"Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Yusuf Trabzon'a, Tümer Bursa'ya

TÜRKCELL Süper Lig'in ilk yarısını 2. sırada tamamlayan Trabzonspor'da, devre arası transfer çalışmaları sürüyor.

Bordo-mavili kulübün, Bursaspor'un orta alan oyuncusu Yusuf Şimşek'in yanı sıra yurt dışından bir sol kanat oyuncusu konusunda görüşmelerinin bulunduğu bildirildi. Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yaptığı açıklamada, Yusuf ile konuştuklarını ve bu futbolcunun ''Trabzonspor'da oynarım'' dediğini belirterek, ''Yusuf, Bursaspor'un sözleşmeli oyuncusu. Bu transferin gerçekleşmesi için Bursaspor'un evet demesi lazım. Bursaspor kulübü evet derse transfer gerçekleşebilir. Şu ana kadar görüşmeler olumlu gidiyor. Ancak bu transfer bitmeden bir şey demek doğru değil'' dedi. Yener, Yusuf'un yaşı nedeniyle bazı taraftarların bu futbolcunun transferine karşı çıkmasına ilişkin ise ''Futbolcu transferinde değişik faktörler var. Trabzonspor'un devre arasında Yusuf'un mevkisinde bir oyuncu bulması zor. Özellikle bu mevkiye yabancı oyuncu bulmak zor. Burayı bir yerli futbolcuyla kapatma ihtiyacımız var. Buna Türkiye'de uyan en iyi oyunculardan biri Yusuf'' diye konuştu. Devre arasında transfer yapmanın zor olduğunu kaydeden Yener, Yusuf'un haricinde bir de sol kanata forvete yönelik oyuncu düşündüklerini, onun haricinde oyuncu düşünmediklerini sözlerine ekledi.

BURSASPOR TÜMER METİN'İN PEŞİNDE

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Tümer Metin'in menajeri Tarık Üstün, ''Bursaspor'dan ne bana ne de Tümer'e bu güne kadar gelen herhangi bir teklif olmadı'' dedi. Tarık Üstün, Tümer Metin'in Fenerbahçe'den ayrılmasının henüz netlik kazanmadığını, böyle bir durumun olması halinde öncelikle yurtdışını düşüneceklerini söyledi. Deneyimli futbolcu için Yunanistan, ABD ve Belçika'daki bazı kulüplerden transfer teklifleri aldıklarını anlatan Üstün, ''Bursaspor'dan ne bana ne de Tümer'e bugüne kadar gelen herhangi bir teklif olmadı. Fenerbahçe, Tümer ile ilgili henüz bir karar vermiş değil ama görünen o ki ayrılacakmış gibi görünüyor. Fenerbahçe teknik heyetinin vereceği rapora göre hareket edeceğiz'' diye konuştu. Üstün, ''Tümer Bursaspor'a transfer olmaya sıcak bakar mı'' yönündeki soruya, ''Böyle bir teklif gelirse niye değerlendirmeyelim. Görüşür, şartlarda anlaşırsak Tümer Bursaspor'a transfer olabilir, ama dediğim gibi önceliğimiz kesinlikle yurtdışı'' cevabını verdi.

24.12.2008


 

Emre: F.Bahçe'nin sembolü olacağım

Fenerbahçe Vapuru'nun emekliye ayrılması nedeniyle düzenlenen veda turuna katılan ve bir süre de geminin dümenine geçen Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, tarihi vapurun son kaptanı olmanın sevincini yaşarken, Fenerbahçe'de de kalıcı olup Can Bartu, Cemil Turan, Oğuz Çetin gibi kalıcı olmak istediğini söyledi.

FENERBAHÇE'NİN büyük ümitlerle İngiltere Premier Lig takımı Newcastle United'ten transfer ettiği Emre Belözoğlu, ikinci yarının kendisi ve takımı için çok önemli olduğunu söyledi. Fenerbahçe'de ilk yılı olduğunu, çok büyük bir camiada top koşturduğunu ve değerleriyle Fenerbahçe'nin vazgeçilmez bir camia olduğunu belirten Emre Belözoğlu, Can Bartu ve Cemil Turan gibi sembol isimlerden biri olmak istediğini söyledi. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe gibi büyük camiada olmanın gururunu yaşadığını da belirterek, "Ben uzun yıllar Fenerbahçe'de oynamak ve futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istediğimi her fırsatta söylüyorum. Belki lige kötü bir başlangıç yaptık ama, son maçlarda bizden beklenen oyunu sergilemeye çalıştık. İyi bir devrearası geçirdikten sonra önümüzdeki dönem daha iyi sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Çünkü artık sakat oyuncumuz kalmayacak ve konsantre olmamız gereken 2 kupa olacak. Sakatlıklardan yana hiçbir sorunu kalmayan takımımız, ligin ikinci yarısında daha da başarılı olacak. Lig şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası'nı biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

24.12.2008


 

G.Saray gol olup yağıyor

GALATASARAY Turkcell Süper Lig'de bol gollü bir sezon geçiriyor. Ligin 16 haftalık ilk bölümü itibariyle, rakip fileleri 38 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, adeta gol olup yağıyor.

Galatasaray'da Milan Baros 14 golle takımının en golcü oyuncusu olurken, Cassio Lincoln 7, Harry Kewell 6, Arda Turan 4, Shabani Nonda 2, Servet Çetin 2, Hakan Balta, Barış Özbek ve Ayhan Akman da 1'er golle takımlarının gollerini atan isimler oldu. Attığı 38 golle bu kulvardaki en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 7 gol önünde bulunan ''Cim Bom'', kendi kalesinde de 19 gol gördü.

YABANCILAR BÜYÜK PAY SAHİBİ

Galatasaray'da yabancı oyuncular, attıkları gollerle takımlarının kazanmasında önemli paya sahip. Yabancı futbolcular Milan Baros 14, Cassio Lincoln 7, Harry Kewell 6 ve Shabani Nonda 2 gol atarak, toplam 29 gol kaydetti. Yabancı oyuncular, sarı-kırmızılı takımda atılan gollerin yüzde 76.3'lük gibi büyük bir bölümünü attı.

BAROS, GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Galatasaray'da 14 gol atan Milan Baros, ligde gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor. Ligde 14 karşılaşmada forma giyen Çek futbolcu, attığı 14 golün 3'ünü penaltıdan kaydederken, bir tanesini de kafa ile attı. Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş ve Hacettepe ile yaptığı karşılaşmalarda 3'er gol atarak, hat-trick yapan Baros, Kocaelispor, Konyaspor ve Ankaragücü maçlarında 2'şer, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor maçlarında da 1'er gol buldu.

24.12.2008


 

Sivasspor'la gurur duyuyorum

TÜRKCELL Süper Lig takımlarından Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ilk yarıyı lider olarak bitirmelerini sağlayan futbolcularıyla gurur duyduğunu bildirdi.

Uygun, Mersin'de yayımlanan yerel bir gazete tarafından düzenlenen etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin'de, gazetecilerle bir araya geldi. Uygun, gazetecilerin soruları üzerine takımın ilk sırada tamamladığı ilk sezonu ve yapılan hakem hatalarını, 2009 hedeflerini açıkladı.

HEDEF İYİ KALPLİ OLMAK

Sivasspor camiası olarak ilk yarıyı tüm takımların önünde bitirmekten ötürü mutlu olduklarını ifade eden Uygun, şampiyonluk yolundaki başarılarının, gösterdikleri performansın en üst seviyede olması ve bununla birlikte Anadolu'daki bir avuç yürekli insanın bir araya gelmesinden kaynaklandığını söyledi. 'Sivasspor'un 2009 yılı hedefi iyi kalpli olmaktır'' diyen Uygun, şöyle konuştu: '2009 yılında futbolun bireysel yeteneklerini sahaya yansıtmak, kalbindeki sevgiyi seyirciye yansıtmak ve maçın sonucu ne olursa olsun rakibini alkışlarla uğurlamak isteyen bir takım olma niteliğimizi sürdüreceğiz. Bunun içine de ister şampiyonluk ister 4-5'incilik koyun. Ama bu çerçevede biz yapabileceğimiz en güzel şeyi başarmak istiyoruz.''

24.12.2008


 

Löw, Euro 2008'deki 3-2'lik Türkiye maçını unutamıyor

ALMANYA (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 2008 Avrupa Şampiyonası'nı düşündüğünde ilk aklına gelen şeyin, Türkiye ile Almanya arasında oynanan yarı final karşılaşmasında Philipp Lahm'ın Türkiye'ye attığı son gol olduğunu belirtti.

Löw, ''Berliner Morgenpost'' ve ''Die Welt'' gazetelerinde yayınlanan röportajında, ''Avrupa Şampiyonası'nı düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen nedir'' şeklindeki bir soruya, ''İlk aklıma gelen Philipp Lahm'ın Türkiye'ye attığı gol. Maçta 2-2'den sonra uzatmaları düşünüyorduk ki gol oldu. O anda finale yükseldiğimizi biliyordum'' karşılığını verdi.

24.12.2008


 

Hidayet'ten Magic'e 12 sayılık katkı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Golden State Warriors'ı 113-81 ile geçerken, milli basketbolcu 12 sayı kaydetti.

Amway Arena'da 17 bin 461 kişinin izlediği karşılaşmada Türkoğlu, 12 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla oynarken, Jameer Nelson 22 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla maçın en skoreri oldu. Mickael Pietrus da 14 sayıyla oynadı. Jamal Crawford'ın 18, Anthony Morrow'un 13 sayısı ise Warriors'un yenilgisini önleyemedi.

24.12.2008


 

Potanın bayan yıldızları Samsun'da buluşacak

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL)'nin 'All Star-2009' organizasyonu Samsun'da yapılacak.

Bayanlar liginin yıldız oyuncularının bir araya geleceği dev organizasyon, 10 Ocak 2009 tarihinde Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Basketbol severlerin, basın ve Türkiye Bayan Basketbol Ligi (TBBL) antrenörlerinin oylarıyla belirlenecek olan Bayanlar All Star 2009 kadrosu için www.tbl.org.tr adresinde düzenlenen interaktif oylama devam ediyor. 29 Aralık 2008 Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar devam edecek oylamaya katılım e-mail tabanlı üyelik sistemi üzerinden yapılacak.

24.12.2008


 

jokey Süleyman Akdı bugün jübile yapacak

''İMPARATOR" lakaplı jokey Süleyman Akdı, bugün düzenlenecek törenle jübile yapacak.

Türkiye Jokey Kulübü, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ile At Yarışı Yazarları Derneği'nin, Veliefendi Hipodromu'nda ortaklaşa düzenledikleri jübile törenine, iş, spor ve yarış camiasının önemli isimlerinin katılacağı bildirildi. Törende, yarış camiasının önde gelen sivil toplum örgütleri, basın meslek kuruluşları ve at sahipleri, Süleyman Akdı'ya bu önemli günün anısına şilt verecek. Akdı, 1963 yılında başladığı jokeylik hayatında 13 bine yakın yarışa katılırken, bu yarışlardan 4 bin 500'ünü kazandı.

24.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır