"Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

HURDA ARAÇLAR TOPLANACAK

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hurda araç üzerinde çalıştıklarına yönelik açıklamasının detayları belli oldu.

Devlet, 20 yaş üzerindeki 2 milyon aracı ilgilendiren önemli bir düzenlemeye gidiyor. İhracat ve iç pazarda satışların düşmesinin ardından harekete geçen Maliye, hurda araç indirimi için çalışma başlattı. Bu kapsamda hazırlanan düzenlemeyle 20 yaşını dolduran hurda araçların toplanması, buna karşılık araç sahiplerinin biriken motorlu taşıtlar vergisi borcunun silinmesi planlanıyor. Böylece aracını elden çıkaranların piyasadaki talebi yükseltmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otomotiv sektöründeki durgunluğu aşmak için hurda araç indirimi üzerinde bir çalışma yürüttüklerini açıklamıştı.

Maliye Bakanlığı, söz konusu uygulamaya ilişkin bir taslak hazırladı. Önümüzdeki hafta Başbakanlığa gönderilmesi planlanan düzenleme, mevcut haliyle yasalaşırsa, hurda araç sahipleri vergi borcundan kurtulacak. Düzenlemeye göre, 20 yaşını dolduran araçların motorlu taşıtlar vergisi silinecek. Söz konusu borca karşılık alınacak hurda araçlar ise il özel idarelerinde toplanarak imha edilecek. Taslağa göre, aracın değerinin vergi borcunu karşılayıp karşılamayacağına bakılmayacak. Yani hurda araç sahibi hem vergi borcundan kurtulacak hem de elindeki aracı değerinin üzerinde bir fiyatla elden çıkarmış olacak. Daha önce uygulanan hurda araç indirimi 2003’te başlamıştı. 2003 sonuna kadar, 20 yaşını doldurmuş araç sahiplerine yeni araç alımında 3 bin 500 YTL indirim uygulanmıştı.

25.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  HURDA ARAÇLAR TOPLANACAK

  MUAYENE İSTASYONLARI ÇİLE GETİRDİ

  IMF ile anlaşma tamam gibi

  Asgari ücret açıklanıyor

  Borçlu esnafın borçları yapılandırılacak

  Anonim ve limited şirketlerine 1 yıl zaman

  Doğalgazda OPEC türü örgütlenme

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır