 yenerken, Baros, 3 golünden 2'sini penaltıdan kaydetti. Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan son 10 maçtan 5'inde penaltı golleri sonuç üzerinde belirleyici etki yaptı. Derbide sahaya kaptan olarak çıkan Ayhan Akman, derbi karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Ayhan, sezonun ilk haftalarında yoğun maç trafiği nedeniyle istedikleri gibi oynayamadıklarını ifade ederek, ''Sakat futbolcularımızın iyileşerek, takıma katılmasıyla gerçek performansımızı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum'' dedi.

SKİBBE ARA TRANSFER İSTEMİYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, 2008 yılının son derbi maçında Beşiktaş'ı hak ederek yendiklerini söyledi. Skibbe, ''Çok ofansif iki takım, iyi bir maç izletti herkese. Bu maçta daha çok gol pozisyonuna giren, atıp kaçıran biziz ve bu galibiyeti hak ettik'' dedi. Gelecek yıl daha az sakatlık yaşamalarını dileyen Alman çalıştırıcı, ''İnşallah, sakatsız bir ikinci devre yaşarız. Kewell ve Linderoth da döndüğünde takımda daha iyi rekabet olacak ve bu bizim performansımızı yükseltecektir'' ifadesini kullandı. Skibbe, bir soru üzerine devre arasında transfer istemediğini kaydetti. Sakatlığı bulunan Emre Güngör ve Linderoth gibi uluslararası standartta iki oyuncunun takıma döneceğini belirten Skibbe, onları yeni transfer gibi görebileceklerini kaydetti.

23.12.2008


 

Sivas, Türk futbol tarihine geçti

SÜPER LİG'İN İLK YARISINI LİDER OLARAK TAMAMLAYAN BÜLENT UYGUN YÖNETİMİNDEKİ SİVASSPOR, ''4 BÜYÜKLER'' DIŞINDA ÜST ÜSTE 2 SEZON İLK YARIYI LİDER TAMAMLAYAN TEK ANADOLU TAKIMI OLARAK TÜRK FUTBOL TARİHİNE ADINI YAZDIRDI.

LİGİN ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivasspor, ''4 Büyükler'' dışında üst üste 2 sezon ilk yarıyı lider tamamlayan tek Anadolu takımı olarak Türk futbol tarihine geçti. Geçen sezonun ilk yarısını 37 puanla, aynı puana sahip Fenerbahçe'nin averajla önünde lider olarak tamamlayarak Sivasspor, aynı başarıyı bu sezonun ilk yarısında da yakaladı. İlk yarıda yaptığı 16 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet elde ederek topladığı 34 puanla ligin ilk yarısını, aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla önünde lider olarak tamamlamayı başaran Sivasspor, ''4 Büyükler'' dışında üst üste 2 sezon ilk yarıyı lider tamamlayan tek Anadolu takımı olarak Türk futbol tarihine geçti.

Son 2 sezondur ''4 Büyükler'' olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u geride bırakarak ligin ilk yarısını lider olarak kapatmayı başaran Sivasspor, bu başarısıyla Anadolu'nun umudu oldu. Ortaya koyduğu performans ve aldığı başarılı sonuçlarla herkesin beğenisini toplayan Bülent Uygun yönetimindeki Yiğidoların, ligin ikinci yarısında sergileyeceği performans merakla bekleniyor. Geçen sezon ligi şampiyon Galatasaray'ın 6 puan gerisinde, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puanda tamamlayan Sivasspor'un, geçen sezon son anda kaçırdığı şampiyonluğa bu sezon ulaşıp ulaşamayacağı futbolseverleri meraklandırıyor.

23.12.2008


 

İstanbul Beşiktaş'a kâbus oldu

TÜRKCELL Süper Lig'de derbi maçında ezeli rakibi Galatasaray'a 4-2 yenilerek ağır yara alan Beşiktaş'a, İstanbul adeta ''kabus'' oldu. Ligdeki son 5 maçında İstanbul dışına çıkmayan siyah-beyazlı takım, buna rağmen istediği sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşadı.

Eskişehirspor ile başlayan İstanbul serisinde Beşiktaş, yaptığı 5 maçta 3 yenilgi alırken, 2 karşılaşmadan da galip ayrıldı. Bu 5 maçta aldığı 3 yenilgi sonrası zirveden uzak kalan ''Kara kartallar'', toplam 9 puan kaybedince hem zirve yarışından uzaklaştı, hem de İstanbul'daki taraftarlarına üzüntü yaşattı. Beşiktaş, İstanbul'daki maçlarının 3'ünü BJK İnönü Stadı'nda yaparken, bunlardan 2'sini kazandı, 1'inden ise mağlup ayrıldı. Bu süreçte ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile dış sahada karşı karşıya gelen siyah-beyazlı takım, derbi maçlarını da yitirdi. Bu arada Beşiktaş, bu 5 karşılaşmada 7 gol atarken, kendi kalesinde ise 9 gol gördü.

DELGADO VE TORAMAN İTALYA'DA

Beşiktaş'ta futbolcular Delgado ile İbrahim Toraman, 16. haftanın ardından lige verilen arada kontrol amaçlı İtalya'ya gitti. Sezon içinde sağ dizinden sorunları olan Delgado'nun yanı sıra aşil tendonlarında problem yaşayan İbrahim Toraman'ın durumu, yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, daha önceki basın toplantılarında, İbrahim Toraman'ın sorununun daha ciddi olduğunu ve bu oyuncunun uzun süreli takımdan uzak kalabileceğini açıklamıştı. Siyah-beyazlı takımın, özellikle Arjantinli oyuncu Delgado'nun durumuna göre ara transferini şekillendirebileceği bildirildi. Bu arada lige verilen aranın ardından Beşiktaş'ta futbolcuların izni başladı. Dünden itibaren izinli olan siyah-beyazlı oyuncular, 5 gün dinlenme fırsatı bulacak. Beşiktaş, ligin ikinci bölümün hazırlıklarına 27 Aralık Cumartesi günü başlayacak.

23.12.2008


 

İstanbul Beşiktaş'a kâbus oldu

FİFA Hakem Komitesi 2010 Dünya kupasında görev yapacak 38 hakemden oluşan ön listeyi açıkladığında, S.Arabistan, Özbekistan, Malezya ve Benin’den hakem vardı ama Türkiye’den hakem yoktu. Nasıl olabilirdi ki? Büyük takım lehine elle atılan golü veren, rakibine yumruk atan futbolcuyu görmeyen, kabadayı tavırlı futbolcuların el kol hareketlerine seyirci kalan, ama kötü niyetten uzak vücut diliyle yumuşak itirazları şiddetle cezalandıran Türk hakemler dünyanın neresinde var?

Çifte standart (Nobre atınca kurallara aykırı deyip iptal, aynı pozisyonda Servet atınca gol) şiddetli itirazla üzerine yürüyen futbolcuların tehditkâr tenkitlerini sineye çek, sonra en ufak bir serzenişte “küçük” gördüğün takımın futbolcusunu ihraç et. “Hakemdir, insandır hata yapar, Avrupada da hakem hataları var” diye diye Beşiktaş aleyhine hata yapmak kural haline geldi. Federasyonlar değişiyor, MHK'lar değişiyor, hakemler değişiyor ama bu kural değişmiyor. Bir ara bazı hakemlerden ümitleniyorsunuz diğerlerine göre daha adil ve cesur olduklarına inanmak istiyorsunuz ama çok geçmeden anlıyorsunuz ki birbirlerinden farkı yok.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısı bir maç dışında bitti. Artık değerlendirmeler yapılacak, transferler konuşulacak fakat bence boşuna. Aynı hakemler aynı hataları belli takımlar hakkında yapmaya devam edeceklerse, transfere de taktiğe de mücadeleye de gerek yok. Bir düdükle akıtılan terler yok sayılıp maçın sonucu tayin edilecekse ve bu vahim sonuç küçük eleştirilerle geçiştirilip unutturulacaksa oynanan futbolun ne önemi var?

G.Saray ve Beşiktaş arasındaki derbi mücadelesinde G.saray favoriydi. İyi de oynadı. Beşiktaş’a oranla her yönüyle daha iyi hazırlanmışlardı. Beşiktaş iyi mücadele etti, çok güzel ve “temiz” goller attı, ama zaman zaman konsantrasyonunu kaybetti. Rüştü ve Delgado ne yazık ki hakem takdirlerinin Beşiktaş aleyhine olacağı kuralını unuttular ve yenilgi geldi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Beşiktaş’ın mücadeleci futbolu ümit vericidir. Mustafa Denizli bu takımı şampiyon yapacaksa hakem hatalarından kaybedilecek puanları da hesaba katıp, gerekirse onların hatalı kararlarını da yenmek zorunda.

23.12.2008


 

Delgado dil kurbanı

Derbiyi maçın favorisi olanı kazandı. Maçtan önceki tahminlerde G.Saray mücadelenin favorisiydi. İki takım arasındaki maçlardaki istatistiklerde G.Saray üstünlüğü vardı. Ancak en önemli faktör G.Saray'ın son haftalardaki iyi oyunu ve oyuncu kalitasindeki üstünlüğüydü. Beşiktaşta Delgado ve Tello neticeye etkili oyuncular. G. Saray'da ise Arda, Baroş, Lincoln neticeye etkisi en çok olan oyunculardı ve maça damgasını vurdular. Gollerin hazırlayıcısı ve atıcısı oldular. Beşiktaş ın attığı ilk golde pası veren Tello, golü atan da Delgado oldu.

Maçta Beşiktaş her zamanki klasik dizilişiyle oynarken, G.Saray çok fazla tercih etmediği 3-5-2 dizilişiyle oynadı. Bu yüzden Beşiktaş'ın kenardan tahlikeli hücum denemeleri oldu. Beşli orta saha oynayan G.Saray'ın kenarlarındaki Arda ve Barış hem hücum, hemde defans görevi yapmaları gerekiyordu. Bu zorluk nedeniyledir ki, dünya futbolunda 3-5-2 sistemi pek tecih edilmiyor. Nitekim Delgado'nun attığı golde Arda defansif görevde biraz geç kaldı. G.Saray'da Ayhan ve Nonda çok etkisizdi. Özellilkle Ayhan çok düşük kapasiteyle oynadı. Nonda forvet hattında hiç katkı sağlayamadı. Lincoln ve Baroş'la uyumu iyi değildi.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır ikinci sarı karttan Delgado'yu atarken, dil anlaşmazlığı sorunu yaşandı. Delgado kart işaretini, daha önce kendisine yapılan hereketi anlatmak için tarif ederken atıldı. Delgado "aynı hareket bana iki defa yapıldı kart göstermedin" derken kakem bu mimiği, o anki hareket için algıladı ve Delgado'yu oyun dışı bıraktı. Bu da Mustafa Denizli nin ikinci derbi maçtaki şanssızlığı oldu. Keşke Beşiktaş eksik kalmasıydı. Çünkü hızlı ve kaliteli bir maç oluyordu. Beşiktaş'ın eksik kalması G.Saray'lı oyuncuların da konsantresini bozdu. Belki de dahada kaliteli olabilecek bir derbi imkanı kaçmış oldu.

SAİD OKUR

23.12.2008


 

Beşiktaş hakem hatalarını da yenmek zorunda

FİFA Hakem Komitesi 2010 Dünya kupasında görev yapacak 38 hakemden oluşan ön listeyi açıkladığında, S.Arabistan, Özbekistan, Malezya ve Benin’den hakem vardı ama Türkiye’den hakem yoktu. Nasıl olabilirdi ki? Büyük takım lehine elle atılan golü veren, rakibine yumruk atan futbolcuyu görmeyen, kabadayı tavırlı futbolcuların el kol hareketlerine seyirci kalan, ama kötü niyetten uzak vücut diliyle yumuşak itirazları şiddetle cezalandıran Türk hakemler dünyanın neresinde var?

Çifte standart (Nobre atınca kurallara aykırı deyip iptal, aynı pozisyonda Servet atınca gol) şiddetli itirazla üzerine yürüyen futbolcuların tehditkâr tenkitlerini sineye çek, sonra en ufak bir serzenişte “küçük” gördüğün takımın futbolcusunu ihraç et. “Hakemdir, insandır hata yapar, Avrupada da hakem hataları var” diye diye Beşiktaş aleyhine hata yapmak kural haline geldi. Federasyonlar değişiyor, MHK'lar değişiyor, hakemler değişiyor ama bu kural değişmiyor. Bir ara bazı hakemlerden ümitleniyorsunuz diğerlerine göre daha adil ve cesur olduklarına inanmak istiyorsunuz ama çok geçmeden anlıyorsunuz ki birbirlerinden farkı yok.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısı bir maç dışında bitti. Artık değerlendirmeler yapılacak, transferler konuşulacak fakat bence boşuna. Aynı hakemler aynı hataları belli takımlar hakkında yapmaya devam edeceklerse, transfere de taktiğe de mücadeleye de gerek yok. Bir düdükle akıtılan terler yok sayılıp maçın sonucu tayin edilecekse ve bu vahim sonuç küçük eleştirilerle geçiştirilip unutturulacaksa oynanan futbolun ne önemi var?

G.Saray ve Beşiktaş arasındaki derbi mücadelesinde G.saray favoriydi. İyi de oynadı. Beşiktaş’a oranla her yönüyle daha iyi hazırlanmışlardı. Beşiktaş iyi mücadele etti, çok güzel ve “temiz” goller attı, ama zaman zaman konsantrasyonunu kaybetti. Rüştü ve Delgado ne yazık ki hakem takdirlerinin Beşiktaş aleyhine olacağı kuralını unuttular ve yenilgi geldi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Beşiktaş’ın mücadeleci futbolu ümit vericidir. Mustafa Denizli bu takımı şampiyon yapacaksa hakem hatalarından kaybedilecek puanları da hesaba katıp, gerekirse onların hatalı kararlarını da yenmek zorunda.

NADİ AKSOY

23.12.2008


 

F.Bahçe ve Real Madrid Diego için yarışıyor

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Werder Bremen'de oynayan Brezilyalı orta saha oyucusu Diego Ribas da Cunha'yı transfer etmek için Real Madrid'e rakip olarak Fenerbahçe'nin de çıktığını yazdı. Real Madrid ve Fenerbahçe'nin Diego için yarıştığını belirten İspanyol gazetesi, Luis Aragones'in takımının ara transfer döneminde Diego'yu almak istediğini ve büyük paralar teklif etmeye hazır olduğunu iddia etti. Haberde ayrıca, Werder Bremen'in Diego'yu göndermeye sıcak baktığı, ancak Brezilyalı futbolcunun menajeri aracılığıyla Real Madrid'te oynamak istediğini ilettiği ileri sürüldü. Real Madrid'in, 23 yaşındaki Diego'yu ara transferde değil, sezon sonunda almak istediği belirtiliyor.

23.12.2008


 

Sivas ve Trabzon ilk yarıyı önde bitirdi

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008-2009 futbol sezonunun ilk devresi Pazar günü yapılan maçlarla tamamlandı.Ligde bu sezon ilk yarı maçları bir hafta eksiğiyle 16. haftada tamamlandı. İlk yarının son maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşılaştı. 2008-09 futbol sezonunun son derbisi olma özelliği taşıyan mücadelede sarı-kırmızılı ekip, siyah-beyazlıları 4-2 yendi. Brezilyalı yıldız futbolcu Lincoln'ün sahada adeta şov yaptığı maçta Çek futbolcu Milan Baros 2'si penaltı olmak üzere attığı 3 golle gecenin diğer bir yıldızı oldu. Ligin ilk yarısını 34 puana sahip takımlardan Sivasspor averajla ilk sırada tamamlamayı başarırken, aynı puana sahip Trabzonspor ise ikinci sırada yer aldı. Sivasspor böylece geçen yıl gösterdiği başarıyı "tesadüf" olarak yorumlayan çevrelere çok güzel bir cevap vermiş oldu. Puan sıralamasında Galatasaray 33 puanla üçüncü, 32 puanı bulunan Fenerbahçe de 4. sırada ligin ilk yarını tamamlayan ekip oldu. Ankaraspor 30 puanla 5. sırada, bu sezon hiçbir derbiyi kazanamayan Beşiktaş ise 28 puanla sezonun ilk yarısı 6. sırada yer aldı. Ligin son üç sırasında ise Kocaelispor (9), Hacettepe (9) ve Antalyaspor (13) yer aldı.

23.12.2008


 

TOPLU SONUÇLAR

Konyaspor-Fenerbahçe..................................: ( 1 - 2 )

İstanbul B.Ş Belediyesi-Kocaelispor...............: ( 5 - 0 )

Hacettepe-Kayserispor.....................................: ( 0 - 3 )

Trabzonspor-Eskişehirspor............................: ( 2 - 1 )

Denizlispor-Ankaragücü.................................: ( 1 - 1 )

Gençlerbirliği-Sivasspor..................................: ( 1 - 2 )

Antalyaspor-Ankaraspor................................: ( 1 - 1 )

Gaziantepspor-Bursaspor..............................: ( 2 - 0 )

Galatasaray-Beşiktaş.....................................: ( 4 - 2 )

23.12.2008


 

GOL KRALLIĞI

LİGDE gol krallığında Galatasaray'dan Milan Baros 14 golle ilk sıraya yerleşirken, 11 golü bulunan Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ise ikinci sırada bulunuyor. Bu oyuncuyu 8 golle Gaziantepspor'dan Tabata ile 7 golleri bulunan Galatasaray'dan Lincoln, Beşiktaş'tan Nobre, Ankaraspor'dan Mehmet Çakır, Trabzonspor'dan Gökhan Ünal, Bursaspor'dan Sercan Yıldırım ve Kocaelispor'dan Taner Gülleri izledi.

23.12.2008


 

HAFTANIN KARMASI

Senecky (Ankara), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Abdurrahman (Sivas), Mehmet Topuz (Kayseri), Efe (İstanbul Belediye), Musa (Sivas), Tabata (Gaziantep), Adriano (İstanbul Belediye), Baros (Galatasaray), Lincoln (Galatasaray), Gökhan Ünal(Trabzon).

23.12.2008


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Lincoln (G.Saray)

23.12.2008


 

HAFTANIN HAKEMİ

Yunus Yıldırım (İst.-Kocaeli)

23.12.2008


 

HAFTANIN TAKIMI

Galatasaray

23.12.2008


 

HAFTANIN MAÇLARI

16. Haftada oynanan maçlarla ilk yarısı sona eren Süper Lig'de 2008-2009 futbol sezonunun ikinci devresi 23 Ocak 2009'da yapılacak maçlarla başlayacak.

23.12.2008


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 16 10 4 2 28 12 16 34

2.TRABZONSPOR 16 10 4 2 24 14 10 34

3.GALATASARAY 16 10 3 3 38 19 19 33

4.FENERBAHÇE 16 10 2 4 31 18 13 32

5.ANKARASPOR 16 9 3 4 24 12 12 30

6.BEŞİKTAŞ 16 8 4 4 27 18 9 28

7.KAYSERİSPOR 16 7 6 3 17 7 10 27

8.GAZİANTEPSPOR 16 7 4 5 23 21 2 25

9.BURSASPOR 16 6 4 6 21 24 -3 22

10.İSTANBUL B.Ş.BLD. 16 5 4 7 17 21 -4 19

11.ESKİŞEHİRSPOR 16 4 6 6 19 24 -5 18

12.KONYASPOR 16 4 5 7 15 23 -8 17

13.DENİZLİSPOR 16 4 3 9 22 31 -9 15

14.ANKARAGÜCÜ 16 3 6 7 14 23 -9 15

15.GENÇLERBİRLİĞİ 16 3 5 8 18 25 -7 14

16.ANTALYASPOR 16 2 7 7 16 24 -8 13

17.HACETTEPE SPOR 16 2 3 11 9 26 -17 9

18.KOCAELİSPOR 16 2 3 11 19 40 -21 9

23.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır