"Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

CHP’li başkana suç duyurusu

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz hakkında, yolsuzluk iddiaları sebebiyle partisi savcılığa suç duyurusunda bulunmaya karar verdi. Eryılmaz, ihraç talebiyle Parti Disiplin Kuruluna da sevk edilecek.


MECLİS YENİDEN GÜNDEME ALMALI

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı İsrafil Kuralay, sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasanın Türkiye'

Diyarbakır’da bomba yüklü araç ele geçirildi

DİYARBAKIR’DA bomba yüklü bir araç ele geçirildi. Araçta, 57 kilogram patlayıcı, 50 roket mermisi, 70 el bombası gövdesi ile 9 bin 758 mermi bulunduğu


  15 Ağustos “Türk-Ermeni Dostluk Günü” olsun teklifi

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Ağustos tarihinin Türk-Ermeni Dostluk Günü olmasını teklif etti.


  Çocuklar üzerinde klinik araştırma yapılamayacak

ÇOCUKLAR, gebeler, lohusa ve emziren kadınlarla kısıtlılar üzerinde klinik araştırma yapılamayacak.


  Suudi büyükelçiler Türkiye’de toplandı

SUUDİ Arabistan’ın 11 Asya ülkesinden büyükelçi ve maslâhatgüzar başkanlığındaki heyetler, Dışişleri Müsteşarı Prens Halid başkanlığında Ankara’da bir araya geldi.


  Erdoğan, vekillerle adayları görüşüyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin çalışmalar çerçevesinde bazı illerin milletvekilleriyle görüşmelerini dün de sürdürdü.


  Camileri yakan kişi hırsızmış

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, cami yangınlarını hırsızlık amacıyla gerçekleştirdiği belirlenen bir kişinin yakalandığını söyledi.


  Fransızlardan sürpriz destek

FRANSA'DA düzenlenen bir kamuoyu araştırması, tüm kriterlerin yerine getirilmesi durumunda, Fransa’da Türkiye’nin AB üyeliğine sıcak bakanların oranının yüzde 61’e çıktığını ortaya çıktı.


  2B Türkiye’nin başını ağrıtacak

ANTALYA'NIN Kaş ilçesinde satın aldığı arazinin orman ihtilaflı olduğunu öğrenen ve arazisine 2B uygulanan kişi, Türkiye’de sonuç alamayınca AİHM’e başvurdu.


  Maliye, AKP’den Hazine yardımını geri alıyor

ANAYASA Mahkemesinin AKP’nin hazine yardımının yarısının geri alınması yönündeki kararı uyarınca, Maliye Bakanlığı, 22 milyon 842,5 bin YTL’yi 1 ay içinde partiden tahsil edecek.


  CHP seçmen kütüklerine Danıştay’da dâvâ açıyor

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay imzalanan bir protokolle Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçmen kütüklerinin yazılması sorumluluğunu İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bıraktığını belirterek, “YSK’nın bu yönde bir kararı olmadığı için protokolün iptali istemiyle idari yargıya başvurulabilir” dedi.


  Çocukları sigortalı yaptıran şirketler hakkında suç duyurusu

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, yeni emeklilik yaşından etkilenmemek için aileleri tarafından sigorta yaptırılan 3 bin 545 çocuğun sigortasının iptal edildiğini, 18 şirket hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.


  Boydak: Ülkenin geleceğini eğitimle kurtarabiliriz

KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan ancak eğitimle çıkabileceğini söyledi.


  BARAJLAR HÂLÂ BOŞ

DSİ 21. Bölge Müdürlüğünün faaliyet alanında bulunan Aydın, Denizli ve Muğla’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 15’te kaldığı bildirildi.


  TÜRKİYE’NİN ORMANLARI ARTIYOR

Ekonomİk ve İşbirliği Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından hazırlanan, “OECD Çevresel Performans İncelemeleri:


  Bursalı öğrencilerden köy okullarına yardım

Bursa Osmangazi Hasan Ali Yücel Lisesi 12. sınıf öğrencileri ‘eğitim ve kırtasiye malzemesi toplama kampanyasıyla’ topladıkları kırtasiye malzemelerini köy okullarına gönderdi.


  Mardin’in 2009 hedefi 1.2 milyon turist

Mardİn Valisi Mehmet Kılıçlar, son yıllarda turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, ilin dünya turizm merkezi olması yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi.


  MEB’den “DPY burslarını dağıtın” emri

MİllÎ Eğitim Bakanlığı, 2008 Yılı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavını kazanıp burs almayı hak eden öğrencilerin bursluluk kayıtlarının yapıldığını belirterek, bir öğrenciye 3 aylık brüt 200 YTL 65 Ykr ödeneceğini bildirdi.


  İstanbul’un havası temiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hava kalitesi ölçümlerinde olumsuz veri elde edilmediğini bildirdi.


  Saçların uzaması büyümeye engel değil

Ergenlİk genini bulan Türk bilim insanı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Topaloğlu, Çocuklarda ‘’büyümeyi engelleyeceği’’ gerekçesiyle saçların kesilmesinin hiçbir bilimsel dayanağının bulunmadığını söyledi. Prof. Dr. Topaloğlu, düzenli beslenme, iyi bir sosyal ortam, sağlıklı bir ruh hali ve sevginin çocuğun gelişimindeki en önemli etkenler olduğunu, bunun dışında halk arasında çocuk gelişimiyle ilgili anlatılan çoğu hikâyenin doğru olmadığını belirtti. Kız ya da erkek olsun çocukların bebeklik döneminden itibaren saçlarının sürekli kısa kesilmesinin vücut gelişimine hiçbir katkısının olmadığını ifade eden Topaloğlu, ‘’Saçın uzatılmasının vücudun gücünü azaltıp büyümeyi engelleyeceği yönündeki söylentilerin hiçbir bilimsel dayanağı bulunmuyor’’ dedi.


  Reklâmdan görüp mağazaya koşuyorlar

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) yapılan araştırmada, üniversite öğrencilerinin yüzde 58’sinin alış veriş tercihlerinde reklâmlardan etkilendikleri belirlendi.


  ‘Basiretim bağlandı, kararsızım’

Prof. Dr. Yankı Yazgan, insanın basiretinin bazı durumlarda bağlandığını ve insanın karar vermekte zorlandığını belirterek, sonunda ya alışkanlıklara göre ya da herkesin yaptığı şekilde hareket edildiğini söyledi.


  81 ilde 81 orman yeşerecek

Türkİye İş Bankası, çevre konusunda Türkiye’deki en büyük projelerden birini başlatıyor.


  Aktif kanserin pasif içicileri

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji, Kanser Epidemiyolojisi Bilim Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çelik, ‘’Çevresel tütün dumanına maruz kalmanın, sigara içmeyenlerde akciğer kanserini yüzde 30-40 arttırdığını’’ belirtti.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır